Tilbehør

5 om dagen – Grønnsaker til middag

5 om dagen. Et sunt og fargerikt måltid for de av oss som er altetende, men den til og med perfekt for vegeterianere og for veganere.

Brødkroketter eller brødboller i tomatsaus

Frityrstekte brødboller med salat til lunsj og brødboller i tomatsaus til middag som blir to varme måltider.

Linser – Lenticchie

Linser er både sunt og godt og her i Italia heter det at de bringer hell og lykke, noe vi alle trenger nå.

Parmigiano dei poveri

“De fattiges pamesan” Dette skrev jeg i 2015, men det er alltid fint å gjenta ting som smaker, er rimelige og gjør hverdagen til en fest. Starten? Ikke kast gammelt brød.

Krem av tomater og ost med Røros Knekks

Jeg ovnsstekte tomatene sammen med en klype salt, sukker og noen dråper god olivenolje. Bingo…..ja, jeg holdt faktisk på å hyle Bingo når jeg smakte på min nye favoritt som er Røros Knekks og en krem som jeg lagde av ovnsbakte tomater og ost.
Det hele startet med at jeg har fått dilla på Røros Knekks, som jeg alltid passer på å få med meg tilbake i kofferten når jeg er i Norge, denne gangen var det versjonen lun paprika som gikk til pærsj.

Chimichurri

Chimichurri som passer omtrent til alt som du griller, pluss litt til. Jeg må innrømme at chimichurri ikke akkurat noe som har noe med italienske retter å gjøre. Men  italienere har fått øynene opp for retter fra andre verdensdeler og siden det egentlig er mange italienere som har slektninger i Argentina er det egentlig blitt «normalt» ( les populært )  i Liguria og Piemonte og kanskje i andre fylker, med både Chimichurri og Picanha.

Nduja

Hvordan kan jeg oversette dette? Nei, det blir for komplisert …..denne pølsen/ posteien kommer fra Calabria, som er peperoncino ( chili ) og de sorte grisenes fylke. Tenk deg selv…en eksplosjon av chili og svin. Nduja varmer på en grå, mørk, sur, kald vinterdag, men også på en frisk hvit dag etter en skitur på fjellet.

Tahin, kikerter og stekt ris

Noen av mine tips til rimelige retter uten matsvinn: Er du for eksemp begeistret for kikerter, har du sikkert laget Hummus…? Her er min versjon på stekt ris

Brezel

Jeg har smakt Bretzel et par ganger på markeder, men har egentlig alltid blitt litt skuffet siden de alltid har sett bedre ut enn de smaker. Det kan man gjøre noe med!

Auberginer med honning – Melanzane con miele

Server honningglaserte auberginer med ost. Dette er den perfekte kombinasjonen til ost, kjøtt og spekemat. Jeg tror faktisk at det også passer perfekt til juleribba. Du trenger aubergin, honning og…..aceto balsamico …Ja også maisolje da….for å frityrsteke auberginene.

Scroll to Top