Salaten til Nøtteliten. Insalata con nocciole

En enkel og smakfull salat med asparges,makrell,ost,salat,tomater og hasselnøtter.

Salaten til Nøtteliten. Insalata con nocciole

Greit med en lett men knasende god smak til middagen hvis du har fråtset i pølser og is noen dager i sommervarmen.

image

Handleliste for 4 personer:

  • 1 lite salathode, gjerne av den sprø typen
  • 12 tomater av 3 forskjellige typer
  • 1 liten bunt aspargis
  • 1 grillet kylling
  • 100 gr gorgonzola naturell, Rochefort eller Kraftkar
  • 25 gr hasselnøtter
  • hasselnøttolje
  • Aceto balsamico
  • Flaksalt

Sett over en liten kjele med vann, når det koker salter du det og legger i toppene på aspargisene til de blir “al dente” de skal ikke være for bløte Rens kyllingen for alle bena og skinnet. Del den i så store stykker som mulig. Vask tomatene og skjær dem på forskjellige måter. Begynn med å dansere noen salatblader, så kyllingen, etterpå tomatene og til slutt gorgonzolaen. Sett aspargistoppene rett opp og “strø”hasselnøttene på noen ledige plasser. Avslutt med en runde med hasselnøttoljen og noen dråper med aceto balsamico her og der og et lett dryss med flaksalt.

Tips: lag gjerne denne salaten med gårsdagens kylling da pleier jeg å varmer jeg den opp i vannbad mens aspargistoppene koser seg i kjelen under. Sett lokk på beholderen hvor du har lagt kyllingen, det tar ikke mere enn 3-4 min. for å få den lunken. Får du ikke tak i hasselnøttolje kan du bruke vanlig jomfru olivenolje.

Server med brød

 Nå kan du med god samvittighet spise opp resten kaken som ble til overs fra i går.

Buon appetito!

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carolines brød – Il pane della Caroline

Brødet som du ikke trenger å kna, du bare bretter det!

Rosette, italienske rundstykker

Rosette er de typiske italienske rundstykkene som du får kjøpt hos de fleste bakerene over alt i hele Italia. De var faktisk de første rundstykkene jeg smakte da jeg kom til Italia  første gang for over 40 år siden. Hvis du har tid og lyst kan du lese om min første tur i Roma når…

Ferrarotti og matkurs online

Blåturen med matkurs gikk til Ferrarotti, en norskeid vingård i nærheten av Cuneo.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top