Marinert makrell

Marinert makrell, en smak av sommer og sol.

En superenkel måte å forberede årets makrell med sesongens grønnsaker som squash og vårløk. Det er helt opp til deg selv hvilke grønnsaker du foretrekker og vil bruke. Du kan godt bruke gulrøtter, blomkål og paprika og hvorfor ikke asparges?

Du trenger :

  • 2-3 Superferske makreller
  • 2 middelstore løk eller sesongens vårløk
  • 1/2 dl hvitvinedikk
  • salt
  • 150 g Sesongens grønnsaker
  • 1 – 1 1/2 liter vann

Marinade :

  • 160 g vann
  • 20 g hvitvin
  • 40 g hvitvinedikk
  • 1-2 laurbærblad
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 10 pepperkorn eller en liten chili

Sett en stor gryte over sterk varme med ca 1 liter vann, en løk, et laurbærblad salt og 1/2 dl eddik.
Rens makrellen godt under rennende vann. Når vannet koker tilsetter du makrellen, la den trekke i 10-15 minutter, litt avhengig av størrelsen på makrellen.
Da de var ferdige tok jeg de opp og la de på en tallerken. Renset fisken mens jeg var forsiktig med å få vekk alle fiskebeina uten å lage plukkfisk av filetene.
Legg filetene i en dyp form sammen med 1/2 dl olivenolje.

Skjær vårløken og den gule squashen i tynne skiver, den grønne squashen skar jeg i motsatt retning i forhold til den gule. Mine squash var ikke større enn 5-6 cm.
Hell marinaden i en liten gryte, sett gryten over middels varme. Da det kokte tilsatte jeg grønnsakene sammen med chilien og lot det koke i 3 minutter.

Hell den kokende marinaden direkte over makrellen og la det stå å kose seg. Den må stå minst i 2 timer men kan gjerne stå lenger.

Sett formen direkte på bordet og la hver og en forsyne seg eller dander den på tallerknene og server den sammen med et godt hjemmebakt brød og en potetsalat.

 

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Liguria, Torino og Mari Boine

Liguria, fra fjellet til havet og tilbake til Torino for å møte Mari Boine

LA Panna cotta

Her kommer den aller beste panna cotta kledd i norske farger. Slik feirer jeg 17. Mai i Italia

" Rossetti "

Disse små nyfødte fiskene som du bare har mulighet til å nyte på denne tiden av året i Liguria, er….

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top