Friselle con pomodori e mozzarella

Man må jo dele litt på jobbene, så velg det som er lettest mens de andre står å svetter over grillen.

imageHva smaker vel bedre enn solfylte tomater? Du kan jo få kjøpt dem hele året rundt, men det er jo nå de smaker. Ikke akkurat så lysten på kalde smakløse tomater på en knasende bunn som får deg til å tenke på krum sne, en grå, mørk og kald februardag mens snøen dynger ned og du hytrer i den sirompafleesdressen din.

Det er nååååå de er best!

Handleliste til 4 personer:

  • 2 Friselle eller 4 kavringer ( ikke den søte typen)
  • 500 gr. Tomater
  • 3 Mozzarella
  • 3/4 dl Jomfruolivenolje
  • 1/4 dl Hvitvinedikk
  • Salt
  • Oregano eller Basilikum

Det første du gjør er å skjære opp tomatene i biter, velg selv om de skal være store, små, skiver, firkanter, kuler etc etc. De smaker jo det samme så skjær dem som du vil! Legg dem i en bolle med 1/2 dl olivenolje, salt og oregano. De vil nå gi fra seg litt ekstra væske som gjør at smaken av tomater trenger seg inn i frisellene.

image

Legg frisellene i en bolle med vann, edikk og salt. Og dupp dem ned litt. De skal ikke bli vasne, men de skal ikke være så harde at du må sitte på venteværslet til tannlegen resten av ferien! Det må være litt knas igjen. Ta dem opp og legg dem på en tallerken, hell resten av olivenoljen over.

Fukt dem med marinaden som har dannet seg sammen med tomatene, dander tomatene oppå og riv ( jeg liker bedre å rive enn å skjære mozzarellaene, da ser du hvordan alle lagene sitter sammen) som du plasserer innemellom sammen med ferske basilikumblader.

image

Dett var dett!

Overrasket kanskje, trodde du at det tok enda lenger tid?

Tips: legg gjerne noen ansjosfileer innemellom hvis du vil ha en mer intens smak eller tunfisk (  ikke bruk oljen fra ansjosene eller tunfisken, den er ikke særlig god selv om det står olivenolje på boksen!)

Hvis det blir noe til overs smugspiser du mozzarellaen og setter det andre i kjøleskapet. Dagen etter blander du det med slangagurker og rød løk skÃ¥ret i biter og skiver, en dasj med edikk og du fÃ¥r nesten det som i Toscano heter «Panzanella» La den hvile i kjøleskapet litt før du serverer den kald.

Får du ikke tak i friselle kan du med nød bruke kavringer, men få tak i de som ikke er søte. Og da serverer du en til hver person, kanskje dette er enda enklere? Ikke bruk knekkebrød, de er for tynne!

I den originale oppskriften skal det ikke være edikk i vannet, men jeg synes det setter en liten ekstra spiss, og du kan godt ta et par drÃ¥per med balsamico pÃ¥ toppen av «kransekaka» . Men ikke si at jeg har sagt det!

Bildegalleri

Klikk og nyt!

FÃ¥tt med deg disse?

RødkÃ¥l – Cavolo Rosso

Un contorno che non può  mancare per Natale e il cavolo rosso che viene stufato insieme a….
Mele, aceto, zucchero, sale e un goccio di acqua. Vi ricordate il mio show cooking qui a Torino al Borgo Mediovale insieme a Vittorio Castellani?

"Berlinerkranser"

Questi tipici biscotti natalizi Norvegesi si scioglieranno in bocca come….come….come nessun altro biscotto. E non penseresti maiiii che per farli ti servono due…..

Torta di mele -Eplekake

Ingredientene er de samme......mens fremgangsmåten, og sluttresultatet fikk til og med epletrærne til å bli skjelvende i......røttene
Maurizio blir ekstra glad når jeg begynner å bake kaker, men smilet blir litt trist når han skjønner at det er eplekakebaking på gang. Denne gangen kom det fornøyde smilet hans frem igjen etter første bit.....for dette er en Eplekake med stor E.

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her
Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen