"Carpaccio og Riva Trigoso"

Nå som det er sommer og sol disker jeg opp med noen typiske italienske retter som jeg kan lage på et blunk….

"Carpaccio og Riva Trigoso"

Nå som det er sommer og sol disker jeg opp med noen typiske italienske retter som jeg kan lage på et blunk. Uten at…..

Jeg må stå å svette over grytene i timesvis. Og er det noe som alltid sklir ned på høykant hjemme hos meg så er det “Carpaccio”.

image

Det er rådt oksekjøtt som bli skåret i syyyyltynne skiver hos slakter’n og som han legger pent på papir slik at det er lett å ta dem fra hverandre.

Vel hjemme igjen legger jeg skivene pent utover en stor tallerken eller et fat, det kommer litt ann på hvor mange som egentlig har tenkt å sette seg til bords. Oppå der heller jeg litt god ekstrajomfruolivenolje, saften fra sitronen og litt salt før jeg setter det i kjøleskapet en halvtimes tid. Ikke ta for mye sitron siden den har lett for å overdøve den delikate smaken, det skal bare smake litt friskt uten at du blir like sur som sitronen. Sitronsaften vil også “koke” kjøttet, derfor er det viktig å balansere smakene og marineringen. På denne måten får kjøttet marinert litt og alle smakene kommer til sin rette.

Handleliste for 4 porsjoner :

  • 400 gr. Oksekjøtt til Carpaccio
  • 1/4 – 1/2 dl ekstrajomfruolivenolje
  • 1 sitron
  • Salt
  • Parmasanost
  • Rukola

Ta tallerknen eller fatet ut av kjøleskapet og høvl eller riv grovt Parmasanost på toppen. ( Jeg bruker potetskrelleren min, siden osten er ganske hard og tørr blir skivene for tjukke hvis jeg bruker ostehøvelen. Eller du kan rive den på rivgjernet ditt…på den groveste siden. ) “Strø” litt salat av rucola på toppen. ( hvis jeg hadde lagt den under kjøttet ville den ha blitt vassen og “blodig” istedenfor “krønsji” ….salat skal alltid beholde sin spennstighet )

Da har jeg tid til å dekke bordet og lage en salat…..og vips…..kan jeg skrike ut for full hals “Maten er ferdig”. Ikke for høyt, ellers kommer hele nabolaget strømmene…….Men høyt nok for at det ikke bare er Stella som kommer i full fart rundt hjørnet og inn på kjøkkenet, hvor hun ser på meg med sine store runde brune øyne mens hun nesten smiler. Ja, det er faktisk som om hun sier……”Var det meg du ropte på”?

Jeg har sikkert fortalt deg over hundre ganger hvor betatt jeg er av Sestri Levante som er nabobyen til Lavagna…..Der vi bor. Ikke se ut som et stort spørsmålstegn nå a…..for du tror kanskje at jeg bor i Torino. Vel egentlig er hjemmet vårt her i Lavagna, i Torino leier vi en leilighet siden Maurizio jobber der…..og jeg blir med på lasset glad og fornøyd siden jeg elsker Torino. Men har vi anledning kommer vi altså ned til Lavagna i ny og ne…. Denne gangen ble jeg igjen i Lavagna siden Thomas skulle presentere sin master i juss i Genova som du kan lese om her, hvis du har tid og lyst.

De siste dagene har vært utrolig varme og klamme. Men i dag morges mens de fleste fremdeles lå å snorket, var det en herlig blå himmel uten en eneste sky og nesten litt kaldt da jeg stod opp. Så da tok jeg meg en tur til Riva Trigoso som jeg nå skal vise deg. Det er en bitteliten Kardemommeby med bittesmå hus langs stranden, akkurat slik en ferieby skal være.

image

Riva Trigoso ligger i komunen til Sestri Levante, hvor du kan ta bussen for å komme hit. Eller du kan gå over “fjellet” Fra Sestri. Hvis du bor i Sestri Levante og har lyst på en morgentur tar du badedrakten og et håndkle sammen med en flaske vann og går denne flotte turen. Ta på deg gode sko siden du må gå over stokk og stein for å komme hit. Når du kommer frem tar du deg en dukkert før du spiser en lett lunsj på en bar som ligger i strandkanten….

image

 

Hvis du da ikke stakk innom en tur hos baker’n i Setri Levante og kjøpte med deg noen stykker nystekt focaccia som du nyter på stranden sammen med noe kaldt å drikke og litt frukt som du får kjøpt her.

image

Hvis du ikke orker å gå tilbake til Sestri kan du jo bare bli liggende å dovne deg på stranden.

image

For så å ta bussen tilbake til Sestri, mens du tar en siste titt på disse små søte husene.

Hvis du heller vil servere “Il Carpaccio” som fingerfood sammen med en aperitiff kan du kanskje gjøre slik som jeg gjorde. Etter at kjøttet hadde marinert en halv timestid rullet jeg en liten bit av det og la det ved siden av en “dasj” hummos for så å dandere med en parmasan”skive” og et blad med rucolasalat. Hvis du skal lage dette trenger du ikke mere enn 100 gr. Oksekjøtt, men det er viktig at du “marinerer” det på forhånd ellers vil det bare smake som rått kjøtt……noe som det egentlig er !

image

 

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Søndag i Piemonte, Agliano Terme.

Ut på tur, på søndagstur til Agliano Terme i Piemonte.

Gresskarpai. Torta di zucca salata

Bruk sesongens grønnsaker. Det blir rimeligere og samtidig er grønnsaker og frukt bedre når det er sesontid.

Brød i stekepannen

Kjært barn har mange navn. Jeg har hørt at i Norge ble disse kalt Klappakak og Lappetøtta i gamle dager.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “"Carpaccio og Riva Trigoso"”

  1. En stille, sjarmerende plass som de fleste nok bare reiser forbi.
    Tar man turen til fots over åsen fra Sestri, får man en flott bonusopplevelse. Og garantert god plass på en flott strand.

  2. Pingback: «Bagnun» berømt ansjosrett fra Riva Trigoso. – Carolines Gourmet

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top