"Plumcake di Arance"

Nå er jeg så superheldig at jeg har «Mimmo u’ sicilano» som «hovedleverandør» i vintermånedene. Han kommer kjørende med lastebilen sin direkte fra Sisilia full av appelsiner. De er de beste appelsinene jeg noen gang har smakt, de er ubehandlet så jeg kan bruke skallet også for en mere intens smak. Denne gangen ville jeg at formkaken skulle være delikat, derfor brukte jeg bare saften og «kjøttet». Jeg tror jeg kommer til å bake en i dag ….da har jeg den beste San Valentino presangen som Maurizio og Thomas kan ønske seg til frokost i morgen.

image

Som du kanskje vet spiser italienerene helst noe søtt til frokost, og han blir kjempeglad hvis jeg disker opp med denne formkaken…..håper jeg ! Du burte bake denne kaken dagen før du skal spise den, da har den fått «samlet seg»

image

Handleliste til en stor formkake :

  • 180 gr. Smør
  • 200 gr. Sukker
  • 250 gr. Hvetemel
  • 3 Egg
  • 1 tsk. Bakepulver
  • 1-2 Appelsiner

Ta ut smøret fra kjøleskapet en stund før du skal bake kaken, da blir det mykt og du slipper å stå der med håndvisperen i en evighet for å få det til å bli hvitt sammen med sukkeret. Og sist men ikke minst du slipper å få hetta når du ser alle smørklattene som spretter på vegger og tak når du setter i gang. Det har skjedd meg et par ganger når smøret var iiiiiskaldt…man lærer av sine feil heter det. Så nå tar jeg smøret ut i gooood tid før jeg begynner.

Visp smør og sukker til det blir hvitt, står det alltid i kokebøkene, jeg pleier å vispe i ca 5 minutter og er fornøyd med resultatet. Kanskje fordi jeg bare har håndvisper og fordi jeg «jukser» med bløtt smør og ikke gidder å stå der å dure ?

Tilett 1 egg og visp til det er blandet.

image

Tilsett ett egg til og visp igjen.

image

Nå tilsetter du melet sammen med bakepulveret som du sikter direkte i bollen sammen med 1 dl presset appelsinsaft og appelsin»kjøttet» som ligger igjen i appelsinpresseren din. Pass på at ikke stenene blir med i slengen.

image

Visp det hele rask sammen og tilsett eggeplommen til det tredje egget. Visp raskt igjen. Pass på at du ikke pisker for lenge da kan røren bli «seig» eller skille seg. Du skal stoppe håndmikseren når du ser at det er blandet. Hell røren i den smurte loff formen din

image

Sett den inn på nest nederste rille i varm stekeovn på 160-170 C med over og under varme men uten varmluft. Jeg pleier å sette stekebrettet helt øverst i ovnen, da blir ikke formkaken for brun på toppen når den er ferdig. Kjenn med en tannpirker etter 50 min om den er ferdig. Er den ikke det venter du i 10 minutter til før du prøver lykken en gang til……med tannpirkeren.

Jeg lagde 3 små mini formkaker og en middels. Da hadde jeg en til Maurizio, en til Thomas og en ga til «Mimmo u Siciliano» for at han skulle få smake hvor gode appelsinene hans er i kaken min.

image

Håper du får en fin lørdag på kjøkkenet istedenfor å stå i laaaaang kø i blomstebutikken.

Husk at roser har torner som du kan stikke deg på, mens denne appelsinformkaken er så myk at den får et hvert hjerte til å smelte.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Carolines laktosefrie kaker – Muffins senza latticini

Sprudlende laktosefrie kaker med kullsyre. "Mamma..... kan'ke du lage kaker uten smør og med brunt sukker istedenfor hvitt a'? spurte Thomas meg her forleden. "Men ikke lag de derre tørre greiene som man ikke klarer å svelge asså!"

1 år Membership Required

You must be a 1 år member to access this content.

Join Now

Already a member? Logg inn her

Mat og vin turer til Piemonte og Liguria

Bli med kokka til Italia for å oppleve maten, måltidene, vinene og kulturen

Flytende flyvende retter

Retter som smaker selv om de er flytende

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen