Insalata di salmone – Laksesalat

image

Det du trenger er følgende :

  • Laks
  • Salat
  • Sitron
  • Ekstrajomfruolivenolje
  • Tabasco
  • Salt

Ta frem stekepannen din og sett den på platen, når stekepannen er varm legger du i laksen. Den skal stekes på ganske sterk varme. Du skal ikke tilsette noe olje eller smør i pannen siden laksen er en fet fisk og ikke trenger noe fett når den blir stekt. Strø salt på toppen og la den få en gylden skorpe under før du snur den.

image

Legg den over på en tallerken og la den bli kald ( romtemperert ) Del laksen opp i «skiver», den vil dele seg naturlig opp av seg selv hvis du hjelper litt til med to skjeer. Husk å ta vekk fiskebena, det gjør du enten med hjelp av en «pinsett» mens laksen er rå, eller når du deler den opp når den er kald.

image

Hell en dasj med olivenolje på toppen ( eller den oljen som DU liker best ) sammen med noen dråper Tabasco ( her spørs det hvor sterk du vil ha laksesalaten ) litt salt og saften fra en halv sitron. Smak deg frem om du synes at du trenger litt mere av noe. Legg salaten i en bolle og legg laksen med dressingen på toppen og server den med en gang. Hvis du lar den bli stående en stund kommer salaten til å bli vassen og bløt….noe som hverken Maurizio eller jeg er så veldig begeistret for.

image

Tips: Du kan gjerne steke laksen om morgenen eller faktisk dagen før…da tar det deg bare 5 minutter å servere denne retten. Og hvis du ikke er så glad i salat kan du servere den med kokte poteter som du moser lett opp med litt hakket bladpersille, olje…….og en dasj rømme og litt dill. Kanskje det blir sommerens slager, akkurat som det er blitt hjemme hos meg ! Og hvis du kommer til Italia og har litt hjemmelengsel kan denne retten kanskje hjelpe deg litt. Eller hvis du leier et hus eller en liten leilighet har du den enkleste beste middagen du kan tenke deg. Det eneste problemet er…..at nå kommer det til å banke på døren din…..igjen. Hvis du tror at det er din «grønne» nabo fra Norge som har fått nuss i hvor du ferier kan jeg berolige deg med at det er ikke han……Det er din italienske nabo som lurer på om han kan få smake litt, men ta det med ro for han har sikkert med seg enten en flaske hvitvin eller et brett med disse små italienske delikate småkakene på et brett fra konditoriet. Her i Italia tar man alltid med seg noe når man drar på besøk til andre…..men er det ikke egentlig sånn også i Norge? Eller er det ikke sånn lenger ?

Dette er en enkel rett som du kan forbrede når du er på ferie og har tilgang til en liten kjøkkenkrok, eller legg den på grillen.

En glad Laks i Monforte d’Alba

❤️

Sano come un pesce.

( Sanå kåme on peschje )

Frisk som en fisk.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Primavera – Våren

Det er lysere, det er varmere, folk smiler…. det er vår i luften. Når det begynner å spire og gro i åkrer og enger begynner til og med grytene mine å smile når jeg putter i blomster og skudd.

Insalata di riso – Kald rissalat

En enkel og smakfull rett som du kan servere på grillfesten eller ta den med i matboksen din for å dagdrømme om Italia i lunsjpausen din.

1 år Membership Required

You must be a 1 år member to access this content.

Join Now

Already a member? Logg inn her
Maihaugen

Carolines andre hjørne av Norge 2. Il secondo angolo della Norvegia di Norvegia 2

«Ut på tur aldri sur» tenkte jeg da vi vandret mot Maihaugen for å møte min oldefar !

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

1 hendelser på “Insalata di salmone – Laksesalat”

  1. I oppskriften vil du gjerne at vi bruker rømme. Det har jeg aldri fått tak i her i Italia. Dill er også et problem. Kanskje det bare gjelder i Puglia og ikke i nord?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen