Bedre filterkaffe får du ikke en gang på Kaffistova!

mens han venter pÃ¥……… at jeg velger akkurat DEN typen som jeg vil smake, den blir malt, veid og lagt forsiktig i et kaffefilter

Han heller det kokende vann sakteeee…..mens jeg kjenner duften av nytraktet kaffe som til og med fÃ¥r Giulio til Ã¥ smile fornøyd. Du mÃ¥ ta deg god tid her, for skal du ha en skikkelig god filterkaffe tar det litt tid. Men hva gjør det nÃ¥r du venter pÃ¥ noe godt.

Denne kaffen glemmer du ikke sÃ¥ lett, den fÃ¥r deg til Ã¥ føle deg «lett» igjen mens du fyker energisk videre pÃ¥ oppdagelsestur i Torino. Maurizio tok en espresso fra Indonesia og var like fornøyd som meg.

NÃ¥r du har drukket opp kan du se et nummer i bunnen av kaffekoppen, og pÃ¥ en tavle ved utgangen stÃ¥r det dagens rÃ¥d til hvert nummer. Jeg har fÃ¥tt 29 flere ganger, og rÃ¥det er » hold pÃ¥ hemmelighetene dine» Hmmmmm……er det kanskje ikke meningen at jeg skal dele alle kjøkkenhemmelighetene mine med dere?

Stedet heter «Orso» og ligger i Via Berthollet 30g

image

Jeg «fant» det da jeg var innom for Ã¥ kjøpe meg en ISKREM

image

Det var nesten som om kaffelukten forhekset meg mens jeg nøt begeret mitt med salt pistasjis og giandiottiis, som er helt uten melk og egg. Den blir laget akkurat som de berømte sjokoladene Giandiotti, hasselnøtter og sjokolade. Du kan gå direkte gjennom iskremlaboratoriet til kaffelaboratoriet og hva er vel bedre enn en kaffekopp etter isen? Og jeg kan love deg at dette er en av den beste isen i Torino

 

 

Iskrem»baren» ligger vegg i vegg med kaffe»baren». Det kan være at du bare gÃ¥r forbi eller at du aldri kommer pÃ¥ de kantene, men det er som sagt verdt turen. Det ligger unna alle «turistfellene», det er her Torinesene handler og bor. Og innemellom finner du disse skattene.

 

Hvis du er i sentrum f.eks. i Via Roma og får lyst på en ordentlig god espresso med en teskje pisket kremfløte, men ikke har lyst til å gå så langt.

image

Ja da stikker du ned 3 vei til høyre etter plassen foran togstasjonen Porta Nuova. Du står og ser mot Piazza San Carlo, en av de peneste plassene i Torino, med mange andre gode barer. Men du skal altså ta av tredje vei til høyre. Du kommer ned til gågatene med mange flotte butikker både billige, dyre og svææært dyre. Tilslutt etter ca 3 gater kommer du ned til en liten plass med en blomsterkiosk i midten. Plassen heter Piazza Bodoni, som også er navnet på baren, og som ligger til høyre for blomsterkiosken. Om sommeren har de bord ute med parasoller hvor det er uteservering.

image

Den piskete kremfløten på teskje sammen med espressoen blir servert etter kl 13. Stengt på søndager.

 

 

 

 

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

FÃ¥tt med deg disse?

Pulire carciofi – Hvordan rense artiskokker

Her forleden viste jeg deg hvordan du skulle rense artiskokkene når du skal fylle dem. Nå skal jeg vise deg hvordan du renser dem

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

Parmigiano dei poveri

"De fattiges pamesan" Dette skrev jeg i 2015, men det er alltid fint å gjenta ting som smaker, er rimelige og gjør hverdagen til en fest. Starten? Ikke kast gammelt brød.

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

Hvor ble det av a?

I sommer var det som om hele himmelen ramlet ned og livet ble til en berg og dalbane. Kanskje du er en av de som lurer på hvor i all verden det er blitt av Caroline, oppskriftene, historiene og bildene i bloggen hennes?
Har hun faktisk glemt ‘oss’, vi som følger henne?
Er bloggen hennes nå bare blitt et sted hvor hun selger sine tjenester?

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 hendelser pÃ¥ “Bedre filterkaffe fÃ¥r du ikke en gang pÃ¥ Kaffistova!”

  1. Så gøy å lese dette! Jeg skal til Torino i sommer, og da skal jeg drikke denne kaffen og smake på isen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen