Müsli brød

Hjemmebakt brød med müsli.

Har du noe müsli til overs? Brett noen müslibrød med knasende god skorpe.
Du kan også la deigen heve i kjøleskapet over natten for et nybakt brød til frokosten.
  • 8 dl fingervarmt vann
  • 30 g fersk gjær
  • 2 tsk sukker eller honning
  • 100 g grovt rugmel
  • 650-700 g hvetemel
  • 200 g müsli
  • 1 1/2 tsk salt.
Bland vann med sukker og gjær. Tilsett 500 g hvetemel og la kjøkkenmaskinen dure i 5 minutter ( middels hastighet)

Tilsett müsli og 100 g hvetemel, la det dure i 2-3 minutter.

 Tilsett resten av hvetemelet sammen med salt og la det dure videre i 6-7 minutter.
Strø hvetemel på toppen av deigen før du dekker den til med et kjøkkenhåndkle. La den heve i 1- 1/2 time på kjøkkenbenken vekk fra direkte varme og trekk.
Strø hvetemel på bordet og hvelv deigen ut.
Vend den lett i hvetemelet uten å kna den med krefter. Del den opp i 5 emner som du bretter. Strø
litt mel på toppen og la de hvile under kjøkkenhåndkle i 20 min. Brett brødene en gang til ( her kan du se hvordan jeg bretter brød https://carolinesgourmet.no/brodet-mitt-il-mio-pan/ ) Brett de en gang til, heves i 20 min, brett de for tredje gang og legg de direkte på stekeplaten som er dekket med bakepapir.
Heves i ca 1 time under kjøkkenhånkle.
Stekes på nest nederste rille på 220 i 10 min, senk temperaturen til 160 og la de steke i ca 40 min til du får en brun knasende skorpe.
Om du foretrekker en mykere skorpe skulle det holde med 30 min.
Du kan også teste ved å banke på undersiden av brødet som vil gi en «hul lyd» når de er ferdigstekte.
Om du er i tvil steker du de litt lenger og legger kjøkkenhåndkle over brødene mens de avkjøles. På denne måten blir skorpen myk.

Jeg pleier alltid å bake noen ekstra brød når jeg først skrur på stekeovnen for å fryse de ned.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

La Tagliata.

I går kjøpte jeg et oksekjøttstykke. For å lage “La Tagliata”, en slags roastbeef skåret…….. i litt tykke stykker. Servert med kokte poteter og grønne bønner som jeg moser litt opp med ekstrajomfruolivenolje. Rene, delikate, barske smaker. Enkelt og greit. Handleliste for 2 personer: 400-500 gr oksekjøtt, jeg brukte skulderen eller du kan bryke entercoté 1…

Crudo di baccalà Klippfisktartar

I går lå det en pakke å ventet på meg i postkassen. Avsenderene er 15 glade og fornøyde gjester som jeg hadde servert en typisk italiensk lunsj til i Lavagna. Så i dag byr jeg Sibirgressløkoljen fra Nordlysmat opp til dans med klippfisken som kavaler. “oppvarmingen” er så enkel og går så fort at du…

Opprydding i Grønnsakskuffen!

Vegetarisk curry eller couscous.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Müsli brød”

  1. Hei Caroline,

    Lurte på om en ting , hvis skal heve heile natta brødet, skal jeg gjør det samme bretting og etterheving etter ble oppdelt i de 5 emner på samme måtte som er beskrevet, før skal inn i ovn?

    Tusen takk
    Melinda

    1. Hei Melinda,

      Du kan egentlig selv velge om du vil brette de før du setter de i kjøleskapet for heving. Da tar du ut brødene fra kjøleskapet og direkte inn i den varme stekeovnen, uten å etterheve de.
      Ellers kan du lage deigen om kvelden og setter den direkte til heving i kjøleskapet og brette de dagen etter.

      Om du lar deigen eller brødene heve over natten i kjøleskapet kan du gjerne bruke litt mindre gjær, ca 20 g.
      Håper at jeg klarte å forklare det godt nok for deg, kom gjerne med en tilbakemelding.

      Lykke til med baksten. Hilsen Caroline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top