Ovnsbakte tomater med sødme

Tomater som smaker av sol og sommer selv på vinterstid. Spis de som sukkertøy, tilsettes i salater, supper eller bruk de i pastasausen som en smaksbombe for å få litt fart i sakene.

Du trenger

  • 1/2 kg tomater, Piccadilly
  • ca. 1 ss sukker ( bruk det sukkeret du foretrekker.
  • ca 1 ss salt
  • ca 1/2 dl god olivenolje
  • Oregano, fersk eller tørket
img 5662

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 grader med over og undervarme. Om du bruker varmluft synker du temperaturen til 150 grader.
  2. Vask tomatene godt og dekk stekebrettet med bakepapir.
  3. Skjær tomatene i skiver ca 0.5-1 cm ( litt avhengig av størrelsen på tomatene.
  4. Legg tomatskivene på stekebrettet ( det er best at det er litt mellomrom mellom skivene sånn at de blir stekt og ikke «kokt»
  5. Hell litt olivenolje over skivene før du strør over sukker og salt. Strø gjerne litt oregano på toppen eller andre urter. Du kan også bruke chili, men vær forsiktig for at det ikke blir for sterkt og at smaken vil overdøve sødmen.
  6. Sett stebrettet på midterste rille og la de steke i ca 1-1.5 time. Litt avhengig av størrelsen på tomatene. Om det går tregt kan du høyne temperaturen litt på slutten.
  7. Tomatene skal få fin farge og fu vil se at sukkeret nesten blir brent. Tomatene skal holde fasongen når du tar de av bakepapiret.

Klikk for å se bildene større...

Disse tomatene kan du spise som sukkertøy. Men de er også perfekte til ost, på bruschetta ( ristet brød)
I salater eller supper eller som jeg gjorde ved at jeg la de på toppen av en hamburger.
Tilsetter du noen i en pastasaus eller i en gryterett vil de virke som smaksbomber og du vil slippe å tilsette buljongterninger eller andre smakstilsetninger.
Jeg la de på et syltetøyglass som jeg satte i kjøleskapet.
Dyttet de litt ned i glasset før jeg dekket med en god olivenolje.
Om du skal beholde de gjennom hele vinteren må du gjøre akkurat sånn som du gjør når du sylter frukt og grønnsaker for holdbarheten.
Du kan også fryse de ned tilsette noen i gryteretter.
Eller varme de opp i ovnen i ca.10-15 min på 130 grader for at de igjen får den samme konsistensen som ferdigstekte ( selv har jeg ikke prøvd ).

Klikk for å se bildene større...

Du kan steke flere brett med tomater samtidig.
Følg med mens de steker og bytt eventuelt plass i stekeovnen under steketiden.

Scroll to Top
Secret Link