Følg meg!

Kalender 2019

På årets kalender finner du 12 av mine oppskrifter.

Ønsker du deg en kalender med flotte bilder fra Piemonte og mine  italienske oppskrifter? Da synes jeg jaggu meg at du skal begynne å skrive ønskelisten allerede nå. Eller… aner du ikke hva du skal finne på som julegave til sjefen din, til kona di, mannen din, venner, uvenner og bekjente så kan kanskje dette være noe?

Hjemme hos oss pleier vi å ha en kalender fra Norge hengende på veggen. Men i år tror jeg faktisk at det blir kalenderen som jeg har laget i sammarbeide med Villa Bella Piemonte.

Det er egentlig ren «flaks»at vi ikke har noen norsk kalender i år, hvis det er noen som spør Maurizio om hva han ønsker seg fra Norge er svaret hans alltid » En kalender «. Jeg skulle jo egentlig ha kjøpt med meg en da jeg var i Oslo i sommer men den gikk faktisk i glemmeboken….eller gjorde den egentlig det?

Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige kalendere vi har fra Norge, det begynner å bli ganske fullt her nå. Ja, for du må ikke tro at de blir kastet ettersom årene går. Neida, han vil klippe bort datoer og tape bildene på veggene men siden det tar sin tid har det til nå blitt at han bare henger de gamle kalenderene her og der…til min store frustrasjon.

Kalenderen kan du bestille her

 

 

Jeg er liksom kommet over det stadiet da man tapetserte rommet sitt med plakater og bilder. Jeg husker fremdeles da vi dro ned på det spanske turistkontoret som lå i Dronningsgaten i Oslo, etter skoletid, for å spørre om vi kunne få brosjyrer og plakater. Det var ikke få vi fikk med oss og i den periode så rommet mitt faktisk ut som en spansk hule. Det var i den samme perioden at jeg kjøpte knallgul og knallrød Bengalakk som jeg malte pulten min med. Det måtte jo bli en spansk pult i min spanske hule.

Det var bare Bengalakk som hadde knallfarger på den tiden. Jeg tror faktisk at malinglaget på pulten min var tykkere enn selv treet som pulten var laget av. Jeg pleide å male den i forskjellige farger to ganger i året til stor glede for fargehandleren på Smestad hvor jeg var fast kunde og hvor jeg fikk et nytt fargekart istedenfor en ny kalender hvert år.

Vel, dette var rommet mitt da jeg var rundt 11-14 år gammel mens Maurizio, han fikk ikke lov til å klistre opp noe som helst på veggene på rommet som han delte med broren sin av svigermor og svigerfar Kanskje det er derfor han klipper og taper ivrig alle bildene fra de gamle kalenderen på veggene her i Torino? Når året er over og kalenderen blir byttet tar han raskt frem saksen og starter med et stort smil selv om jeg ser litt surt og oppgitt på han.

Toppen av kransekaken var i fjor da Barbara, venninnen min fra Sveits kom med en ny fantastisk flott kalender. Fotografiene der er helt fantastiske og det er en stor glede når vi må bla om til en ny måned. Maurizio elsker disse kalenderene selv om det ikke er Norge eller norsk natur som er temaet. Vel, i fjor la han alle disse kalenderene som vi har fått av henne i 5 år nå, på stuebordet for å begynne å velge ut de bildene som han likte best. Denne gangen ville han ikke klippe med saks, han ville at jeg skulle måle og skjære bort med skalpell sånn at de passet inn i rammer som han ville kjøpe på Ikea! Kalenderene ble liggende der et par uker siden jeg plutselig hadde alt for mye å gjøre til å ta meg tid til å gjøre det som jeg ikke hadde lyst til å gjøre!

Du lurer kanskje på hvordan det endte? Joda, bare kom på kjøkkenet mitt du så skal du selv få se. Der henger de nemmelig, fem kalenderene med dager og datoer siden hverken Maurizio eller jeg har klippet bort noe som helst. Jeg kan love deg at det kan være ganske forvirrende til tider når jeg skal undersøke på kalenderen når de forskjellige dagene faller siden jeg aldri husker hvilken av de fem kalenderene som er årets. Fir du må ikke tro at kalenderene bare blir hengende sånn som de er, Neida, de blir snudd ettersom månedene går. Ikke akkurat så lett å finne ut hvilken dato som faller på hvilken dag når man har 16 forskjellige kalendere hengende rundt om i hele huset med måneden Oktober

Men som sagt i år skal det bli andre boller…hmmmm..mente selvsagt en annen kalender. For det første så har ikke Maurizio fått noen kalendere fra Norge i år og for det andre så har jeg altså i sammarbeide med Villa Bella Piemonte laget en egen kalender. På forsiden finner du de flotte fotografiene som Gunvor har tatt og på baksiden finner du 12 av mine egene oppskrifter. Jeg prøver å forklare oppskriftene mine så godt jeg kan og på en bomsikker måte for at det skal bli et spiselig resultat selv for en som ikke er så kløpper på kjøkkenet og innen italiensk matlaging.

Selvsagt håper jeg at  Maurizio kommer til å like årets kalender så godt at han kommer til å spørre om jeg ikke kan klippe bort datoene på kalenderen når 2019 er over sånn at han kan tapetsere kjøkkenet vårt med flotte bilder fra Piemonte og mine egene oppskrifter. Det har jeg sikkert tid til og skulle jeg ikke ha tid så tar jeg meg tid til å gjøre det med denne kalenderen!

Jøss, jeg tror jaggu meg at jeg skal henge opp to av de kalenderene til neste år jeg. En den riktige veien og den andre med baksiden frem.

Du kan bestille kalenderen direkte her, hvor du også får mere informasjon.

Jeg hadde blitt veldig glad og takknemmelig hvis du da skriver Caroline sånn at Gunvor ser at jeg også har bidratt med salget.

Så nå vet du hva du får i julepresang av meg i år! Men som sagt det er like lurt, eller enda lurer å ha to, da behøver du jo ikke å snu kalenderen for å se hvordan jeg går frem når jeg jeg lager den tradisjonelle bønnesuppen som heter Pasta e fagioli. Disse bønnene får du kjøpt ferske i butikken nå og da jeg serverte en syv retters meny for 50 glade og fornøyde sangfugler fra Stavanger kjøpte jeg en hel kasse som jeg renset for å forbrede denne bønnesuppen.

Kalenderen kan du bestille her

 

 

caroline med pølser

Kalenderen blir sendt deg så fort den kommer fra trykkeriet og senest i uke 49

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen