Parmigiano dei poveri

Ikke kast gammelt brød.

Det var ikke alle som hadde tilgang eller råd til Parmasanost i gamledager, men de hadde en livlig fantasi og brukte gammelt tørt brød som Parmigiano.  “Parmigiano for de fattige” Dette blir fremdeles brukt og er faktisk noen ganger bedre enn Parmigiano til noen pastaretter.
På godt norsk vil du kanskje kalle det for kavringstrø eller grillmel, men det er mye bedre og mye rimeligere. Man skal jo ikke kaste mat og vi har mye å lære av våre forfedre!

image

Vi har vel alle kjøpt for mye brød mange ganger som enten blir mat til fuglene eller i værste fall ender i søppelen. Også går du kanskje i butikken og kjøper kavringstrø!!!!!!! Hvordan tror du egentlig kavringstrø blir laget?

Nei, folkens frem med papirposene her skal det bli andre “boller”

Det du trenger er altså gammelt brød, runstykker loff osv. Legg det i en papirpose hvor det tørker seg naturlig, bruker du plastpose vil brødet bare bli muggent. Når du har samlet opp litt kan du begynne å male det opp med kjøkkenmaskinen. Nå har jeg laget en “sossete” utgave, fordi jeg har skåret bort skorpen og bare brukt “innmaten” men det kan du velge selv.

image

Del det opp i litt mindre biter og legg det i kjøkkenmaskinen.

Når du har malt det sånn som du vil ha det legger du det i en plastpose og inn i kjøleskapet med den.

image

Når du vil lage Parmigiano dei poveri tar du frem stekepannen, jomfruolivenolje og posen med hjemmelaget kavringstrø.

Nå er den klar til å bli strødd over den ferdige pastaretten.

Her kan du se noen av rettene hvor jeg har strødd “Parmigiano dei poveri” over rett før servering. Det hjelper også litt med kontrastene, det myke og det sprøe, og sist men ikke minst smaken!

Tips: hvis du vil ha en ekstra piff på den tilsetter du litt revet ekte Parmasanost , men vent til kavrinstrøet er blitt kaldt for ellers vil osten smelte og du sitter igjen med harde seige flak av ostekavringstrø.

Du kan tilsette det du vil, bladpersille, friske urter, soltørkede tomater etc. Prøv å lag det med fint hakket rosmarin og strø det over en pasta med kjøttragú.

Men det er ikke bare dette som blir brukt av det hjemmelagete kavringstrøet. Bruk det foreksempel til å vende grønnsakskarbonadene som du finner oppskriften på her i bloggen min. Da lot jeg det være litt grovere, og jeg brukte det direkte fra posen som jeg hadde i kjøleskapet uten å brune det. Resultatet blir mye bedre, mere krispy og som sagt myyyye billigere.

Lag hjemmelaget kavringstrø av grovt brød også, Knasende gode og sunne wienersnitzeler!

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

La Tagliata.

I går kjøpte jeg et oksekjøttstykke. For å lage “La Tagliata”, en slags roastbeef skåret…….. i litt tykke stykker. Servert med kokte poteter og grønne bønner som jeg moser litt opp med ekstrajomfruolivenolje. Rene, delikate, barske smaker. Enkelt og greit. Handleliste for 2 personer: 400-500 gr oksekjøtt, jeg brukte skulderen eller du kan bryke entercoté 1…

Peperoni arrostiti, Grillet paprika

Grill eller stek hele paprika for noen utrolige smaker.

"Arrosto dì coniglio"

Grytestek av kanin….hvis du ikke får tak i det kan du bruke kalv, okse eller…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

4 thoughts on “Parmigiano dei poveri”

  1. Pingback: «Ragú di carne in bianco | Carolines Gourmet «

  2. Pingback: «Lenticchie Linser | Carolines Gourmet «

  3. Pingback: » Nasello al verde « – Carolines Gourmet

  4. Pingback: «Polpette e piselli» Kjøttboller og erter i tomatsaus – Carolines Gourmet

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top