I gÃ¥r kveld hørte vi bølgene fra havet………i Torino!

Man skulle nesten tro at man var ombord i en bÃ¥t………..men vi er faktisk……….

PÃ¥ et av vÃ¥re favorittsteder i Torino. Er du litt tidlig ute, det vil si ved 19-tiden. Kan du sitte «ombord» mens du ser kokkene som braser og koker de ferskeste og beste fiskrettene du kan drømme om. Ja den er til og med mye ferskere enn det du av og til kan bli servert ved havet. Det ble en kjempeflott kveld i gÃ¥r, vi «trillet» ut glade,  fornøyde og mette. Egentlig var ideen vÃ¥r Ã¥ ta en aperitiff for sÃ¥ Ã¥ spise en pizza………

Jeg valgte et spidd av ferske reker servert med en wasabimajones, mens Maurizio valgte østers med en eple og washabisorbet. Det er lenge siden jeg har sett han smile sÃ¥ glad og fornøyd. Det hele ble «skylt» ned med en fransk Chardonnay.  Med et blikk ble vi enige om Ã¥ prøve en ting til……..

Jeg fikk servert en peperoncino fylt med en tunfiskkrem, mens Maurizio valgte «La frittura» frityrstekte ferske ansjoser og kalamari. Jeg tror de smeltet i munnen hans, for pÃ¥ ett, to , tre reiste de av sted, i munnen hans. Skal jeg beskrive min rett? Mmmmmmmm……. litt sterkt, med en krem som fløyel pÃ¥ ristet grovbrød. Alle smakssansene vÃ¥re applauderte  i dunder og brak. Skulle vi dra Ã¥ spise pizza nåååå??? Vi storkoste oss jo, man kan jo ikke bare gÃ¥ sÃ¥nn midt i «festen»

Kokkene pÃ¥ den andre siden var heeeelt enige, og det var vi ogsÃ¥ da vi fikk servert » Grønn gazpacho med ost og oliven» og en dobbeltkokt blekksprut med tomater og en auberginkrem.

Vel hva kan jeg si? Tror nesten jeg har sagt alt som skulle vært sagt. Er dere i Torino sÃ¥ for all del gÃ¥ ikke glipp av denne bÃ¥ten. Er du litt sjøsyk og vil heller være pÃ¥ fastland har de servering ved bordene ogsÃ¥, men det er noe ekstra nÃ¥r du kommer sÃ¥ nær pÃ¥ kokkene og maten. Det blir som en «liten»tur langs matveien!

Stikker du innom så hils fra meg, kanskje de husker hun som satt og smilte som om hun hadde funnet mandelen i risgrøten til Jul!

 » La Gallina Scannata»

Oppdatering……de har nÃ¥ skiftet kokkene pÃ¥ kjøkkenet. Maten er fremdeles god men det mangler det «lille» ekstra som det var i starten. Og hvis du setter deg «ombord» og lar kokkene bestemme menyen kan du lett kjenne den salte sjøspruten siden prisene har gÃ¥tt til værs. Derfor rÃ¥der jeg deg til Ã¥ holde deg til menyen med en eller to retter.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

FÃ¥tt med deg disse?

Carolines boller fra Sicilia – Brioche Siciliane della Caroline

Duften av hjemmebakte brioche kan få enhver til å sprette opp av sengen...... Lag deigen om kvelden, og sett den i kjøleskapet over natten. Dagen etter er det bare å trille dem ut, steke dem............og nyyyyyt!

Membership Required

You must be a member to access this content.

View Membership Levels

Already a member? Logg inn her

La Morra – Le Langhe i Piemonte

Le Langhe, La Morra og en fantastisk restaurant. En smakebit….hvis du vil være med sÃ¥ heng pÃ¥. Men jeg mÃ¥ nesten dele opp ordet «smakebit» siden du nÃ¥ skal være med meg……
Både når det gjelder smaker og på en tur av noen fantastisk steder her i Piemonte. Det hele startet med at jeg hentet bilen min som Thomas får låne av meg siden han er blitt igjen i Lavagna. At han har blitt igjen er det mange som synes er egentlig ganske merkelig, eller skal jeg heller si uforsvarlige !!!

Maihaugen

Carolines andre hjørne av Norge 2. Il secondo angolo della Norvegia di Norvegia 2

«Ut pÃ¥ tur aldri sur» tenkte jeg da vi vandret mot Maihaugen for Ã¥ møte min oldefar !

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Skroll til toppen