Sorte svartbrente hamburgerbrød!!!!!! Bare ta det med ro de er ikke farlige, de er faktisk det heeeelt motsatte. Dette er den vanlige “brettebrødedeigen” min hvor jeg tilsatte…..
Aktivt kull, enklere sagt kulltabletter, eller som de blir kalt her i Italia “vegetarisk kull”. Og som du kanskje vet er kulltabletter bra for magen. Har jeg ekstra oppblåst mage tar jeg en kulltablett men med disse sort hamburgerbrødene slipper jeg den oppblåste magen sammtidig som jeg slipper å ta kulltabletter. Og det beste av alt er at dette er en naturlig farge. For hvis jeg skal være helt ærlig er jeg i mot alle disse kunstige fargene som jeg ser blir brukt nå.
Har vi helt glemt hvordan man farget ting med de naturlige fargene som finnes i naturen. Rødbeter, blåbær, spinat, gurkemeie osv…….og nå vegetarisk kull. Det er festlig med farger men vi burde være obs på hva vi putter i denne fantastiske maskinen som vi har fått i gave…..Nemmelig kroppen vår !
Mange glemmer å behandle den godt innefra, man tenker mere om det som synes utenpå. Med dette må du ikke tro at jeg alltid har vært så snill med kroppen min….nei faktisk har jeg vært ganske slem. Vel nå har jeg preket nok for deg, er du klar for å bake feierens matpakke ?
Handleliste for 7 – 8 hamburgerbrød :
- 2 1/2 dl varmt vann
- 4 kulltabletter
- 400 gr. Hvetemel
- 25 gr. Gjær
- 4 ss ekstrajomfruolivenolje
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk. Sukker
- Mel til utbaking
Hell varmt vann i en bolle sammen med kulltablettene på denne måten vil de løse seg opp.
Tilsett oljen og sukker, rør litt rundt før du drysser over 200 gr hvetemel sammen med tørrgjær ( hvis du bruker fersk gjær tar du litt av væsken i en liten kopp og tilsetter gjæren som du blander med en teskje. Tilsett dette etter at du har rørt inn 200 gr. Hvetemel ) Tilsett litt mere mel som du blander før du tilsetter salt. Nå kan du blande inn alt melet. Du vil se at deigen er ganske klissete.
Dryss litt mel på toppen før du legger et kjøkkenhåndkle over for å holde den lunt mens den hever.
La den heve til dobbel størrelse ca 1 – 1 1/2 time på et lunt sted. Dette betyr ikke at det skal være ekstra varmt eller med damp, det betyr at det ikke skal være trekk. Så gjør som meg når jeg baker og Maurizio har tenkt seg en tur ut på verandaen for å ta seg en røyk. Da hyler jeg ” Non puoi uscire qui, il pane sta lievitandoooooo” ( nån poei oschire qui, il pane sta ljevitandååååååå) ” Du kan ikke gå ut her, brødet står og heeeeever.
Legg litt mel på bordet hvor du skal bake, og med hjelp av en slikkepott legger du deigen på bordet. Begynn å “brette” brødet. Har du aldri gjort det før…..? Det er den smarteste måten jeg vet å bake ut brød på, uten at du må tilsette for mye mel. For hvis du bruker for mye mel kan sluttresultatet bli litt tørt. Hvordan jeg bretter brød kan du se her :
Men jeg brettet bare en gang siden Sara ringte til meg og forslo en kopp te i Chiavari. Det var lenge siden sist jeg hadde sett henne og fortet meg mens jeg rullet raskt ut bollene og satte dem på stekeplaten med bakepapir under. Deigen var enda litt klissete så jeg tok litt mel på hånden mens jeg trykket dem ganske flate.
Jeg er ikke så veldig glad i høye hamburgerbrød selv om de ser flotte ut, det er som sagt litt vannskelig å jekke opp kjeven høyt nok for å ta en bit. Jeg la et kjøkkenhåndkle over før jeg ga streng bedskjed til Thomas at han kunne bare vååååååge seg å åpne døren ut til terassen, selv om det er 18 grader ute! Selv på sommeren holder jeg døren lukket siden det er trekken som er den værste fienden til gjærbakst. Nei du…nå må jeg stikke for Sara venter på meg.
Når to venninner sitter å skravler over en tekopp så vet man at tiden går………mens brødene hever seg. Til slutt hadde de etterhevet i nesten 2 timer før jeg fikk satt dem inn på nest nederste rille i den varme ovnen på 200 gr. Med over og undervarme men ikke varmluft. Hvis jeg hadde vært deg tror jeg at det hadde holdt med 1 time….så neste gang skal jeg jaggu spørre Sara om hun ikke kan komme hjem til meg på en skravlete…..oj, der gikk det et lys opp for meg. Vet du hvorfor det heter “skravlete” ? Fordi man skravler over en te og leggere du ordene “skravle” og “te” sammen blir det jo faktisk “skravlete”!!!!
Nå er det jo litt vannskelig å se når hamburgebrødene er ferdig stekte siden de er sorte, noe som også kan hjelpe deg hvis du glemmer dem bort og de blir sortbrennte! Ingen vil oppdage det…..eller de vil ikke oppdage det før de brekker hele tanngaren når de prøver å ta en bit. Mine stod inne i ca 15 – 20 min, de siste 5 minuttene satte jeg stekeovnen ned til 175 C.
Mens jeg ventet på at de skulle bli kalde laget jeg «hamburgerene».Jeg kjøpte 500 gr kjøttdeig og 200 gr malt svinekjøtt dette blandet jeg med 2 små egg, 1 dl “hjemmelaget” kavringstrø, 1/2 dl revet Parmasanost, salt og pepper. Jeg stekte de i en stekepanne med litt smør og litt olivenolje.
Da jeg bygget hamburgeren min begynte jeg med maionesen som jeg lager med confitsitronene mine og et par dråper Tabasco. Den var bare helt knæsj der inne, hvis du har lyst å prøve den finner du oppskriften her :
Oppå majonesen la jeg salat, så hamburger, tomat og til slutt en skive ost. Så nå er det bare å velge hvordan du vil ha hamburgeren din.
Bare vent…..folk kommer til å gli på deg når du drar frem dine sorte brødskiver fra matpakken din. Matpakken alle feierene drømte om. Og til ungene kan du si at det er orginal oppskriften til brødet som Zorro spiste.
Tenk deg disse i mini utgave med en delikat rosa røkelaksskive, eggerøre og et par salatblader på Lørdag !
Glemte jeg å fortelle deg hvordan det smakte? Helt som vanlig hvitt brød.
Sitat: Aktivt kull binder giftstoffer, forårsaket av mat, tungmetaller og legemidler, slik at de kan passere igjennom tarmen uten at de blir tatt opp i kroppen.
❤