Ny vri med fastlavensboller, fylt med fiken og vaniljekrem.
Cantucci og Biscotti
Håper mange kan ha glede av denne oppskriften av Cantucci, eller Biscotti som de vanligvis blir kalt i Norge. Spesielt for de som ikke tåler hverken gluten, laktose eller melkeprotein som har alltid drømt å kunne kose seg med disse småkakene.
Ravioli av marsipan
Karneval med søte raviolier laget av marsipan.
Formkake
Den er til og med uten gluten og om du bytter ut smør med margarin vil den bli laktosefri. Denne kaken er super enkel å lage. Jeg vil rett og slett kalle den for bomsikker en bomsikker kakeoppskrift. Den er til og med uten gluten og om du bytter ut smør med margarin vil den i tillegg ikke bare laktosefri men også fri for melkeprotein.
Så hva er du venter på for å bake denne kaken? Å, ja, du mangler kanskje oppskriften!
Tiramisu med peppekaker – Tiramisù di Natale
Tiramisú med pepperkaker. Min aller siste dessert …..eller rettere sagt…….. årets siste dessert !
Det kunne ikke bli noe annet enn Tiramisù siden jeg elsker desserten som så mange andre gjør. Men hva med alle pepperkakene som ligger i kakeboksen ? Hvorfor ikke lage en norsk variant av denne italienske desserten ?
Marsipankake – Bløtkaken til Caroline
En bløtkake med marsipanlokk for store og små. Siden jeg ikke er så overbegeistret for den klassiske, har jeg lagd en italiensk vri, med ricotta.
Formkake
Formkake går aldri av mote, min favoritt er Sitronformkake. Formkake, enkel kake som aldri går av mote men som jeg noen ganger glemmer. Når jeg tenker på sitronformkake så går tankene mine automatisk til gamledager. Jeg kan nesten se det hele for meg der en lyshåret pike med musefletter hopper paradis, den lette sommersolen flagrer som en sommerfugle mens hun hinker og hopper glad og fornøyd.
Eple og sitronkake – Torta di mele e limoni
En frisk eplekake med sitroner, nesten som en konfektkake. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake. Det er nok derfor at denne eplekaken er min favoritt. Eple og sitronkake, en enkel, frisk og god eplekake. Nå er ikke jeg sånn kanelelsker som mange kakemomser er, jeg synes at den kan bli litt for dominerende i smaken mens sitron derimot. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake.
Marsipan
Påskemarsipan, Hjemmelaget marsipan som ikke svetter – Det er på tide å slippe marspiankyllingene, eggene og marsipangrisene løs. Jeg har slitt i mange år med at hjemmelaget marsipan begynte å svette værre enn en gris! Mens med denne fremgangsmåten blir det både mandel i grøten og en marsipangris som er tørr bak øra!
Tropisk Aroma
Min versjon av den norske slageren Tropisk Aroma: Bakeuken fortsetter med mine baketips for å feire Morsdagen, San Valentino og Fastlaven.