Det fortsatte med at jeg hadde noen tomater i kjøleskapet som var blitt litt bløte og som ikke fristet for tomatsalat.
Jeg ovnsstekte tomatene sammen med en klype sakt, sukker og noen dråper god olivenolje. Etterpå moste jeg de opp med «tryllestaven», stavmikseren til det ble en jevn krem.
Tomatkremen var ganske sterk i smaken og ville overdøve Knekks’n derfor tilsette jeg Philadelfia og blandet godt.
Du må nesten smake deg til om hvor mye du vil ha av ost og av tomater. Hver og en har vi vår egen smak og det beste resultatet blir at du smaker deg frem til du finner din egen kombinasjon som du liker best.
Jeg hadde kremen over i en sprøytepose og danderte små topper på hele kjeksen pluss at jeg tilsatte noen dråper av tomatkremen her og der med noen blader Miriam. Det ser pent ut men jeg synes at det ble litt mye krem.
Derfor prøvde jeg en annen versjon ved at jeg brukte to Knekks, en på bunnen og en annen på toppen. Men her tøt det litt ut da husbonden skulle smake. Kremen burde da eventuelt ha vært noe fastere.
Om jeg skal være helt ærlig så fungerte vel egentlig «dippen» best og vet du hva, det blir jo også det enkleste. Dette kan du servere sammen med noe godt i glasset eller sett en skål med kremen på ostefatet ditt. Men vær obs på at både dippen og kjeksen kommer til å forsvinne på null komma null.
Velg selv hvilken ost du vil bruke siden det finnes mange forskjellig slags smøreoster. Jeg brukte som sagt Philadelfia men det var bare fordi jeg ville bruke et produkt som man også får tak i Norge, denne gangen brukte jeg den som er Laktosefri. Velg selv om du vil tilsette noen friske urter, jeg ville ikke tilsatt krydder siden kjeksen har mange gode smaker. Om kremen blir for intens så kan du egentlig like godt bruke flatbrød
❤️