Pasta med pesto av sitroner og Parmigiano

En frisk pesto av sitroner, Parmigiano , hvitløk, olivenolje, hvitløk, basilikum, chili bladpersille og mandler.

20 min

2 porsjoner

Enkel

Du trenger

  • 2 økologiske sitroner
  • 3/4 dl olivenolje (ekstra vergine)
  • 75 g mandler (uten skinn)
  • 1 bitteliten kvast bladpersille
  • 10 blader frisk basilikum
  • 80 g revet Parmigiano
  • chili (kan sløyfes eller erstattes med pepper)
  • salt

En riflet pasta som fanger pestoen godt

img 5645

Slik gjør du det

Denne pestoen av sitroner er også perfekt nå som det er sommer og sol sammen med til fisk eller kjøtt fra grillen men også til grønnsaker, pasta og ris.
For å være helt ærlig så er jeg blitt helt hekta på denne utgaven men vær forsiktig,  den er sterk siden den inneholder sitronskall som gjør den litt skarp og chili for å få litt futt i sakene.

Personlig synes jeg at det er uhyre viktig å bruke økologiske sitroner  når jeg også bruker skallet. Men jeg vet også at det er enkelt for meg å si siden jeg bor i Italia og med mange bekjente som har sitrontrær. Om du ikke får tak i økologiske sitroner ville jeg faktisk droppet skallet men hver og en gjør selvsagt som en selv vil! Men da kan jeg heller ikke garantere deg at smaken blir den samme.

Vask sitronene godt og tørk de før du tar av skallet med en potetskreller eller svigemor ( svigemor er navnet på den raspen som man bruker til ost, gulrøtter etc. Det er viktig at du får med deg så lite som mulig av det hvite som ligger under skallet og som vil gjøre det bittert.
Ha alt i begeret til stavmikseren og kjør det til det blir en jevn krem. Smak kremen til med salt og eventuelt pepper.

Denne gangen kokte jeg pasta og blandet kun litt av sitronpestoen når pastaen var ferdigkokt.

Denne pestoen kan du også blande inn i majones. Du kan også tilsette hvitløk i denne pestoen men personlig foretrekker jeg den sånn som den er.

Eller hvorfor ikke blande inn litt av pestoen i smør?

❤️

Scroll to Top