Mitt Italia

Heng på…

Noen glimt fra mitt liv når ikke alt bare handler om mat

6E31D02E-B353-4517-ACBF-064BE38BCD40-scaled

Rosette, italienske rundstykker

Rosette er de typiske italienske rundstykkene som du får kjøpt hos de fleste bakerene over alt i hele Italia. De var faktisk de første rundstykkene jeg smakte da jeg kom til Italia  første gang for over 40 år siden.
Hvis du har tid og lyst kan du lese om min første tur i Roma når du skroller forbi oppskriften.

AA88D2B8-F05A-4FC3-9DB2-A70A569D5A6C

Ut på by’n i Torino etter 4 måneder

Tanker og følelser.

image166

La Venaria Reale og Kongelig weinersnitzel

Husk å tilsette hakkete hasselnøtter neste gang du lager weinersnitzel, en kongelig weinersnitzel.

IMG_1264

Påske 2017. Pasqua

Påskelunsjen, La Ciau del Tornavento i Piemonte

image94

Søndag i Piemonte, Agliano Terme

Ut på tur, på søndagstur til Agliano Terme i Piemonte. Litt mimring fra 2016, i et område hvor vi alltid finner…

IMG_6614

Pizza – “Norsk” hvit pizza

Min beste oppskrift på pizzabunn: Ikke bare pizza, men en norsk, hvit pizza som vi i Italia egentlig ikke skjønner hva er

IMG_9111

Katolsk begravelse i Italia

Livet tar alltid en ende. Den katolske begravelsen varer gjerne i tre hele dager. Det kommer litt ann på hvilken dag man dør!
Da er det godt å ha havet i nærheten, en rask tur på stranden for å komme tilbake til livet etter flere dager i gravkammeret, i kirken og på kirkegården. Havet lever og puster i takt med følelsene. Urolig, sint, glad, lekende eller stille og rolig, akkurat sånn livet er og som det ender, i ro, fred og hvile.

img 9083

Norsk Kunsthåndverk – Rosevotter

For en måneds tid siden “snublet” jeg over noe av det vakreste jeg har sett på lenge. De vakreste vottene jeg noen gang har sett.

img 6816

Det ukjente!

En tankevekker på en helt vanlig søndag.

IMG_8181

Piemonte og Torino

Med klampen i bånn var vi på vei tilbake til Torino med lavendelduften i bilen og sommerfugler i magen.

Scroll to Top