Følg meg!

Minestrone genovese. Grønnsakssuppen fra Genova

Tilsett en skalk av parmasanost i denne italienske grønnsaksuppen fra Genova.

Minestrone genovese. Grønnsakssuppen fra Genova

Hva varmer mere både på sjel og sinn enn varm suppe? Denne blir også servert lunken nesten kald på varme sommerdager.

image

Nå som det er sommer og sol her i Italia ( tro det eller ei, i dag er det grått og trist med litt duskregn) og grønnsakshagene bugner over av sesongens grønnsaker setter jeg over en skikkelig minestrone på komfyren

Minestrone genovese skal være god og tjukk, mannen min vil ha den så tjukk skjeen blir stående når du setter den i suppen. Men det er opp til en hver hvordan man vil ha den, bare den ikke blir som en tynn væske hvor det flyter noen triste grønnsaker rundt.

Det skal ALDRI være tomater i en minestrone genovese, men Pesto!

Handleliste for 4 personer:

 • 150 gr. Gulerøtter
 • 200 gr. Poteter
 • 200 gr. Squash
 • 100 gr. Beta ( som er en litt mildere sort enn spinat)
 • 70 gr. Stangselleri
 • 300 gr. Bønner med «skall» 150 gr. uten
 • 150 gr. Grønne bønner
 • 220 gr. Kål
 • 140 gr. Hvit løk

Til pesto trenger du:

 • En stor bunt basilikum
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 glassJomfru olivenolje
 • 1ss pinjenøtter
 • 20gr. Lagret pecorino ost fra Sardenia
 • 20 gr. Parmasan.
 • Hvis du ikke finner pecorino kan du bruke 40 gr parmasan.
 •  Vask forsiktig basikumen hvis den er skitten, legg hvitløk og pinjenøtter med halvparten av oljen i glasset til stavmiksern, et par trykk med den og tilsett Baltikum og litt salt. Bruk stavmiksern til alle bladene er hakket opp, men ikke gjør det for lenge ellers smaker pestoen «maskin»

Vask godt alle grønnsakene og skjær dem opp i små biter, legg dem i en stor gryte med 3 1/2 liter kaldt vann og la det få et oppkok, skru ned på middelsvarme og la den koke i 2-3 timer. Etter den første timen tilsetter du salt, vær forsiktig da væsken koker inn og du skal tilsette pesto som også er salt. På slutten når du ser at den begynner å tynne litt tar di en vips rører kraftig til noen av grønnsakene blir «ødelagte». På dette punktet heller du i den pasta typen som du ønsker, jeg hadde bare spaghetti i huset så jeg brekk den i små biter. På svak varme fortsetter du å la den småkoke til spaghettien er kokt. Pass på å røre ganske ofte nå slik at det ikke setter seg fast på bunnen og blir brent. Når alt er klart tilsetter du 2-3 spiseskjeer med pesto, rør om og server eller la den hvile litt først, da blir den ekstra god.

Tips: server den gjerne med fersk brød til og en liten skål med pesto for dem som ønsker litt mere oppe i suppen. Bytt ut de forskjellige grønnsakene etter hva butikken eller grønnsakshagen din tilbyr deg. Om vinteren kan du f.eks. Bruke gresskar, purre etc.

Lag gjerne litt ekstra pesto mens du er i gang, ha det over i en krukker og hell litt olivenolje øverst. På den måten blir både smaken og fargen beskyttet.

La speranza e verde!

Håpet er lysegrønt ! ( la speransa é verde )

Her kan du lese om en annen utgave av den samme retten, en litt hukkuspokusrett…

Minestrone med pestosorbet

https://carolinesgourmet.wordpress.com/2016/07/03/minestrone-med-sorbet/

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Sestri Levante og Liguria.

Liguria er så mye mere enn hav og stender. Ta deg en tur innover i landet for å puste når det blir for varmt og hektisk i vannkanten.

Trines matblogg i Liguria 2019

Ting går ikke alltid som planlagt, og starten på året tur til Liguria for Trines matblogg så ikke så lovende ut heller!

Patate al forno con…. Ovnsstekte poteter med…

Det er når Norge møter Italia at det blir fart i sakene, eller er det omvendt at når det er Italia som møter Norge? Litt kjedelig iallefall med ovnstekte poteter…og hva skal jeg servere til? Her har du alt…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

3 hendelser på “Minestrone genovese. Grønnsakssuppen fra Genova”

 1. Tilbakeping: Minestrone med sorbet – Carolines Gourmet

 2. Kjempegod suppe 🙂
  Faktisk ble det veldig godt med pesto i suppen. Jeg hadde laget bare en porsjon, for jeg var litt usikker på hva gjestene likte. Serverte den ved siden for sikkerhetsskyld.
  Kunne laget minst dobbelt ! Hadde kjøpt inn et glass grønn og et glass rød pesto, men det ble ikke det samme.

  1. Så hyggelig at du og gjestene dine likte den. Og ja, det blir ikke det samme uten pesto så den må du nok lage ekstra mye av neste gang 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen