Følg meg!

Sestri Levante

Et steinkast fra sentrum av Sestri Levante

Er det noe rart at jeg nynnet for meg selv mens vi gikk en tur i Sestri Levante?

Ja, for Sestri Levante er ikke bare hav, sandstrender, restauranter, butikker og hoteller. Her er det også fantastiske flotte muligheter for gå en tur «ut på tur aldri sur»

Men det er ikke bare derfor jeg nynnet. Jeg nynnet fordi jeg var akkurat ferdig med å skreddersy programmet for Trines matblogg som kommer til Liguria i mai. Trine har nemmelig valgt meg og Liguria til våren. Gjett om jeg gleder meg til å ta i mot henne og en gruppe med 14 glade sprudlende og matglade nordmenn. Og gjett om jeg er stolt etter alle de hetertoktene som jeg hadde etter turen som jeg la opp for henne i Torino. Det var til og med min aller første seriøse skreddesydde tur hvor alt kunne gått galt! Du kan lese om den her….hvis du har tid og lyst. https://carolinesgourmet.no/trines-matblogg-i-torino/

Jeg trengte denne turen i skogen før jeg begynnte å skreddersy en ny tur for 12 andre sprudlende nordmenn som kommer hit neste september. Selvsagt vil det være enklere for meg å bare kopiere de forskjellige turene som jeg allerde har laget men jeg vil at en tur skal være personlig for at de forskjellige ønskene skal bli til virkelighet. Sånn at de setter seg på flyet tilbake til Norge med stjerner i øynene og lengter tilbake…til Liguria!

Det var en fantastisk vakker dag. Solen skinte og luften var kjølig, en perfekt vinterdag i Liguria, den italienske rivieraen. På disse klare vinterdagene kan du se øyene Isola Elba og Korsika i horisonten. Vi gikk en annen sti enn det man vanligvis gjør hvor det er færre mennesker sånn at Stella kunne løpe litt fritt rundt mens hun snuste seg i vei.

Solen varmet da jeg tok ned taket på den 21 år gamle Fiat Punto’en min, selvsagt hadde vi alle på oss boblejakker for såååå varmt var det ikke. Selv Stella satt pent i baksetet med boblejakke og flagrende ører mens vi kjørte i retning Sestri Levante. Vi hadde avtalt med noen av våre beste venner å gå en tur. Det er faktisk de som har all æren for å ha ryddet alle disse stiene og satt opp benker og bord på forskjellige utsiktspunkter. Som denne benken hvor Barbara og jeg satte oss ned for å beundre utsikten til Sestri Levante.

Akkurat på dette stedet hadde hun alltid stoppet opp og sagt til Sergio at her HER skulle det ha vært en benk for å ta en pust i bakken og beundre den fantastiske utsikten.

Sagt som gjort Sergio, kontaktet en fyr som har esler. Takket være eslene ble treverk til bord og benker fraktet opp i de smale stiene i de bratte bakkene som Sergio, Stefano og noen andre frivillige snekret sammen uten noen som helst fortjeneste. Hvis du treffer de på veien så bli for all del ikke redd hvis de tar frem en liten sag fra lommen, den bruker de for å holde stiene ryddige og for at det skal bli lettere for oss å nyte dette vakre området. 

Ta deg god tid mens du går her, det er mye rart man kan få øye på som dette korktreet.

Eller disse røde pompongene som heter » Corbezzoli » De er knallrøde på denne årstiden. Du kan godt smake på de selv om de er mye penere å se på enn smaken. Egentlig smaker de ikke så mye men du kan karamellisere, lage syltøy eller lage en delikat likør av de.

 

Du vil ikke tro hvor vakkert det er før du har vært her. Jeg elsker Liguria på denne tiden av året selv om været kan være veldig skiftende. Den ene dagen er det grått, trist, surt og kaldt mens dagen etter våkner du opp til en sol som får deg til å glemme at det er vinter.

Her har jeg gått mang en gang i årenes løp men det er rart med det at det som du har rett under nesa har lett for å komme i glemmeboken. Det som er langt borte virker mye mere eksotisk og interessant. Er du glad i å gå turer kombinert med hav, mat, vin og olivenolje tror jeg nesten at jeg hadde valgt Liguria som reisemål. Det er mange koselige byer i dette området uten at du trenger å reise til de fem byene «5 terre». Jeg anbefaler alltid å ta en dagstur til de byene og heller bo i en av de andre byene som er lettere tilgjengelige. Glem for all del ikke å ta deg en svipptur til Genova som virkelig er vært et besøk.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

La Torta di zucchine – Squash og mandelkake

En søt kake med squash og mandler istedenfor melkeprodukter.

Carolines laktosefrie kaker. Muffins senza latticini

Sprudlende laktosefrie kaker med kullsyre

Cannoli Siciliani

Cannoli fra Sicilia i Torino

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen