Torta di melanzane. Auberginterte.

En auberginterte…….da må jeg vel nesten ta på meg den auberginfargete kjolen min? Ikke akkurat min favorittfarge, men denne auberginterten passer meg både i farge og størrelse. Ikke bli skremt siden det tar litt tid å lage denne terten……..det tar du igjen når du skal spise den, for den forsvinner på et blunk mens den glir ned på høykant. Lag denne auberginterten når du har noe annet som steker i ovnen, en stek, poteter eller andre grønnsaker. Kanskje ikke så lurt sammen med muffins da de kanskje vil lukte litt paprika og aubergin……eller, da får du en hemmelig duft i bakeverkstedet ditt som ingen klarer å gjette. Din egen lille hemmelighet, hehehe. Handleliste til en parforhold på 20-22 cm. 1…

En auberginterte…….da må jeg vel nesten ta på meg den auberginfargete kjolen min? Ikke akkurat min favorittfarge, men denne auberginterten passer meg både i farge og størrelse.

Ikke bli skremt siden det tar litt tid å lage denne terten……..det tar du igjen når du skal spise den, for den forsvinner på et blunk mens den glir ned på høykant.

image

Lag denne auberginterten når du har noe annet som steker i ovnen, en stek, poteter eller andre grønnsaker. Kanskje ikke så lurt sammen med muffins da de kanskje vil lukte litt paprika og aubergin……eller, da får du en hemmelig duft i bakeverkstedet ditt som ingen klarer å gjette. Din egen lille hemmelighet, hehehe.

image

Handleliste til en parforhold på 20-22 cm.

  • 1 kg. Auberginer, de sorte
  • 1 stor løk (250 gr.)
  • 2 hvitløkbåter
  • en liten kvast bladpersille
  • 1 ts. Paprika
  • 1 ts. Meriam
  • 1 ss meierismør
  • 4 ss ekstrajomfruolivenolje
  • 1 dl fløte
  • 1 1/2 dl revet Parmasanost eller Padano
  • 2 Egg

Jeg hadde auberginer og paprikaer som jeg skulle få vekk skinnet på, så jeg la dem på en stekeplate med bakepapir under i en varm ovn på 180 – 200 gr. i ca 30 min.

image

Da de var ferdige la jeg paprikaen i en plastikkpose. Mens auberginen avkjølte seg litt mens jeg hakket fint løken og la den i en stekepanne sammen med oljen og smøret på svak varme. Den skal bli myk så det tar litt tid ca 10-15 min. På slutten tilsetter du de pressete hvitløkbåtene, pass på at de ikke blir brent!

image

Skjær i mellomtiden auberginene i to på langs og med en skje skraper du ut innmaten ( jeg satt igjen med 600 gr. innmat) og legg det i stekepannen hvor løken ligger.

image

Med en gaffel moser du opp auberginene sammen med løken og steker på middels til svak varme. Du vil merke at det setter seg fast i bunnen på stekepannen, bruk en tresleiv som du skraper bunnen med av og til. Det skal stekes slik i 15 minutter.

image

Legg det over i en bolle sammen med alle de andre ingredientene, pass på at du ikke legger eggene direkte på den varme auberginen, ellers blir de kokt før du får blandet det.

image

Bland godt og smør en paiform eller porsjonformer med litt olivenolje og strø din hjemmelaget strøkavring som om det skulle vært mel. Legg i auberginfyllet og strø over Parmasanost og litt av kavringstrøet ditt.

image

Inn i varm stekeovn på 180 C i 15 min. Du vil se at de har fått farge på toppen, og de føles litt fastere hvis du kjenner lett med en finger. Server den som den er eller gjør som meg. Jeg moste opp paprikaen sammen med en bit peperoncino, salt og ekstrajomfruolivenolje til det ble en krem. Litt grønnsalat og brød…….hmmmm og jeg som trodde at jeg ikke likte auberginer, hverken fargen eller grønnsaken……! Auberginer blir også kalt for frukt siden den vokser over jorden, og henger på stilker som om det skulle vært epler etc.

Du kan se her hvordan jeg forbredrer paprikaene her, men du skal altså ikke legge den i olivenolje siden du skal mose dette opp slik at det blir en krem

Peperoni arrostiti, Grillet paprika

Denne kremen la jeg på toppen av auberginterten sammen med en liten strimel av grillet paprika, og litt grønnsalat.

image

Tips: hvis du vil lage denne uten bruk av løk eller hvitløk, kan du bruke det grønne på vårløken i stedet, og bytt ut smøret med margarin, og fløten med laktosefri fløte. Og vips …..du vil få en lav Fodmap rett.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Takkebrev. Ringraziamenti

Jeg ønsker virkelig å takke deg for at du har vært såpass tålmodig

Champagne, prosecco og mørnet kjøtt. Carne frollata, Champagne e prosecco

Søndagslunsj på landet med sprudler og mørnet kjøtt.

Brezel

Jeg har smakt Bretzel et par ganger på markeder, men har egentlig alltid blitt litt skuffet siden de alltid har sett bedre ut enn de smaker. Det kan man gjøre noe med!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top