Følg meg!

Carolines plommekake. Torta di prugne

Ovnsbakte plommer er perfekte til så mangt også til en plommebløtkake.

Carolines plommekake. Torta di prugne

Hva gjør man når plommetreet er fult av de herligste plommene du kan tenke deg men som du vet at du aldri i verden kommer til å klare å spise opp? Da lager du denne plommekaken sammtidig som du fyller hele fryseren med ovnsstekte plommer. Da har du noe godt å servere i vinter. Det er så utrolig mye du kan bruke disse plommene til. Du kan servere dem sammen med noen kuler iskrem, du kan lage en typisk italiensk mørdeigsterte eller du kan servere de sammen med ost. Du kan lage en hvit pizza med blåmuggost, valnøtter og noen ovnsstekte plommer histen og pisten.

Alt du trenger å gjøre er å høste plommer hver dag og steke dem. Har du ikke et plommetre så hopper du over gjæret til naboens plommetre. Hvis du blir tatt kan du jo alltids stikke over med et stykke plommekake, men denne gangen går du inn porten og ringer på døren ( som en hver høfelig person ville gjort og ikke sånn som du gjorde da du prøvde å hoppe over gjæret på plommeslang)

Ikke så rart at naboen oppdaget deg akkurat i det øyeblikket du hylende av smerte trynte midt i komposten i bare underbuksa med kurv på hodet. Shortsen din hadde nemmelig blitt hengende igjen på gjerdet da prøvde å hoppe som om du gjorde da du var ti år gammel. Da naboen kom farende ut på terassen for å se hva i grannskaugen som hylte nederst i hagen fikk han øye på et tilgriset stinkende vesen i underbuka med hjelm på hodet. Men da han våget seg litt nærmere oppdaget han at det tilgriset vesenet i underbuksa var selveste naboen hans med kurv på hodet! I sånne øyeblikk blir man ordløse og denne gangen gjaldt det både plommetyven og naboen.

Som sagt så pleier det jo å komme noe positivt ut av noe negativt også. Det positive er at naboen fikk  latterkrampe og syntes så synd på deg at han fyllte kurven din med plommer etter at han tok et bilde av deg og la det ut offentlig på Facebook.

Mens du, ja du prøvde å reise deg opp og late som ingenting mens du børstet av deg den værste illeluktende komposten som til og med hadde trengt seg inn i underbuksa og så ut som noe helt annet enn kompost. Det negative er jo at du ble tatt på fersken selv om det ikke var ferskenslang du hadde tenkt! Favorittshortsen din ligner på en gammel fille der den henger spjæret på gjerdet. Det positive er at du kan steke plommene til naboen i stekeovnen mens du tar deg en god dusj. Vel, nok om hvordan det kan gå på plommeslang etter at man har fylt femti år, over til plommekaken min.

Carolines plommekake :

Sukkerbrød:

 • 2 egg
 • 80 g sukker
 • 80 g hvetemel

Krem:

 • 400 g mascarpone
 • 4 dl kremfløte
 • 100 g sukker
 • 3 eggeplommer

Begynn med plommene, det kan du godt gjøre dagen før og siden du allerde er godt i gang kan du jo likegodt steke mange i flere omganger som du legger i fryseren.

 • 1 kg. Plommer
 • 100 -150 g brunt sukker ( synes du at det er for lite sukker tilsetter du bare mere)

Sett ovnen på 200 grader med over og undervarme men uten varmluft. Vask plommene godt og legg de i en stor langpanne når du har fått ut alle stenene.

Strø sukker over plommene og bland det godt mens du legger dem jevnt utover.

Nå kommer det ann på hvor mye væske plommene dine har og hvor tett plommene ligger. Mine hadde ikke så mye væske og det var ikke trangt om saligheten, derfor holdt det med 30 min i stekeovnen. Det skal danne seg en flytende sirup i bunnen av formen, husk at den bli tykkere og fastere når plommene har avkjølt seg.

Når plommene har avkjølt seg legger du de over i en bolle.

Begynn med å bake sukkerbrødet. Senk stekeovnen ned til 170 grader mens du fórer en langpanne med bakepapir ( 20×40 cm ) Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt i hvetemelet som du blander delikat inn. Bre røren utover i langpannen som om det skulle være til en rullekake.

Stek kaken i ca 9-10 minutter. Pass på at den ikke blir for mørk og la den avkjøles.

Pisk 3 dl kremfløte stiv i en bolle. I en annen bolle pisker du eggeplommer og sukker hvitt og luftig, tilsett mascarpone og visp til det er godt blandet.

Rør inn stivpisket kremfløte. Min krem ble litt for fast og derfor tilsatte jeg 1 dl flytende fløte for at den skulle bli mykere. Skulle kremen din allerde virke myk må du stivpiske den siste slanten av fløte før du blander det.

Hell litt av plommesiruppen i en kopp sammen med melk for å dynke sukkerbrødet.

Pakk kakeformen inn med kjøkkenplast før du setter formen direkte på en tallerken eller kakefat. På denne måten er kaken allerede der hvor du skal servere den uten at du slipper å tenke på om du får kaken hel over på kakefatet.  Skjær ut to bunner av sukkerbrødet ved at du lener kakefatet over sukkerbrødet og skjærer rundt formen.

Spre litt av kremen i bunnen av formen ( du har selvsagt ikke kakebunnen med ) Legg det ene sukkerbrødet oppå og dynk det med litt av plommesiruppen og melken. Ikke dynk for mye ellers blir kaken vassen.

Dekk sukkerbrødet godt med plommene.

Spre godt med mascaronekremen, legg på den andre bunnen av sukkerbrødet og fortsett  akkurat på samme måte.

Jeg la kremen i bølger på toppen av kaken til slutt. Sett kaken i kjøleskapet til neste dag. Ta kaken ut fra kjøleskapet og sett den på bordet. Ta vekk kakeringen og plasten som ligger rundt kaken.

Ikke dynk for mye sukkerbrødet siden plommene som du legger over også vil hjelpe til med å dynke. Kaken er aller best dagen etter når kaken har fått satt seg.

Jeg hadde selvsagt laget for mye av plommene men det ble et kjempegodt syltetøy til vaflene med en dott pisket kremfløte. Eller som vi gjorde i gamle dager da vi laget plommegrøt som mor serverte med kremfløte og sukker.

Det går unna på en fei å forbrede plommene på denne måten. Da jeg var i Norge i sommer satte jeg over et stekebrett hver eneste morgen før jeg spiste frokost. Mens de stod i stekeovnen drakk jeg kaffe og leste avisen.

Ute begynte solen å varme, fuglene kvitret og kjøkkenet ble fylt av den deiligste duften av ovnsstekte plommer. Da jeg var nesten ferdig med brødskiven min ble plommene forvandlet til noe av det beste du kan drømme om og som vi fylte i plastbegere som fikk plass i fryser’n til Broder’n som han kan kose seg med når sneen begynner å dale ned på plommetreet og komposthaugen til naboen.

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Pollo al tramonto. Kylling i solnedgang

Når middagen og naturen går i ett.

Opprydding i Grønnsakskuffen!

Vegetarisk curry eller couscous.

Insalata di riso Venere e Baccalà – sort rissalat med klippfisk

Klippfisk og riso venere. En enkel rett for i sommervarmen med smaker fra Norge og Italia

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 hendelser på “Carolines plommekake. Torta di prugne”

 1. Kari Otterlei

  Fantastisk Caroline! Takk for oppskrift og god veiledning. Denne kaken må jeg lage. Hele familien elsker din «Torta di Mele» og jeg tenker denne gjør samme suksess! Grazie! Kari

  1. Hei Kari, Tusen takk for hyggelig melding fra deg og så flott at eplekaken min allerde er i hus hos dere. Ønsker deg en riktig god plommeinnhøsting. 😊 Kanskje du har lyst til å bli med på en tur til Torino i slutten av november, en førjulstur hvor et av temaet er bakst😉🎉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen