Hamburgerbrød

De beste hamburgerbrødene jeg noen gang har bakt

Dette er de beste hamburgerbrødene jeg noen gang har bakt, og en av de beste hamburgerene jeg har smakt!

Noen ganger kan det bli for mye brød med at de blir for høye og kanskje litt harde mens denne gangen ble de akkurat sånn som jeg ville at de skulle bli.
Vanligvis baker jeg litt på slump mens denne gangen tok jeg heldigvis nøye mål av alt.

Deig til Hamburgerbrød og fletteloff :
  • 6 dl H-melk
  • 1 dl smeltet smør
  • 12 dl Hvetemel
  • 25 gr. fersk gjær
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt

Smelt smør i en liten gryte, tilsett melken og varm det opp til det blir fingervarmt.
Ha væsken over i en bakebolle sammen med gjær og sukker.

Sikt hvetemelet og ha det over i bollen.
Start kjøkkenmaskinen og la den dure og gå på middels hastighet i ca 10 min.
Tilsett salt og la den fortsette å dure i 5 min.
Dekk bollen til og la den heve i 1 time. Du behøver ikke å sette den ved varme eller damp men pass på at den ikke blir stående i trekk. Derfor pleier jeg alltid å sette den i en krok, lukker vindu og døren til kjøkkenet for å slippe å trekk og sist men ikke minst så slipper jeg å kjefte om det er noen som hadde tenkt å åpne et vindu!

Hvelv deigen ur på bordet eller kjøkkenbenken. Jeg har et bord av granitt, derfor klarte jeg å «brette og dra» deigen uten å måtte tilsette hvetemel. Husk at jo mindre hvetemel du bruker jo mykere blir hamburgerbrødene.


Jeg delte deigen opp i emner på ca 80 g, jeg la plastfilmen som jeg hadde brukt til heving på kjøkkenvekten. Bruk en bakespette eller kniv for å dele deigen istedenfor å hale og dra i deigen.


Dekk to stekebrett med bakepapir, trill ut bollene og legg de på stekeplaten med god avstand mellom. Husk at hamburgerbrødene skal være ganske flate og store.
Fukt hendene med vann og trykk bollene flate, prøv å trykk de så jevne og runde som mulig.

La de heve 1/2 time.

Sett stekeovnen på 240 grader med over og undervarme. Jeg bruker ikke varmluft, om du gjør det må du senke temperaturen 20 grader.

Ha en eggeplomme og 2 ss melk i en kopp og bruk denne blandingen til å pensle brødene før du drysser sesamfrø på toppen.

Du kan selvsagt droppe å pensle de med egg, bruk bare litt vann for at sesamfrøene skal feste seg, men da må du passe godt på mens de er i stekeovnen siden de ikke blir gyldne og har lett for å bli stekt for mye. Om du er i tvil tar du en titt på undersiden, da vil du se om de er ferdigstekte.

Sett stekeplaten med brødene inn på nest nederste rille og senk temperaturen til 220. Etter 10 min senker du temperaturen til 200 og etter 5 min til 180 til de er lys gyldne ca 5-7 min. Litt avhengig av stekeovnen din men husk at de ikke skal være mørke.


Du kan bake pølsebrød med den samme deigen. Brødene er litt «søte» som både pølsebrød og hamburgerbrød vanligvis er.

Mens jeg tok noen bilder var det  noen på den andre siden av bordet som omtrent ba en bordbønn eller kanskje det var en bønn om at jeg måtte bli ferdig med å ta bilder av alt jeg lager og spiser???

Du vil selv skjønne svaret om du baker disse hamburgerbrødene.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Jaktslottene i Torino. I castelli reali di caccia a Torino.

Palazzino di caccia Stupiningi

La Tagliata.

La Tagliata, den er perfekt på grillen som i stekepannen

” Rossetti “

Disse små nyfødte fiskene som du bare har mulighet til å nyte på denne tiden av året i Liguria, er….

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top