Sprellende ferske røkelaksboller, perfekte til frokost, lunsj, til nistepakken eller som sagt sammen med et glass sprudler før man går til bords. Du kan jo prøvebakesmake i helgen for feiring av årets San Valentino
Chimichurri
Chimichurri som passer omtrent til alt som du griller, pluss litt til. Jeg må innrømme at chimichurri ikke akkurat noe som har noe med italienske retter å gjøre. Men italienere har fått øynene opp for retter fra andre verdensdeler og siden det egentlig er mange italienere som har slektninger i Argentina er det egentlig blitt «normalt» ( les populært ) i Liguria og Piemonte og kanskje i andre fylker, med både Chimichurri og Picanha.
Marinert makrell
Marinert makrell, en smak av sommer og sol. En superenkel måte å forberede årets makrell med sesongens grønnsaker som squash og vårløk.
Insalata di salmone – Laksesalat
Dette er en kjempeenkel måte å forbredre en kjempegod laksesalat. Det eneste du trenger er laks og salat – og noen andre småting som du sikkert allerede har.
Insalata di salmone – Laksesalat
Dette er en kjempeenkel måte å forbredre en kjempegod laksesalat. Det eneste du trenger er laks, salat og noen annet du sikkert har.
Nasello al verde
“Torsk” hvis du kan kalle den det, de er iallefall slektninger. Med en fløyelsmyk grønn saus uten fløte eller smør, men med Vårløk, hvitløk, chili, oliven, kapers, salt ansjos og persille.
Rossetti – bittesmåfisk på italiensk
Disse små nyfødte fiskene som du bare har mulighet til å nyte på denne tiden av året i Liguria, er fisk som ikke blir stort større, det er anderledes med “Bianchetti” eller “Gianchetti”
Stoccafisso Tørrfisk
Tørrfisk fra Norge på italiensk vis: Det er vinter, det er fredag og jeg er i Liguria. Det vil si det samme som om jeg hadde sagt “Tørrfiskdag” Etter at du har smakt denne varianten kommer du til…..å bytte ut “Grandiosfredagen” og “Tacofredagen” med “Tørrfiskfredagen”. Det hadde vært noe det folkens!
Rensing av ferske ansjoser
Ja så var det ansjosene sin tur da, men de er vel kanskje litt vannskelige å få tak i hos deg, men du kan vel kjøpe brislinger ? Selv om brislinger er fetere enn ansjosene og egner seg derfor bedre til steking og i pastaretter. Eller så kan du jo vise frem triksene dine når du kommer nedover på sydligeere strøk.