Verdure bollite – kokte grønnsaker

Hmmmmm……nå tror du vel at det har tørna helt for meg? Alle kan vel koke grønnsaker? Jeg må faktisk si meg enig…

Verdure bollite – kokte grønnsaker

Hmmmmm……nå tror du vel at det har tørna helt for meg? Alle kan vel koke grønnsaker? Jeg må faktisk si meg enig i at…..det har tørna for meg……..oooog alle kan vel koke grønnsaker! Så du kan bare hoppe over dette innlegget, hvis det ikke hadde vært for….

At dette er fantastisk godt, og det kan være grunnarbeidet til mange smakfulle retter. Hadde jeg vært deg så hadde jeg kanskje ikke hoppet over innlegget allikavel!

image

Handleliste for kokte grønnsaker.

  • Auberginer
  • Poteter
  • Squash
  • Løk
  • Ekstra jomfruolivenolje
  • Salt

image

Jeg tok 2 sorte auberginer, 2 squash, 4 middels stor poteter og en mellomstor gul løk.

Sett over en kjele med ca. 2 liter vann, når det koker salter du vannet. Rens alle grønnsakene, skjær auberginene og squashen i ganske store biter, potetene i to, og løken i båter. Det er ikke så farlig hvordan det ser ut for alt vil bli most opp til slutt.

image

Hell alle grønnsakene i det kokende vannet, og la det koke i ca. 20 min ( til potetene er ferdig kokte) hell dem over i et dørslag.

image

Slik at alt vannet renner ut. Legg det i en bolle og mos det opp med en gaffel. Ikke bruk stavmikseren da du skal se bitene av grønnsakene. Smak til med olivenolje og salt. Nå kan du enten servere det som det er med et godt brød og ost ved siden av.

image

Eller som tilbehør til middagen. Du kan også komponere en lett lunsj”salat” med enkel tomatsaus, ricotta, en runding med olivenolje, litt flaksalt og noen dråper aceto balsamico.

Får du ikke tak i ricotta kan du kanskje bruke cottage cheese, snøfrisk, eller andre litt kremete oster.

image

Nå spiste vi som sagt ganske mye denne weekenden siden vi bare MÅTTE prøve noen nye restauranter med noen venner av oss som var på besøk hos oss i Torino. Heheh…..greit å alltid ha en god unnskyldning. Når man har spist litt for mye blir det enten kokte grønnsaker, kokt ris, eller lette oster som ricotta og stracchino til servering her i Italia. Litt fargeløst og tamt i smaken. Men, men svigermor har vel alltid rett! Hmmmmm……nesten ! Men folkens, dette var faktisk kjempegodt og sunt. Hvis du ikke er så glad i olivenolje kan du bruke smeltet smør istedenfor. Det som er så fantastisk med en skikkelig god olivenolje er at den smaker godt, men også at når retten blir kald “stivner” den ikke som det gjør når man bruker smør. Slik at du godt kan servere “salaten” av kokte grønnsaker også litt kald.

Det som iallefall er viktig er at du tilsetter enten olivenolje eller smør, for det er det som gjør den store forskjellen. Ellers blir det sånn ” vassen italiensk sykehusmat”!

Kok gjerne litt ekstra mye grønnsaker for i morgen skal jeg vise deg hvordan du lager fylte vegetarauberginer. For ellers pleier det å være skinke eller servelat i fyllet, mens denne gangen bruker vi kokte grønnsaker.

Det som har gått opp for meg etterhvert som jeg skriver disse oppskriftene er at det italienske kjøkkenet har utrolig mange vegetariske retter. Har på følelsen av at her eksploderer det av smaker selv for den som ikke spiser kjøtt eller fisk.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Insalata di Pasta Caprese. Kald pastasalat

Caprese med pasta for å nyte sommeren mens du kan drømme deg bort til Italia.

Eplekake med brunost.

Norge har fantastiske råvarer og tradisjoner men jeg tror ikke at Eplekake med brunost er den mest vanligste kombinasjonen.

"Torta sabbiosa" Glutenfriformkake

“La torta sabbiosa” ( la tårta sabbiåsa ) oversatt betyr det “sandkaken” Dette er en typisk italiensk kake fra……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top