Dette er noe jeg har tenkt på ganske lenge så jeg trengte nok den dytten for å sette i gang. Det var utrolig artig å bruke vann med kullsyre istedenfor annen væske. Det går unna på en fei å bake disse kakene og de holder seg saftige i flere dager etterpå. For å pynte litt på dem blandet jeg mørk sjokolade med vann og litt sukker. Og før sjokoladen stivnet, noe som gikk fort, pyntet jeg dem med hasselnøtter. Du kan sikkert se hvor fort sjokoladen stivnet ved at de fleste hasselnøttene havnet på benken og ikke på kakene !
Handleliste for 6 muffins og en kake på 18 cm
220 gr. Brunt sukker ( Jeg brukte det som er gyllent med mindre intens smak enn det mørkebrune )
120 gr. Maisolje
250 gr. Hvetemel
2 tsk Bakepulver
3 egg
1 dl vann med kullsyre
Finrevet skall av en ubehandlet sitron eller appelsin
1 tsk vaniljesukker
Pynt :
1/2 dl vann
1 ss brunt sukker
80 gr. Mørk sjokolade
Visp sammen godt olje og sukker ( 3-4 minutter ) Tilsett et egg av gangen og visp godt mellom hvert egg ( 30 sekunder ) Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og rør. Tilsette kullsyrevann og revet sitronskall og rør det inn. Det er riktig at du vil se krystallene til det brune sukkeret i røren. Jeg gjorde alt i kjøkkenmaskinen min og det tok meg ikke mere enn 5-6 minutter å lage røren.
Sett ovnen på 170 grader med over og undervarme men uten varmluft.
Hell røren i formene. Det ble 6 små muffinser og en kake på 18 cm ( som ikke var så høy ) Bruker du en 24 cm kakeform og dropper muffinsene får du en fin høy kake.
Stek kakene på nest nederste rille. Det tok 20 minutter å steke ferdig muffinsene og 50 minutter med kaken. ( kjenn med en tannpirker om kaken/muffinsene er ferdigstekte )
Muffinsene var fremdeles lyse da de var ferdig stekte, så ikke la deg lure av fargen. Mens kaken var mørkere
Pynt : hell vannet i en liten gryte sammen med sukker, når det koker tar du gryten vekk fra plasten, tilsett sjokoladenbiter, la den smelte av seg selv og rør til den er jevn. Er den for tyntflytende lar du den avkjøle seg litt siden den da vil tykne. Hell sjokoladen over kaken ikke bre den utover med kniv etterpå for da vil sjokoladen bli matt istedenfor å holde seg blank.
Eller du kan strø melis på toppen, akkurat som Maurizio elsker.
Thomas skinte som en sol da han fikk øye på den sprudlende frokosten som ventet på han dagen etter….mens jeg kontrollerte notatene mine for ikke å miste oppskriften min. Som du kanskje vet så spiser man søtt til frokost her i Italia, gjerne sammen med nypresset appelsinjuice og en kopp espresso etterpå.
❤
Hei Har du noen gode oppskrifter som er både Glutenfri og Laktosefri ?
Har et bonudbarn som it tåler mel eller melk og synes d er vanskelig å fin på kaker . Eneste eg kan er Pavlova å no er hun lei av å alltid få den på bursdagen og fest ?
Hei Anne Berit.
Bruk søkermotoren ( forstørrelsglasset) i bloggen og skriv glutenfri eller laktosefri i feltet, da kommer det opp noen forskjellige oppskrifter. Denne som jeg linker til deg nå synes jeg var veldig god. https://carolinesgourmet.no/gluten-og-laktosefri-bringebaerterter/ Hilsen Caroline