EM 2021 Italia- England

Et kraftig tak i ballene sine mens de blir ristet iherdig!

EM 2021 Italia- England

I kveld braker det løs, EM finale i fotball mellom Italia og England. Det føles nesten som om «hverdagen» er tilbake siden «ALT» dreier seg om kveldens kamp.
De fleste har allerede planlagt kvelden, hvor og hvordan de skal følge med kampen med italienske flagg og trompeter. Omtrent sånn som nordmenn feirer 17. Mai.
Alle restaurantene er tomme, hvis de da ikke har rigget opp med maksiskjermer sånn at gjestene kan følge med på kampen mens spaghettien fyker.

Hvis du er her i Italia eller om du skal se kampen sammen med italienere så er det greit å vite at det er forskjellige setninger og utrykk du burte droppe. Vi nordmenn har en annen humor enn italienere og selv om det virker som om de kan ta en god spøk på strak arm så burte du ikke spøke med fotball siden det kan ende galt!

Du må ikke ønske de lykke til med kveldens kamp, ordet Auguri er omtrent bannlyst. Du må for all del droppe å utrykke på forhånd at Italia kommer til å vinne.
Da vil mannfolka se surt og storøyd på deg før de tar et kraftig tak i ballene sine mens de blir ristet iherdig!
Dette skal visst hjelpe for å forebygge ulykke. Ja, italienerene er som sagt ganske overtroiske og når det gjelder fotball så er det blodig alvor.
Om det er italienske kvinner vil de snu seg bort mens de starter en slags «regle» med hendene ved at bare pekefingeren og lillefingeren er synlige. Først rister de hendene to ganger i retning bakken, så krysser de håndleddene mens de fortsetter to ganger ned i bakken og sånn fortsetter de et par ganger til. Litt sånn som når vi banker i bordet som jo er mye mere diskre enn denne «hekse dansen»

En annen setning som sitter litt fast er «Forza Italia» etter at Berlusconi brukte den som navnet på partiet sitt. Det var faktisk en tid det var bannlyst å rope Forza Italia.

Om du ser på kampen sammen med italienere men holder med England bør du ti stille men det gjelder jo også hvis du holder med Italia og ser kampen med engelskmenn.
Hvis du ikke klarer å holde deg i skinnet er det kanskje like godt at du holder deg hjemme og ser på kampen alene sånn at du kan heie på hvem du vil uten å få en på trynet?

Hvis du ønsker å se steder uten de store folkemassene så burte du utnytte tiden mens fotballkampen pågår. Du har da muligheten til å nyte folketomme gater, plasser og strender med sukk, stønn og rop som bakgrunnsmusikk.
Hva som vil skje etter fotballkampen kommer jo helt ann på resultatet og du vil selv få oppleve alle de forskjellige reaksjonene hvis du fremdeles oppholder deg utendørs.

Som sagt så er det en opplevelse å sitte blant italienere når det er fotballkamp. Følelsene sitter langt ut til fingertuppene og det er nesten som om du blir dratt inn i en magisk atmosfære. Det kan faktisk ende med at du får en venn for livet, men vær oppmerksom på at du også kan få en uvenn for livet.

 

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

“Risotto ai formaggi” Osterisotto

Når katten er borte danser musene på bordet….. med denne osterisottoen danser vi alle sammen….til og med kuene svinger seg lystige i risåker’n

Piadine

Piadine

“Arrosto dì coniglio”

Grytestek av kanin….hvis du ikke får tak i det kan du bruke kalv, okse eller…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “EM 2021 Italia- England”

  1. Morten Kielland Rygh

    Skjønner at det var tryggest å se kampen uten verken italienere eller engelskmenn i nærheten 😉 Det ble en lang dag foran TV´n på søndag – først over tre timer tennis og så lang EM-kamp! Heiet på Berrettini i Wimbeldonturneringen, men tør ikke si hvem jeg heiet på i fotballen….

    1. Hehehe…Da var det akkurat det samme programmet hjemme hos oss, bortsett at vi kanskje ikke heiet på samme fotballag 😉😂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top