5 om dagen. Et sunt og fargerikt måltid for de av oss som er altetende, men den til og med perfekt for vegeterianere og for veganere.
Du trenger
Rødbetkrem for 4 personer
- 250 g kokt rødbeter
- 250 g kokte hvite bønner
- 50 g syrlig eple
- 20 g aceto balsamico
- 10 g olivenolje
- 5 g sennep
- saften fra 1/2 sitron
- 1 tsk Tahin
- Chili ( kan sløyfes )
- 20 g kokevannet fra de hvite bønnene
Du trenger også
- Poteter
- Brokkoli
- Feta ( kan sløyfes eller erstattes med annen ost eller Tofu )
- Olivenolje, ekstra vergine
- Sesamfrø

Slik gjør du det
Jeg som så mange andre har lett for å bli inspirert av alle oppskriftene som man nå finner på nettet. Men det er ikke alltid at alle fungerer og smaker selv om det jo ser fantastisk ut på bildene og i videosnuttene. Denne gangen var det en krem av rødbeter som endte opp som en knallgod lunsj, selvsagt med noen av mine egne variasjoner som du kan lese om her.
5 om dagen. Et sunt og fargerikt måltid for de av oss som er altetende, men den til og med perfekt for vegeterianere og for veganere.
Jeg vil faktisk tro at at det vil bli helt stille rundt middagsbordet mens alle nyter den samme retten uten noen misfornøyde miner eller for at man må lage noe annet til de som har valgt en annen matvei med personlige valg eller av helsemessige grunner.
Start...
Start med å mose opp rødbeten sammen med alle de andre ingrediensene med stavmikser. Vær forsiktig med chili om du ikke vil ha den så sterk. Smak deg til med salt og pepper og sitronsaft.
Om du synes at kremen er for tjukk kan du tilsette litt mere av væsken fra de hvite bønnene. Jeg brukte hvite bønner fra boks, lot væsken renne av men beholdt den for å kunne tynne ut kremen.
- Sett over to kjeler med vann, en til potetene og en til brokkolien.
- Vask potetene godt og kok de med skallet på til de er ferdigkokte.
- Ha potetene over i en ildfastform sammen med litt olivenolje.
- Trykk potetene med hjelp av et glass, kopp eller noe lignende.
- Hell litt ekstra olivenolje på toppen og strø salt over.
- Stekes i stekeovn i ca 30 min på 220 grader med over og undervarme til de har fått farge og litt crunchy.
- Vask brokkolien og del den opp i bunter
- Når vannet koker tilsetter du salt og koker brokkolien i ca 5 min ( den skal være spenstig og ikke overkokt )
- Ha brokkolien over i en stekepanne sammen med litt olivenolje. Stekes på middels varme til all væske er fordampet.
- Ha rødbetkremen på hver tallerken eller på et digert fat.
- Velg selv om du ønsker å legge grønnsakene på toppen av kremen eller om du foretrekker å lage en grop i kremen med hjelp av en skje, legg eventuelt grønnsakene i gropen.
- Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne.
- Del osten opp i passelige biter.
- Dander det hele på kremen, akkurat som du selv ønsker.
- Hell litt av en god olivenolje på toppen og strø sesamfrøene over.
Jeg vil faktisk si at denne retten er perfekt som et selvstendig måltid men du kan også servere den som tilbehør til stekt fisk eller kjøtt. Her er det bare å sette fantasien i sving.
Og om du ikke er så begeistret for olivenolje så steker du brokkolien i smør og har en smørklop på hver potet før du steker de i ovnen.
❤️