Følg meg!

Parmasan, kurver og flak. Parmigiano

Kurver av parmasan eller Parmigiano som osten heter på italiensk, servert med egg og Bottarga Borealis fra Norge.

Parmasan, kurver og flak. Parmigiano

Italienere vokser praktisk talt opp på Parmesanost. De starter å gomle på parmasan før de kan gå!

Du kjenner kanskje til den derre tyggegreien som man gir til spedbarn som de gnager på for å lindre smerten i tannkjøttet når tennene begynner å komme? Vel, her i Italia bruker vi skorpen på parmasanen til dette! Etter å ha skrapt bort og revet bort det ytterste på skorpen ender den i gommene på småbarna. Du skulle bare ha sett hvor fornøyd Thomas var da han var liten mens han gomlet glad og fornøyd på parmasanskorpen sin.

Når den tiden er over og alle tennene er på plass ender de nye parmasanskorpene i grønnsaksupper, gryteretter og bønnestuinger, til stor glede for både store og små. Etter at den har fått kost seg i suppen blir skorpen mykere og etter at man har kranglet om hvem som er den heldige spiser man den med gaffel og kniv.

Hvis den da ikke ender i gommene til de eldre som har mistet alle tennene! Parmasan følger italienere fra krybben og gjennom hele livet.

Denne gangen skal jeg vise deg hva du kan lage av revet parmasan. Du kan servere det som snacks eller lage små kurver til forretten eller bruke den som beholder til en enkel salat i påskesolen.

Til 6 kurver trenger du :

ca 150 – 200 g revert parmasan.

Den hurtigste og letteste måten å lage de på er i ovnen. Dekk stekeplaten med bakepapir, sett stekeovnen på 200 – 220 grader med over og undervarme, uten varmluft. Legg revet parmasan i sirkler på bakepapiret, du bestemmer selv hvor store eller små de skal være.

Sett stekebrettet midt i den varme stekeovnen i ca 7-8 minutter til du ser at osten bobler og at kantene er gyldne.

Jeg hvelvet den over på en kopp ved at jeg la hånden min på baksiden av bakepapiret og trykket lett rundt koppen. Det er viktig at de fremdeles er varme når du gjør dette for at de ikke skal gå i stykker.

Hvis du ikke har stekeovn så bruker du stekepannen, da må du lage en av gangen. Varm en liten tørr teflonstekepanne, tilsett revet parmasanost.

Når den begynner å bli litt gylden i kantene tar du pannen vekk fra den varme platen. Etter 30 sekunder snur du den med hjelp av en stekespade og lar den få en lys farge under.

Hvis du vil at det skal bli en liten kurv legger du den over et glass eller kopp som du har snudd på hodet.

Eller di kan legge de i muffinsformer og med hjelp av en skje eller fingrene dytter du den litt ned. Vil du ha en «taco» variant lener du de på kjevlen.

Det er viktig at den fremdeles er varm. Skulle det gå galt er disse parmasanflakene også kjemppegode som litt snacks eller strø flakene på toppen av salaten like før du skal spise.

Mi versjon for årets påskekurv blir parmasankurver med Barba di frate (grønnsaken som heter Munkenes skjegg) Bløtkokt egg og Bottarga fra Skrei. Lurer du på hva Bottarga er for noe? Jo det er rogn fra Skrei som blir tørket og saltet, den heter Bottarga Borealis og blir produsert i Norge.

Du kan selvsagt også bruke revet Padano som er rimeligere eller annen lagret ost. Prøv deg frem med den osten som du liker best men husk at du må kunne rive den.

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Baccalà in umido con gnocchi di patate

Klippfisk og poteter……hva er mere norsk enn det? «Hovedpersonene» er som sagt de to, men med en ny vri og litt hjelp fra Italia

La crema, Kremen

Er du gått lei av aiola? Prøv noen av mine selvkomponerte kremene som passer til ALT…nesten!

"Flytende flyvende retter ved bassengkanten"

  Søndagslunsjen i Italia er nesten som en hellig stund, På søndag lagde jeg…….  

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

6 hendelser på “Parmasan, kurver og flak. Parmigiano”

  1. Mona Eeg-Nielsen

    Så lekkert, og smart laget, Caroline😍Smaker sikkert nydelig❤Klem fra Mona😘

  2. Gunn Brattås Rekkum

    Skal lages i påsken..😃 spennende oppskrifter du deler…..heldige er vi som følger deg. god påske🐣🐥🌺

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen