Følg meg!

Tomater confit – tomater på en helt annen måte

Til dette trenger du: En haug med tomater, litt salt, sukker og….. En dasj ekstrajomfruolivenolje…….som skal kose seg i en lun stekeovne i…

Tomater confit – tomater på en helt annen måte

Til dette trenger du: En haug med tomater, litt salt, sukker og…..

En dasj ekstrajomfruolivenolje…….som skal kose seg i en lun stekeovne i noen timer.

Du kan gjerne bruke de tomatene som ligger til overs innerst inne i kjøleskapet og som du ikke aner hva du skal gjøre med dem. Eller kanskje det er supertilbud på tomater i butikken.

Sånn, nå setter du dem inn i ovnen

Sett stekeovnen på 80 grader. Vask tomatene nøye og tørk dem. Legg et bakepapir i langpannen, og skjær tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp. Strø salt, sukker og bittelite ekstrajomfruolivenolje på toppen.

Jeg bruker brunt sukker til dette.

La det være litt avstand mellom hver tomat for at fuktigheten fordamper. Hvis du setter dem for tett innpå hverandre kan resultatet bli mere som kokte tomater.

La dem stå å kose seg i ovnen 2-3 timer, pass på at de ikke blir svidde. Nå er de ferdig stekte, gooood fornøyelse. Og skulle det være noen til overs legger du dem i en lukket krukker i kjøleskapet, gjerne med litt olivenolje øverst.

Disse tomatene er fantastisk gode slik som det er, til oster, på «bruschetta» på smørbrød, i pasta sauser for å få en mere intens tomatsmak. Ja rett og slett nesten over alt. Hakk et par og tilsett dem sammen med løken i «sugo al pimodoro» oppskriften finner du her : https://carolinesgourmet.wordpress.com/2016/04/08/sugo-di-pomodoro/

Klikker du på bildene kan du lese om de forskjellige rettene.

 

Tips : du kan også la de stå og «tørke» på 45 C i stekeovnen over natten, La gjerne stekeovnsdøren stå litt på gløtt, legg en grytelapp eller en sleiv i mellom når du «lukker» stekeovnsdøren. Siden elektrisiteten er dyr her i Italia blir det til at jeg bruker høyere temperatur på kortere tid. Jeg legger gjerne noen paprikaer på risten under eller noen hele auberginer sammtidig hvis jeg ikke har stekeovnen full av tomater da !

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Focaccia med poteter

For en potetelsker må jo dette nesten være som å være i himmelrike?

Påske 2017. Pasqua

Påskelunsjen, La Ciau del Tornavento i Piemonte

Qualche gironi a Oslo

Oslo, il capitale della Norvegia

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

0 hendelser på “Tomater confit – tomater på en helt annen måte”

    1. Unnskyld at jeg ikke så spørsmålet ditt først nå Ingvild. Da må du nesten koke glasset først i 30 min før du fyller det. Da holder det ut vinteren. Jeg pleier å lage et glass som jeg setter direkte i kjøleskapet, men det forsvinner etter en måned!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen