Opprydding i Grønnsakskuffen!

Vegetarisk curry eller couscous.

Her forleden fikk jeg forespørsel om jeg hadde noen tips til retter med grønnsaker for å få ryddet opp i grønnsaksskuffen. Her i bloggen min har jeg en drøss med oppskrifter av grønnsaker men denne gangen bestemte jeg meg for å lage en gryterett. Jeg skulle jo lage middag jeg også sammtidig fikk jeg en god unnskyldning for å rydde opp i kjøleskapet mitt.

Det ble til slutt en vegetarisk curry. Nå hadde jeg ikke alle ingrediensene som jeg egentlig skulle hatt. Men i disse tider hvor vi har fått streng bedskjed å holde oss hjemme brukte jeg det jeg hadde til rådighet.

Forklaring til oppskriften for 4-6 sultne mennesker

 

Skjærer løken i tynne skiver, skrell gulroten (jeg delte den i to før jeg skar den i skiver.) Det samme gjorde jeg med stangselleri.

Surret det hele på middels/lav varme sammen med 5-6 spiseskjeer olivenolje og et hvitløkfedd i ca 10 minutter ( det skal ikke få farge )

Etterpå tilsatte jeg purren i skiver og en klatt smør ( kan godt bruke margarin)

Sånn lot jeg det få stå å surre i 3 minutter før jeg lagde en liten ledig plass i gryten hvor jeg tilsatte krydder, curry ( her kommer det helt ann på hvilken curry du har og hvor sterk du vil ha retten)

Jeg lot krydderet få surre videre med grønnsakene over svak varme i 2 minutter for at krydderet skulle få åpne smaken og aroma ( For all del ikke tilsett salt ellers blir det grønnsaksstappe

Tilsatt 1 boks hakkede tomater og lot det surre på middels varme i 5 minutter.

Hadde jeg hatt kokosmelk så hadde jeg tilsatt den sammen med tomatene!

I mellomtiden tok jeg vekk skallet på paprikaen med en potetskreller. Jeg hater skrellet fra paprika som deler seg fra paprikakjøttet i gryteretter.

Deretter tilsatte jeg 4 dl med vann og lot det få et oppkok.

Mens det fikk oppkok over middels varme skrellet jeg søtpoteter og poteten ( ikke bruk melne poteter!) som jeg skar opp i biter.

Og som jeg la i gryten sammen med paprikaen.

Satte lokk på kjelen, når det kokte senket jeg temperaturen for at det skal stå å putre. Jeg droppet kålen siden jeg synes at det allerde var nok grønnsaker.

Etter 40 min tilsatte jeg en boks med erter. Hadde egentlig tenkt å bruke kikerter men det hadde jeg ikke…’bruk det du har’  tenkte jeg mens jeg studerte nøye spiskammeret! Hadde jeg bare hatt et spiskammer, et sånt spisskammer fra gamledager istedenfor det lille skapet under kjøkkenbenken!

Jeg skrellet eplet og rev det fint direkte oppi gryten.

Det ble litt tjukt, derfor tilsatte jeg 1 1/2 dl med vann.

Nå skulle jeg egentlig hatt kokosmelk, fløte, yogurt eller cremfresh sammen med tomatene men siden jeg ikke hadde noen av delene tilsatte jeg saft fra en halv sitron.

Først nå smaker jeg den til med salt og eventuelt litt mere krydder som chili.

Nå må du være ekstra forsiktig med å røre siden grønnsakene har lett for å gå istykker etter at du tilsatte salt.

Siden jeg ikke hadde kokosmelk, fløte eller noe annet tok jeg et par topper spiseskjeer med smør som jeg rørte forsiktig inn for å få en fyldigere smak. Denne oppskriften som jeg lagde på sparket skulle være nok til 4 -6 sultene personer. Server den sammen med kokt ris og et godt gjemmebakt brød.

Du kan også lage denne retten med et hint fra det marokkanske kjøkkenet. Da bruker du andre kryddere som kanel, paprika, spisskummen, koriander, chili og kurkuma. Fremgangsmåten er akkurat den samme uten at du må tilsette fløte, kokosmelk etc. Denne retten serverer du sammen med couscous.

Jeg håper at også du har fått ryddet opp i grønnsaksskuffen din, bruk fantasien når det gjelder grønnsaker. Det er også kjempegodt med auberginer og blomkål i denne retten.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Torta di cioccolato…….con zucchine"

  Dette er sjokoladekakedrømmen for alle som ikke tåler meieriprodukter. Og supersunn, for den hemmelige ingredienten er grønn, like grønn som…..

Genova

Genova, en fantastisk flott by med sine trange gater og smug. Med vakre husfasader i de herskapelige palassene.

Den tredje…og siste retten. "Terzo….e l'ultimo piatto"

En “kake” for å feire den tredje retten….av den samme retten ? I stedenfor marsipanlokk bruker jeg…….  

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top