Salaten til Nøtteliten – Insalata con nocciole

Greit med en lett men knasende god smak til middagen hvis du har fråtset i pølser og is noen dager i sommervarmen.

image

Handleliste for 4 personer:

  • 1 lite salathode, gjerne av den sprø typen
  • 12 tomater av 3 forskjellige typer
  • 1 liten bunt aspargis
  • 1 grillet kylling
  • 100 gr gorgonzola naturell, Rochefort eller Kraftkar
  • 25 gr hasselnøtter
  • hasselnøttolje
  • Aceto balsamico
  • Flaksalt

Sett over en liten kjele med vann, når det koker salter du det og legger i toppene på aspargisene til de blir «al dente» de skal ikke være for bløte Rens kyllingen for alle bena og skinnet. Del den i så store stykker som mulig. Vask tomatene og skjær dem på forskjellige måter. Begynn med å dansere noen salatblader, så kyllingen, etterpå tomatene og til slutt gorgonzolaen. Sett aspargistoppene rett opp og «strø»hasselnøttene på noen ledige plasser. Avslutt med en runde med hasselnøttoljen og noen dråper med aceto balsamico her og der og et lett dryss med flaksalt.

Tips: lag gjerne denne salaten med gårsdagens kylling da pleier jeg å varmer jeg den opp i vannbad mens aspargistoppene koser seg i kjelen under. Sett lokk på beholderen hvor du har lagt kyllingen, det tar ikke mere enn 3-4 min. for å få den lunken. Får du ikke tak i hasselnøttolje kan du bruke vanlig jomfru olivenolje.

Server med brød

 Nå kan du med god samvittighet spise opp resten kaken som ble til overs fra i går.

Buon appetito!

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

La Torta di pesche, Ferskenbløtekaken

Dette er kaken som alle drømmer om å bli servert etter søndagsmiddagen. Behøver jeg kanskje å si noe mere ? 

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

Stekte risotto kaker

Restemiddag av risotto blir forvandlet til risottokaker. Restemiddagen som ble nesten enda bedre enn gårsdagens. Servert med en stor bolle bladsalat blir det bare smilende fjes å se rundt middagsbordet.

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

Sugo di pomodoro – Carolines tomatsaus

Tomatsaus eller som vi kaller det her i Italia., sugo di pomodoro ( sogå di påmådårå). En rask pastasaus av tomater. Det finnes utrolig mange forskjellige måter å lage pastasaus av tomater. Hvis jeg har dårlig tid er det sånn .........Jeg pleier å lage den, selv om jeg også her varierer etter humøret.

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her
Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen