Rosette er de typiske italienske rundstykkene som du får kjøpt hos de fleste bakerene over alt i hele Italia. De var faktisk de første rundstykkene jeg smakte da jeg kom til Italia første gang for over 40 år siden.
Hvis du har tid og lyst kan du lese om min første tur i Roma når du skroller forbi oppskriften.

Rosette, italienske rundstykker

La Venaria Reale og Kongelig weinersnitzel
Husk å tilsette hakkete hasselnøtter neste gang du lager weinersnitzel, en kongelig weinersnitzel.

Søndag i Piemonte, Agliano Terme
Ut på tur, på søndagstur til Agliano Terme i Piemonte. Litt mimring fra 2016, i et område hvor vi alltid finner…

Pizza – “Norsk” hvit pizza
Min beste oppskrift på pizzabunn: Ikke bare pizza, men en norsk, hvit pizza som vi i Italia egentlig ikke skjønner hva er

Katolsk begravelse i Italia
Livet tar alltid en ende. Den katolske begravelsen varer gjerne i tre hele dager. Det kommer litt ann på hvilken dag man dør!
Da er det godt å ha havet i nærheten, en rask tur på stranden for å komme tilbake til livet etter flere dager i gravkammeret, i kirken og på kirkegården. Havet lever og puster i takt med følelsene. Urolig, sint, glad, lekende eller stille og rolig, akkurat sånn livet er og som det ender, i ro, fred og hvile.