Torino, en smakfull by bokstavelig talt

Torino var Italia første hovedstad, det var her Kongen hadde sitt slott, sine palasser, parker, kirker etc. etc.

image

Det er mange som snobber fort forbi Torino, ja selv italienere. Men i de siste årene har både utlendingene og italienerene fått øynene opp for dette levende skattekammer. Da min mann og jeg flyttet hit for et par år siden himla folk med øya og syntes virkelig synd på oss fordi vi måtte flytte hit!

 

Når du kommer til kirken La Superga føler du deg som kongen selv med hele byen under dine føtter og med de prektige snekledde alpene som bakgrunn.

Det var faktisk Duca Vittorio Amedeo II i 1706 under invasjonenen av  franskmennene at han bestemte seg for at han ville bygge en stor kirke til ære for Jomfru Maria på en av fjellene som ruver over byen, hvis han hadde vunnet slaget. Kirken og klosteret stod ferdig i 1731.

Det er utrolig mange stier som gÃ¥r opp til Superga, bratte skoger hvor du kan finne bÃ¥de sopp og villsvin. Ikke plukk soppen, du kan fÃ¥ bot da dette omrÃ¥det er fredet. Det gÃ¥r faktisk stier i alle fjellene rundt Torino som tar dager Ã¥ gÃ¥.er du ekstra glad i Ã¥ vandre kan du gÃ¥ helt til Liguria, de gamle handelsveiene. Som du vil fÃ¥ smaken gjennom mat tradisjonene i Piemonte. Ta bare de salte ansjosene som blir mye brukt her og tunfisk. En av den mest kjente retten er kanskje «Vitello Tonnato » som er en kokt kalvestek servert med en «krem» laget av tunfisk, salte ansjoser, kapers, egg og olje.

 

For oss er det som om vi har fått en gave å få lov til å bo her, vi er blitt godt motatt og vi føler oss rett og slett hjemme her. Du kan aldri kjede deg i Torino, det er parker, museer, monumenter kirker, teater, kulturelle innslag, konserter, det største markede i Europa og sist men ikke minst utrolig mange gode restauranter for alle lommebøker. Tro det eller ei det er faktisk flere restauranter som serverer forskere fisk og tilbredt mye bedre her enn det du får ved havet! Bakere ( det var her grissinine ble oppfunnet og brødet til toast?) Den beste iskremen jeg noen gang har spist, den beste trakterkaffen som jeg har drukket i alle mine år ( og det er ikke få, begynner jo å dra litt på åra!) og for ikke å glemme disse eksklusive konditorier og kafeene. Det er som å stille tiden tilbake når du kommer inn, setter deg ned og blir oppvartet av kelnere som er kledd som kelnere mens de smiler, hilser og passer på at alt er perfekt. Men det er også nye steder med unge som glitrer av entusiasme av det de lager og serverer.

Skal vi også snakke om aperitiffene eller skal vi ta det en annen gang?

 Vi tar det en annen gang vi. Nå skal jeg vise deg noen av mine favorittsteder her i Torino.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

FÃ¥tt med deg disse?

Brødkroketter eller brødboller i tomatsaus

Frityrstekte brødboller med salat til lunsj og brødboller i tomatsaus til middag som blir to varme måltider.

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

"Carpaccio og Riva Trigoso"

Nå som det er sommer og sol disker jeg opp med noen typiske italienske retter som jeg kan lage på et blunk. Uten at jeg må stå å svette over grytene i timesvis.

Sestri Levante

Er det noe rart at jeg nynnet for meg selv mens vi gikk en tur i Sestri Levante?

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen