Trenger du en ide til å få ungene dine til å spise grønnsaker smilende istedenfor den surmulingen det pleier å være når grønnsakene kommer på bordet……her kommer’n.
Du kan lage dem i muffinsværsjoner med et lite grønt marsipanblad. Eller du kan lage en kake som du pynter med pisket kremfløte
Eller gjør som meg bak begge deler. Jeg lagde en kake på 22 cm og 4 muffinsformer. På den måten var det enklere for meg å smake uten å ta “hull” på kaken med en gang. Jeg måtte jo smake for å være helt sikker på at oppskriften min var….på den sikre siden. Dette var så godt at dagen etter måtte jeg stikke ned til naboen med halve kaken. For med all denne matlagingen begynner pilen på vekten å sikte meg inn!
Handleliste til en kake på 24 cm:
- 90 gr. Smør
- 300 gr. Kokte Rødbeter
- 200 gr. Mørk Sjokolade ( helst 60- 70 %)
- 150 gr. Mel
- 2 ts. Bakepulver
- 1/4 tsk. Salt
- 3 Egg
- 250 gr. Brunt Sukker
Sett stekeovnen på 175 C med over og under varme, uten varmluft. Legg smøret og sjokoladen i en liten gryte og smelt det over veldig svak varme. Hvis du er av den bekymrede typen gjør du det i vannbad, og hvis du er av den moderne typen gjør du det i mikrobølgeovnen ……jeg gjorde det på veldig svak varme med smøret på bunnen av kjelen, da får ikke sjokoladen den direkte varmen.
Rens rødbetene for “skallet”, jeg kjøpte de ferdigkokte som ligger vakumpakkete i kjøledisken. Du må sitte igjen med 300 gr. når den er ferdigrenset. Del dem i biter og legg dem i en kjøkkenmaskin
Tilsett den smeltete sjokoladen og smøret og “mos” det opp.
Sikt mel og bakepulver over og bland det raskt sammen.
Legg sukker og egg i en bolle og visp med mixmasteren til det blir en lett eggedosis.
Nå vil du se at rødbetmiksen er ganske fast og for at ikke all luften skal gå ut av eggedosisen begynner du med å tilsette halvparten av eggedosisen i rødbetmiksen og rører rundt for hånd. Nå heller du denne miksen opp i resten av eggedosisen og blander igjen godt men sammtidig lett rundt for hånd.
Legg et bakepapir i bunnen av kakeformen før du lukker igjen “låsen” På denne måten slipper du å klippe til bakepapiret, og det vil sitte godt fast i bunnen av kakeformen. Sammtidig blir det lettere å få kaken hel ut, uten for mange smuler på gulvet.
Sett kakene i den varme stekeovnen på nest nederste rille på en stekeplate. Etter 15-20 min er muffinsene ferdige. Kjenn med en tannpirker om de er ferdigstekte. Sitter det ikke noe deig fast når du tar ut tannpirkeren betyr det at de er ferdige.
Men gjør dette for all del fort, for den andre store kaken som står og hever seg i ovnen kan lett synke sammen hvis stekeovnsdøren står for lenge oppe.
Hvis du er i tvil om at dette går bra hadde jeg lagd en stor kake eller mange muffinser isteden. Kaken skal stå der inne ca 50 min, hvis den ser for mørk ut på toppen legger du et bakepapir på toppen av kaken de siste 15 minuttene. La kakene avkjøle seg i formen. Nystekte kan du nesten kjenne smaken av rødbeter, mens dagen etter forsvinner den.
Jeg pleier å bake den dagen før, da er den også saftigere. Og sammtidig farligerer…….eller rettere sagt ….farlig god.
Naboene var iallefall fornøyde, og som takk kom de opp med en pose småkaker……..og jeg som ikke ville spise mere i dag! Men siden jeg spiste de sunne rødbetene kan jeg vel skjeie ut med noen småkaker…..?
❤️
Denne må absolutt prøves! Så fristende den ser ut…!
Hei May-Britt. Håper den faller i smak, noe den helt sikkert gjør ?
Beste sjokoladekaken jeg noensinne har bakt og smakt!!! Og det samme sa alle vennene mine som var så heldige å få en smakebit 🙂
Så hyggelig å høre Mette. Den er enkel og farlig god ?
Denne må prøves så snart været tillater det! ??