Auberginer med honning – Melanzane con miele

Server honningglaserte auberginer med ost. Dette er den perfekte kombinasjonen til ost, kjøtt og spekemat. Jeg tror faktisk at det også passer perfekt til juleribba. Du trenger aubergin, honning og.....aceto balsamico ...Ja også maisolje da....for å frityrsteke auberginene.

Handleliste

  • 2 store Auberginer
  • 1-2 ss Honning
  • 1-2 ss aceto balsamico
  • Salt
  • 1/2 l Maisolje eller peanøttolje

Begynn med å vaske auberginene godt og skjær vekk den grønne “toppen”. Skjær auberginene i skiver ca. 1/2- 1 cm tykke.

Hvis du ikke vil ha med skallet tar du det bort med hjelp av en potetskreller. Legg skivene lagvis i et dørslag, mellom hvert lag strør du litt salt. Legg en tallerken på toppen og oppå der legger du noe tungt. På denne måten siver væsken ut som noen ganger kan være en anelse bitter. La de stå der ca 1/2 time eller lenger hvis du har god tid.

Tørk dem med kjøkkenpapir mens du varmer opp oljen i en vid gryte, det aller beste er å bruke en wokpanne siden du da trenger mindre olje. Når oljen er varm legger du i ca 4-5 aubersginskiver, vend dem et par ganger til de er gyldne på begge sider.

De som er ferdigstekte legger du over på en tallerken med kjøkkenpapir over og under for å få vekk overflødig olje, fortsett slik i etasjer til du har stekt alle skivene.

Når alle er ferdigstekte trykker du litt ekstra godt på toppen av det siste laget av kjøkkenpapiret for å få ut så mye olje som mulig. Lag en pyramide med skivene på fjelen din.

Skjær auberginen i skiver eller i fire som jeg gjorde.

Ta frem en teflonpanne, legg i auberginen og sett pannen på middels varme. Du vil nå se at de fremdeles gir i fra seg litt olje noe som jeg pleier å tørke bort med et par trekk av kjøkkenrullen. Tilsett honningen og la det surre et par minutter før du tilsetter edikken. Har du ikke aceto balsamico kan du til nøds tilsette litt mere honning og bruke vinedik eller epleediken din.

Disse er gode både lunkne og romtemperert og passer som til så mangt. Du kan godt bruke det til ostesmørbrødene dine også. Og hvis du er av den energiske husmortypen så kan du godt sylte ned noen.

Selvsagt brukte jeg ikke den ekte lagret aceto balsamicoen som koster flesk men jeg brukte heller ikke den rimligste…litt sånn midt i mellom.

Som sagt passer dette kjempegodt til mye og spesielt til kjøtt fra grillen som den klassiske italienske  La tagliata

Hvis du foretrekker en litt mere «esklusiv» variant så kan du ta av skallet på auberginen. Bruk en potetskreller. Skallet kan du tørke i stekeovnen, male det og lage auberginpulver som du kan strø over på salater, pastaretter osv.

Scroll to Top