Müsli-brød

Har du noe müsli til overs? Brett noen müslibrød med knasende god skorpe.

Har du noe müsli til overs? Brett noen müslibrød med knasende god skorpe.
Du kan også la deigen heve i kjøleskapet over natten for et nybakt brød til frokosten.
  • 8 dl fingervarmt vann
  • 30 g fersk gjær
  • 2 tsk sukker eller honning
  • 100 g grovt rugmel
  • 650-700 g hvetemel
  • 200 g müsli
  • 1 1/2 tsk salt.
Bland vann med sukker og gjær. Tilsett 500 g hvetemel og la kjøkkenmaskinen dure i 5 minutter ( middels hastighet)

Tilsett müsli og 100 g hvetemel, la det dure i 2-3 minutter.

 Tilsett resten av hvetemelet sammen med salt og la det dure videre i 6-7 minutter.
Strø hvetemel på toppen av deigen før du dekker den til med et kjøkkenhåndkle. La den heve i 1- 1/2 time på kjøkkenbenken vekk fra direkte varme og trekk.
Strø hvetemel på bordet og hvelv deigen ut.
Vend den lett i hvetemelet uten å kna den med krefter. Del den opp i 5 emner som du bretter. Strø
litt mel på toppen og la de hvile under kjøkkenhåndkle i 20 min. Brett brødene en gang til ( her kan du se hvordan jeg bretter brød https://carolinesgourmet.no/brodet-mitt-il-mio-pan/ ) Brett de en gang til, heves i 20 min, brett de for tredje gang og legg de direkte på stekeplaten som er dekket med bakepapir.
Heves i ca 1 time under kjøkkenhånkle.
Stekes på nest nederste rille på 220 i 10 min, senk temperaturen til 160 og la de steke i ca 40 min til du får en brun knasende skorpe.
Om du foretrekker en mykere skorpe skulle det holde med 30 min.
Du kan også teste ved å banke på undersiden av brødet som vil gi en «hul lyd» når de er ferdigstekte.
Om du er i tvil steker du de litt lenger og legger kjøkkenhåndkle over brødene mens de avkjøles. På denne måten blir skorpen myk.

Jeg pleier alltid å bake noen ekstra brød når jeg først skrur på stekeovnen for å fryse de ned.

❤️
Scroll to Top