Karneval med søte raviolier laget av marsipan.
Il dolce salvavita. Juledesserten
Jul i Italia
Tiramisu med peppekaker – Tiramisù di Natale
Tiramisú med pepperkaker. Min aller siste dessert …..eller rettere sagt…….. årets siste dessert !
Det kunne ikke bli noe annet enn Tiramisù siden jeg elsker desserten som så mange andre gjør. Men hva med alle pepperkakene som ligger i kakeboksen ? Hvorfor ikke lage en norsk variant av denne italienske desserten ?
Marsipankake – Bløtkaken til Caroline
En bløtkake med marsipanlokk for store og små. Siden jeg ikke er så overbegeistret for den klassiske, har jeg lagd en italiensk vri, med ricotta.
Eple og sitronkake – Torta di mele e limoni
En frisk eplekake med sitroner, nesten som en konfektkake. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake. Det er nok derfor at denne eplekaken er min favoritt. Eple og sitronkake, en enkel, frisk og god eplekake. Nå er ikke jeg sånn kanelelsker som mange kakemomser er, jeg synes at den kan bli litt for dominerende i smaken mens sitron derimot. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake.
Nocino, Valnøttlikør
Her forleden var jeg ute tur for å finne nye steder for mine mat og vinturer som jeg arrangerer i Piemonte og Liguria. Har du noen gang smakt likør som er laget med valnøtter? Her forleden var jeg ute tur for å finne nye steder for mine mat og vinturer som jeg arrangerer i Piemonte og Liguria.
Tropisk Aroma
Min versjon av den norske slageren Tropisk Aroma: Bakeuken fortsetter med mine baketips for å feire Morsdagen, San Valentino og Fastlaven.
Schwarzwald kake – Torta della foresta nera
Schwarzwald-kake – Sjokolade, kirsebær og krem. Bedre blir det ikke!
Påskepai – Torta Pasqualina
Reis med fantasien med en italiensk påskemeny: Påskepaien eller “Torta Pasqualina” fra Liguria kan du gjerne servere med en salat. Eller med norsk røkelaks.
Kake av tørt brød – Torta con pane raffermo
Gammelt tørt brød som blir forvandlet til kake. I dag laget jeg en kake av brød, brød som hadde sett bedre dager.