Greit med en lett men knasende god smak til middagen hvis du har fråtset i pølser og is noen dager i sommervarmen.
Handleliste for 4 personer:
- 1 lite salathode, gjerne av den sprø typen
- 12 tomater av 3 forskjellige typer
- 1 liten bunt aspargis
- 1 grillet kylling
- 100 gr gorgonzola naturell, Rochefort eller Kraftkar
- 25 gr hasselnøtter
- hasselnøttolje
- Aceto balsamico
- Flaksalt
Sett over en liten kjele med vann, når det koker salter du det og legger i toppene på aspargisene til de blir “al dente” de skal ikke være for bløte Rens kyllingen for alle bena og skinnet. Del den i så store stykker som mulig. Vask tomatene og skjær dem på forskjellige måter. Begynn med å dansere noen salatblader, så kyllingen, etterpå tomatene og til slutt gorgonzolaen. Sett aspargistoppene rett opp og “strø”hasselnøttene på noen ledige plasser. Avslutt med en runde med hasselnøttoljen og noen dråper med aceto balsamico her og der og et lett dryss med flaksalt.
Tips: lag gjerne denne salaten med gårsdagens kylling da pleier jeg å varmer jeg den opp i vannbad mens aspargistoppene koser seg i kjelen under. Sett lokk på beholderen hvor du har lagt kyllingen, det tar ikke mere enn 3-4 min. for å få den lunken. Får du ikke tak i hasselnøttolje kan du bruke vanlig jomfru olivenolje.
Server med brød
Nå kan du med god samvittighet spise opp resten kaken som ble til overs fra i går.
Buon appetito!
❤