"Torta di cioccolato…….con zucchine"

  Dette er sjokoladekakedrømmen for alle som ikke tåler meieriprodukter. Og supersunn, for den hemmelige ingredienten er grønn, like grønn som….. …..naboen,…

"Torta di cioccolato…….con zucchine"

 

Dette er sjokoladekakedrømmen for alle som ikke tåler meieriprodukter. Og supersunn, for den hemmelige ingredienten er grønn, like grønn som…..

…..naboen, tenker du vel nok nå. Det kan jo være, spørs litt hva slags nabo du har. Det er ikke naboen, det er en grønnsak…..nei, det er ikke kål ! Ikke slangagurk heller, men tampen brenner….Åååååå så flott, du klarte å gjette det. Skal vi fortelle det til de andre også ? Vi sier det i kooooor…. Squash!

Den er utrolig myk, saftig og god, akkurat som en sjokoladekake skal være. Det var ingen som kjente at det var revet squash i den….til og med ikke min største matkritikeren……sønnen min Thomas. Jeg sier ikke noe heller , er det ikke noe som heter…” Det man ikke vet, har man ikke vondt av”. Jeg kan nesten vedde på at ingen klarer å gjette at det “gjemmer” seg noen squash her. Så du kan nesten vedde om hvem som skal ta oppvasken, rydding av bordet, stryking, støvtørkning, lufte hunden, lufte svigemor…..velg selv det du hater mest for du kommer til å slippe unna denne gangen.

Nå er jo gulrotkaken blitt en klassiker siden det ikke er meieriprodukter, det er jo også kransekaken da. Begge to kjempegode men det kan jo bli litt kjedelig i lengden. Ta frem ark og papir og skriv ned det du trenger. Noe av dette har du sikkert allerde.

Handleliste for en kake på 24 cm.

  • 170 gr. Kokesjokolade
  • 3 dl Hvetemel
  • 1 1/2 tsk bakepulver
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 1/4 dl brunt sukker
  • 230 gr. Revet Squash
  • 2 store Egg
  • 1 3/4 dl Maisolje

Skru på stekeovnen på 170 C. Smelt kokesjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Riv squashen på rivgjernet i en stor bolle.

Sikt i mel og bakepulver og rør det inn sammen med sukkeret.

Visp rask sammen eggene og oljen for hånd og tilsett det i squashblandingen.

Til slutt blander du inn den smeltete kokesjokoladen.

Bland lett for hånd, sett bakepapir i bunnen av kakeformen før du lukker låsen på kakeformen. På denne måten slipper du å klippe en runding, og det er lettere å dra den vekk etterpå. Hell røren i formen og sett kaken inn i den varme stekeovnen på nest nederste rille. Ikke bruk varmluft.

image

Etter ca. 50 minutter kjenner du med en tannpirker eller kniv på midten av kaken om den er ferdig. Sitter det ikke noe deig igjen på tannpirkeren/ kniven når du tar den ut er kaken ferdigstekt. Sitter det litt deig igjen må du steke den litt lenger. La den avkjøles på en rist en halvtimestid før du åpner kakelåsen, etter at du har ført en kniv rundt kanten på formen for å være sikker på at den ikke sitter igjen på kantene

image

La kaken bli sittende igjen i bunnen til den er nesten kald siden den er ganske myk og har lett for å gå i stykker når du skal dra av bakepapiret på bunnen. Skyv vekk bunnen på kakeformen og legg den på toppen av kaken, raskt og bestemt vender du hele kaken. Da kan du dra av bakepapiret og legg tallerknen eller fatet oppå. Raskt og bestemt vender du igjen kaken, nå er kaken på fatet uten at du behøver å skyve, sukke og grine. Dette er den enkleste måten for å få en kake over på et fat uten problemer.

Denne kaken er utrolig lett å lage da du ikke skal bruke hverken kjøkkenmaskinen eller miksmasteren. Det eneste du trenger er et rivgjern og en visp. Til de som ikke er allergiske sprøyter du på en sjokoladekrem klatt. Dette er den perfekte kaken til en kopp te eller kaffe. Eller ta den med til neste klubbtreff sammen med broderiet som du må bli ferdig med til Jul…..for en flott hjemmelaget presang som ikke kommer til å bli gjemt bort i et skap.

image

Tips: Til den som ikke er allergisk kan du ta en liten kremdott på toppen, jeg lagde en sjokoladekrem. Smelter fløte sammen med kokesjokolade, setter den i kjøleskapet til den er blitt kald og pisker den opp som om det skulle være pisket krem. Eller sett en skål ved siden av slik at den som vil ha kan servere seg selv.

Jeg tilsatte litt chili for en litt pikant sjokoladekake siden det ikke var noen barn som skulle spise den, men den kan du bare sløyfe!

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carolines hverdag i Liguria

På lørdag stod jeg opp grytidlig for å dra til fiskemarkedet. På italiensk heter det “Chi dorme non piglia pesci” som betyr….

“Juleribbe” show cooking a Torino Maiale natalizio norvegese

Eccomi qui……Un grazie a Vittorio Castellani ( Chef Kumalé) per una bellissima giornata con lo show cooking che ho fatto al Borgo Mediovale a Torino. Ora…..vi spiegeró la ricetta di……

Tacorundstykker. Tacopanini

Tilsett tacokrydder og mais i brøddeigen. På fredag blir det Tacohamburgere.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “"Torta di cioccolato…….con zucchine"”

    1. Og spesielt nå i Julestria ❤️ Jeg husker da jeg var i Norge for 2 -3 pr siden hvor det ikke fantes smør å oppdrive da alle spiste smør for å slamke seg!!! Håper den smaker Anne ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top