Følg meg!

Marsipankake, Bløtkaken til Caroline

17.mai, Enige og tro inntil Dovre faller.

Marsipankake, Bløtkaken til Caroline

En bløtkake med marsipanlokk faller alltid i smak, både hos store og små. Siden jeg ikke er så overbegeistret for den klassiske har jeg lagd en italiensk vri, nemelig ved å fylle den med ricotta akkurat som de gjør med mange av de fantastiske gode kakene i Italia. Det høres kanskje rart ut å fylle den med ricotta som er ost?
Stol på meg, jeg kan vedde på at dette kommer til å bli en gjenganger på kakebordet.

Den blir fylt med Ricottaost og sjokolade. Det ble ingen norske farger inni selve kaken, det tok pynten seg av. Denne teksten er en av de fineste setningene  jeg vet om men som så altfor mange ganger blir glemt og smaken på kaken er like delikat som en norsk natt i mai!

Siden jeg ikke ville ha så mye sukkerbrød i kaken prøvde jeg å bake et tynt et og delte det i tre.

Siden ricottaen er fuktig vil den hjelpe til med å dynke kaken uten at du trenger noe mere. Så egentlig er denne kaken enkel å lage. Det som er viktig er at den får stå i kakeformen i kjøleskapet over natten for at kaken skal få satt seg. Med hjelp av kakeringen rundt seg vil den holde formen sin for ikke å skli og bli skjev…like skjev som tårnet i Pisa. Det har tatt meg noen år før jeg kom frem til å bygge kakene mine direkte i kakeformene. Jeg har ikke tall på hvor mange kaker jeg har laget i årenes løp som har sklidd ut siden de var for fuktige eller at det var for mye fyll og ble omtrent umulige å dekke med krem og pynte dem. Nå skjer det aldri mere og for å si det selv blir resultatet omtrent alltid vellykket.

Det du trenger for en kake på 18 cm:

Sukkerbrød:
  • 2 egg
  • 80 g sukker
  • 80 g hvetemel

Pisk sukker og egg til eggedosis, sikt over hvetemel og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Kle bunnen på kakeformen med bakepapir ( ikke smør formen ) Stek sukkerbrødet på nest nederste rille i varm stekeovn med over og undervarme men uten varmluft i ca. 20 min. Kjenn med en tannpirker om den er ferdigstekt.

Fyll:
  • 800 g ricotta
  • 125 g melis
  • 70 g mørk sjokolade i bittesmå biter

Hell vekk væsken fra ricottaen eller vil kaken bli for fuktig. Visp ricottaen lett med håndvisper, sikt over melisen og visp det inn. Hvis du ser at det virker litt kornete gjør ikke det så mye. Det viktigste er at du ikke pisker så mye.

Pynt:
  • Marsipan
  • 2,5 dl kremfløte
  • Jordbær, bringebær og blåbær

Ta sukkerbrødet ut av kakeformen og vask kakeformen. Lås kakeformen rundt bunnen igjen eller sett kakeringen direkte på kakefatet men kontroler først på at fatet får plass i kjøleskapet. Del sukkerbrødet i tre etter at du har tatt vekk bakepapiret på undersiden. Undersiden av sukkerbrødet vil bli toppen av kaken, på denne måten vil du få en jevn og flat overflate på kaken som gjør det lettere å pynte den. Derfor legger du toppen av sukkerbrødet nederst i kakeringen med snittflaten opp.

Dekk sukkerbrødet med halvparten av ricottafyllet.

Legg det andre sukkerbrødet på toppen og bre resten av fyllet jevn over.

Dekk kaken med det siste sukkerbrødet ved at du har undersiden av sukkerbrødet opp og snittflaten ned.

Dekk kaken med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet. La den stå der over natten siden den trenger å sette seg.

Ta kaken ut fra kjøleskapet og ta vekk kakeringen.

Visp kremfløten stiv med 1 ss sukker. Dekk kantene med kremfløte og et tynt lag på toppen for at marsipanlokket skal sitte fast.

Kjevl marsipanen tynt og bruk kakeringen for å skjære ut formen som skal være litt større enn selve kaken. Klapp marsipanen lett rundt kanten på kaken.

Dypp bærene lett i kremfløten for at de skal lime seg på marsipanlokket. Jeg brukte ikke kremtopper men jeg trengte bittelitt kremfløte for at de ikke skulle skli av uten at du får øye på kremen som er på undersiden av bærene.

Rundt kanten på bløtkaken la jeg jordbær som pynt. Hipp, hipp, hurraaaaaa…Gratulerer med dagen ❤

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

“Magazzini Oz” Torino

I Torino er de følsomme for de som er vanskeligstilte, har syldommer eller sosiale problemer. Og stikker du innom her for en kaffe, lunsj eller……

Auberginer med honning. Melanzane con miele

Server honningglaserte auberginer med ost.

Blomkålpaien til Caroline. La torta di cavolfiore della Caroline

På denne årstiden “blomstrer” det med blomkål i gryter og panner hjemme hos meg. Maurizio er like begeistret for blomkål som han er for……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Marsipankake, Bløtkaken til Caroline”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top