Følg meg!

Eple og sitronkake. Torta di mele e limoni

En frisk eplekake med sitroner, nesten som en konfektkake.

Eple og sitronkake. Torta di mele e limoni

Eple og sitronkake, en enkel, frisk og god eplekake. Nå er ikke jeg sånn kanelelsker som mange kakemomser er, jeg synes at den kan bli litt for dominerende i smaken mens sitron derimot. Jeg elsker sitron, sitron gir en frisk smak, en frisk start på uken og en frisk eplekake. Det er nok derfor at denne eplekaken er min favoritt. Den er til og med enkel å bake. Du trenger bare en håndvisper, to boller, en kniv, en slikkepott og en kakeform på 20-22 cm.

Ovnen setter du på 170 grader med over og undervarme men selvsagt uten varmluft.

Handleliste:
 • 700 g epler
 • 100 g sukker
 • Saften fra en sitron
 • 125 g sukker
 • 160 g  mykt smør
 • 2 egg
 • 250 g hvetemel
 • 2 tsk bakepulver

Rens eplene og skjær de i små biter mens du legger de i en bolle. Press sitronen og bland saften sammen med 100 g sukker i eplene. La det hele hvile en times tid. På denne måten danner det seg en væske siden sukkeret gjør eplene mykere og hjelper til å trekke ut væsken fra eplene og sitronen? Sitronen gir eplene den friske smaken sammtidig som at eplene ikke blir misfarget.

Visp sukker og smør hvitt ( hvis smøret ditt er mykt går dette unna på en fei, derfor tar jeg alltid smøret mitt ut i forveien når jeg skal lage denne kaken.

Tilsett et egg av gangen mens du visper.

Tilsett siktet hvetemel og bakepulver og rør godt.

Tilsett eplene sammen med væsken som har dannet seg. Nå vet ikke jeg om det var riktig av meg å bruke håndvisperen til å blande det siden endel av eplebitene gikk i sønder. Men det gjorde at kaken ble veldig saftig. Noen av naboene mine under prøvesmakingen mente at den var litt rå, men det var bare fordi at det ble litt eplemos. Jeg synes at det var kjempegodt siden det ble en slags konfekteplekake.

Smør kakeformen eller legg et bakepapir i bunnen av formen før du legger i deigen.

 

Sett kaken i den varme stekeovnen  på nest nederste rille i ca 50 min ( kjenn med en tannpirker om kaken er ferdig ) Jeg lot kaken avkjøle seg litt i formen før jeg åpnet formen og satte kaken med bunnen på over på en rist. Vær obs på at dette er en myk kake som har lett for å gå i stykker når den fremdeles er varm og lunken…akkurat som alle andre konfektkaker.

Bland melis og frisk sitronsaft som du dekker kaken med når den har fått avkjølt seg.

Du kan droppe sitronglasuren om du vil som jeg gjorde her forleden. Men….jeg må si at både jeg og naboene mine foretrakk da den var dekket med den sitronglasur. Siden kaken er ganske tung og kompakt kan den bli litt kjedelig uten den friske glasuren.

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Klippfisk og gipset ben i Agliano Terme

Agliano Terme med sin Barbera i godt selskap med den norske torsken.

Sestri Levante

Et steinkast fra sentrum av Sestri Levante

Salmone affumicato. Røkelaks

Nye retter etter restene fra gårsdagens røkelaks.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

8 thoughts on “Eple og sitronkake. Torta di mele e limoni”

 1. Anne Marie Pile

  Denne kaken er bare så god, så er det heller ikke så mye fett og sukker i den, og den er veldig saftig. Strødde bare litt tørt melis over idag, men har også brukt et tynt lag og nærmest bare glasert den, samt forsøkt et tykt godt lag med melis med sitron❤️ Uansett er dette favoritten vår for tiden. Har lyst til å forsøke å bytte smøret med yoghurt naturell for å få ned kalorier, men det er ikke sikkert det blir så godt…har forsøkt en annen liggende kake, den var også god men med mandler og mer sukker.

  1. Så hyggelig å høre at kaken falt i smak og at den til og med er blitt en favoritt a gitt 😊❤🎉 Hva om du bytter ut bare halvparten av smøret med yougurt for å prøve deg frem?

   1. Nei, har ikke forsøkt det enda, men skal,forsøke med enten yoghurt eller cottage cheese som er kjørt i foodprosessor til «smør». Eller kanskje litt tykk yoghurt er best?

     1. Jeg byttet ut halvparten av smøret med cottage cheese, men jeg brukte stavmikser på den, slikt at den fikk en smør lignende konsistens. Jeg merket ikke noen forskjell og tenker å forsøke med yoghurt også., men vil ikke bruke lett yoghurt. Jeg gjør dette fordi jeg må være forsiktig med smør og så er jeg veldig glad i kaker. Denne er super fordi det er så mye epler i den. Har en annen lignende oppskrift, men den er det mandler i, men synes ikke den er så god som denne.

 2. En frisk og deilig kake. Epler og sitron har man som oftes i huset, så dette skal prøves. Overraske husets “sjef” hm :), i disse corona tider. Litt kos til helgen er ikke dumt.

 3. Morten Kielland Rygh

  Denne så god ut Caroline – og enkel nok til at jeg skulle få den til! Hvor stor form bruker du for å få den passe tykk?

  1. Jeg pleier å bruke en kakeform på ca 24 cm. Men bruk den kakeformen du har og kontrolere med en trepinne, kniv eller noe lignende om den er ferdigstekt. Håper den smaker 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top