I går kveld hørte vi bølgene fra havet………i Torino!

Man skulle nesten tro at man var ombord i en båt………..men vi er faktisk………. På et av våre favorittsteder i Torino. Er…

I går kveld hørte vi bølgene fra havet………i Torino!

Man skulle nesten tro at man var ombord i en båt………..men vi er faktisk……….

På et av våre favorittsteder i Torino. Er du litt tidlig ute, det vil si ved 19-tiden. Kan du sitte “ombord” mens du ser kokkene som braser og koker de ferskeste og beste fiskrettene du kan drømme om. Ja den er til og med mye ferskere enn det du av og til kan bli servert ved havet. Det ble en kjempeflott kveld i går, vi “trillet” ut glade,  fornøyde og mette. Egentlig var ideen vår å ta en aperitiff for så å spise en pizza………

Jeg valgte et spidd av ferske reker servert med en wasabimajones, mens Maurizio valgte østers med en eple og washabisorbet. Det er lenge siden jeg har sett han smile så glad og fornøyd. Det hele ble “skylt” ned med en fransk Chardonnay.  Med et blikk ble vi enige om å prøve en ting til……..

Jeg fikk servert en peperoncino fylt med en tunfiskkrem, mens Maurizio valgte “La frittura” frityrstekte ferske ansjoser og kalamari. Jeg tror de smeltet i munnen hans, for på ett, to , tre reiste de av sted, i munnen hans. Skal jeg beskrive min rett? Mmmmmmmm……. litt sterkt, med en krem som fløyel på ristet grovbrød. Alle smakssansene våre applauderte  i dunder og brak. Skulle vi dra å spise pizza nåååå??? Vi storkoste oss jo, man kan jo ikke bare gå sånn midt i “festen”

Kokkene på den andre siden var heeeelt enige, og det var vi også da vi fikk servert ” Grønn gazpacho med ost og oliven” og en dobbeltkokt blekksprut med tomater og en auberginkrem.

Vel hva kan jeg si? Tror nesten jeg har sagt alt som skulle vært sagt. Er dere i Torino så for all del gå ikke glipp av denne båten. Er du litt sjøsyk og vil heller være på fastland har de servering ved bordene også, men det er noe ekstra når du kommer så nær på kokkene og maten. Det blir som en “liten”tur langs matveien!

Stikker du innom så hils fra meg, kanskje de husker hun som satt og smilte som om hun hadde funnet mandelen i risgrøten til Jul!

 ” La Gallina Scannata”

Oppdatering……de har nå skiftet kokkene på kjøkkenet. Maten er fremdeles god men det mangler det “lille” ekstra som det var i starten. Og hvis du setter deg “ombord” og lar kokkene bestemme menyen kan du lett kjenne den salte sjøspruten siden prisene har gått til værs. Derfor råder jeg deg til å holde deg til menyen med en eller to retter.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Risotto ai formaggi" Osterisotto

Når katten er borte danser musene på bordet….. med denne osterisottoen danser vi alle sammen….til og med kuene svinger seg lystige i risåker’n

Fenikkel. Finocchio.

Insalata di finocchi, arance e gamberi.

“Polpette e piselli” Kjøttboller og erter i tomatsaus

Med denne oppskriften blir det kjøttkaker, grønnsaker og saus i en og samme gryte. Du skal bare la kjøttkakene……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top