Følg meg!

Carolines boller fra Sisilia. Brioche Siciliane della Caroline

Duften av hjemmebakte brioche kan få enhver til å sprette opp av sengen......lag deigen om kvelden og sett den i kjøleskapet over

Carolines boller fra Sisilia. Brioche Siciliane della Caroline

Duften av hjemmebakte brioche kan få enhver til å sprette opp av sengen……lag deigen om kvelden og sett den i kjøleskapet over natten. Dagen etter er det bare å trille dem ut, steke dem…………og nyyyyyte dem!

Spis dem som de er eller skjær et snitt for å fylle dem opp med iskrem som de gjør i Sicilia til frokost.

Dette er en forenklet versjon av briochene, men ikke for det mindre gode!

Det du trenger for å lage ca 12 stykker:

 • 250 gr durum Mel
 • 250 gr hvetemel 00
 • 100 gr sukker
 • 2 egg
 • 7 gr fersk gjær
 • 200 gr melk
 • 75 gr mykt smør
 • 10 gr salt
 • 10 gr honning
 • Revet skall av en sitron eller appelsin

Løs opp gjæren i melken som du allerede har varmet opp til ca 37 C . Bland de forskjellige meltypene med sukker og sitronskall i en stor bolle. Har du eltemaskin setter du den igang, hvis ikke kan du bruke håndmikseren med de lange «krøllete» stengene som følger med da du kjøpte den. Og som man ikke aner hva man skal med!

Lag et lite krater i melet hvor du heller i melken med gjæren, honningen og eggene. Sett i gang den miksern du har, når deigen har samlet seg tilsetter du det myke smøret og saltet. Deigen er klar når alt smøret har blandet seg godt inn i deigen og når du ser at deigen slipper taket på kantene av bollen. Det kan ta 10 min. Dette er viktig for all gluten som er i melet, jo mere du arbeider en deig i denne fasen jo finere blir sluttresultatet.

Legg deigen i en ren bolle og dekk den tett til med plast. Sett den i kjøleskapet for heving. Dagen etter tar du den og begynner å lage bollene med en gang mens deigen fremdeles er kald. Rull ut passe store boller og små mini boller på størrelse av at kirsebær som du legger på toppen av bollen. Du skal helst ikke tilsette mere mel til utbaking, jo mindre mel i denne fasen jo mere saftigere blir de. Jobb raskt siden deigen blir klissete hvis du jobber for mye med den.  Minibollene vil klistre seg selv på toppen. La de stå til heving ca 30-45 min.

Pensle med et sammenvispet egg, og sett dem inn i varm stekeovn på 180 C med over og undervarme til du ser de blir gyldende.

Tips: Server disse bollene til fastlavn som en ny vri ? Jeg vet at mange holder en knapp på de tradisjonelle som blir fylt med krem. Men det kan jo hende at det er noen som meg…..som ikke liker stivpisket kremfløte. Da jeg var liten » ba jeg på mine knær » om jeg vær så snill kunne få min uten krem selv om den ikke så like festkledd ut som de andre.

Jeg bruker ikke varmluft ovn til disse, hvis du gjør det skrur du temperaturen litt ned, ellers blir de brent før de er ferdige!

Jeg blander alltid en liten skvett melk i det sammenpiskete egget, på den måten blir «malingen» litt mere flytende og det blir lettere å pensle dem uten å være for hard på hånden.

La alle ingredientene ha romtemperatur før du setter igang.

Siden det er såpass lite gjær i deigen vil briochene ha lenger holdbartid. Det er ofte for mye gjær og for mye mel som får gjærdeiger til å  «tørke ut»

Du kan godt la den stå litt lenger i kjøleskapet hvis du heller vil servere dem varme til ettermiddagskaffen.

Il Buuuuongiorno si vede dal mattino!

( Il boåndgjårnå si vede dal matinå!)

En god dag starter på morgenen !

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Fave e baccalá, på tur i Piemonte

Italia og Norge hånd i hånd med en god salat av bondebønner, klippfisk, bacon og tomater.

" Pansotti con baccalà "

Disse «ravioliene» heter Pansotti og kommer fra Liguria. De inneholder ikke kjøtt, men vinterens grønne skatter sammen med….

Frittelle di mele

Carolines epleringer i slåbrok. Le Frittelle di mele della Caroline

Frityrstekte skiver av epler. Perfekte når du får uventete gjester på besøk.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

3 hendelser på “Carolines boller fra Sisilia. Brioche Siciliane della Caroline”

 1. Tilbakeping: «Focaccia tuttifrutti» – Carolines Gourmet

 2. Tone Sætre

  Jeg dekket til med plast og mener jeg gjorde alt riktig, brukte vekt til alt (noe jeg nesten aldri gjør), men som sagt jeg skal prøve igjen!

  1. Så synd Tone. Det er mange som har fulgt oppskriften og som har fått det til så hva som gikk galt vet jeg faktisk ikke. Jeg vet at den kan virke klissete for noen siden den er annderledes enn den gjærbaksten som mange er vant til. Kom gjerne med tilbakemelding hvis du prøver igjen om hvordan det går siden det er viktig for meg å vite at mine oppskriftene er bomsikker for absolutt alle. En god bolleklem fra meg 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen