Monferrato og Agliano

Jeg pakket snippsekka for å ta den siste turen utenfor kommunens grenser før vi igjen skulle inn i den oransje sonen som vil si at vi må holde oss der vi bor.

Det er som sagt mye rot med disse reglene som har variert i desember og januar og det er vannskelig å følge med både for meg og italienerene. Nesten som et trafikklys og i var det akkurat som om trafikklyset stod å blinket siden man fremdeles ikke visste om de nye reglene startet 15 eller 16 februar og de skulle vare til 15 februar eller 5 mars.
« Her gjelder det å smi mens jernet er varmt«  tenkte jeg da jeg satte meg inn i bilen med Stella bak.
Lite ante jeg at jeg skulle få en ny sjanse på lørdag. Da det gikk opp for oss alle at vi fremdeles kunne ferdes fritt innen fylke på lørdag, kjentes det som at jeg hadde vunnet i lotteri.
Men som sagt dette ante jeg fremdeles ikke da jeg satte meg i bilen, godt påkledd for å ta meg «siste» tur på landet siden gårsdagen hadde gitt mersmak.


Denne gangen valgte jeg Monferrato som er området rundt Asti. Det ligger en halvtimes tid fra der jeg var i går og hadde nok ikke ventet at det skulle være såpass stor forskjell både på naturen og temperaturen.
«Tenke seg til at det kan være så stor forskjell på bare en halvtimes avstand» tenkte jeg mens jeg stod å beundret den fantastiske utsikten.

Også her var det vinranker så langt øyet kunne se og det var nesten som om jeg kunne «lukte» våren.
Selv Stella virket helt forvirret mens vi gikk en tur, hun hadde nok håpet at turen skulle gått for å spise sneballer.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

FÃ¥tt med deg disse?

Carolines laktosefrie kaker – Muffins senza latticini

Sprudlende laktosefrie kaker med kullsyre. "Mamma..... kan'ke du lage kaker uten smør og med brunt sukker istedenfor hvitt a'? spurte Thomas meg her forleden. "Men ikke lag de derre tørre greiene som man ikke klarer å svelge asså!"

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

RødkÃ¥l – Cavolo Rosso

Un contorno che non può  mancare per Natale e il cavolo rosso che viene stufato insieme a….
Mele, aceto, zucchero, sale e un goccio di acqua. Vi ricordate il mio show cooking qui a Torino al Borgo Mediovale insieme a Vittorio Castellani?

Katolsk begravelse i Italia

Livet tar alltid en ende. Den katolske begravelsen varer gjerne i tre hele dager. Det kommer litt ann på hvilken dag man dør!
Da er det godt å ha havet i nærheten, en rask tur på stranden for å komme tilbake til livet etter flere dager i gravkammeret, i kirken og på kirkegården. Havet lever og puster i takt med følelsene. Urolig, sint, glad, lekende eller stille og rolig, akkurat sånn livet er og som det ender, i ro, fred og hvile.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen