Tomater, Ovnsstekte tomater

Bedre enn sukkertøy.

Tomater, Ovnsstekte tomater

Av og til er det greit å «tørke litt støv» av oppskrifter som jeg la ut for en del år siden. Dette innlegget er fra 30 april 2015.

Til dette trenger du: En haug med tomater, litt salt, sukker og en dasj ekstrajomfuolivenolje og la de kose seg i en lun stekeovne i noen timer.

Du kan gjerne bruke de tomatene som ligger til overs innerst inne i kjøleskapet og som du ikke aner hva du skal gjøre med dem. Eller kanskje det er supertilbud på tomater i butikken. Bruk helst de små tomatene som cherrytomater. Er de større trenger de lengre tid.

Sett stekeovnen på 80 – 100 grader. Vask tomatene nøye og tørk dem. Legg et bakepapir i langpannen, og skjær tomatene i to. Legg dem med snittflaten opp. Strø salt, sukker og litt ekstrajomfruolivenolje på toppen.

Jeg bruker brunt sukker til dette.

La det være litt avstand mellom hver tomat for at fuktigheten fordamper. Hvis du setter dem for tett innpå hverandre kan resultatet bli mere som kokte tomater.

La de stå å kose seg i ovnen 2-3 timer, pass på at de ikke blir svidde. Nå er de ferdig stekte, gooood fornøyelse. Og skulle det være noen til overs legger du dem i en lukket krukker i kjøleskapet, gjerne med litt olivenolje øverst.

Disse tomatene er fantastisk gode slik som det er, nesten som «sukkertøy» og er perfekte til oster, på “bruschetta” på smørbrød, i pasta sauser for å få en mere intens tomatsmak. Ja rett og slett nesten over alt. Hakk et par og tilsett dem sammen med løken i ‘sugo al pomodoro’, tomatsausen til pasta.

Klikker du på bildene kan du lese om de forskjellige rettene.

 

Tips : du kan også la de stå og “tørke” på 45 C i stekeovnen over natten, La gjerne stekeovnsdøren stå litt på gløtt, legg en grytelapp eller en sleiv i mellom når du “lukker” stekeovnsdøren. Siden elektrisiteten er dyr her i Italia blir det til at jeg bruker høyere temperatur på kortere tid. Jeg legger gjerne noen paprikaer på risten under eller noen hele auberginer sammtidig hvis jeg ikke har stekeovnen full av tomater da !

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Sanremo

Forige torsdag gikk ferden til kysten, rettere sagt til Sanremo.

Piemonte, Santuario di Vicoforte.

Ut på tur aldri sur, det går det ann å være sur når du reiser til Santuario di Vicoforte

Vafler

Vafler med en italiensk vri for feiring av vaffeldagen.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Tomater, Ovnsstekte tomater”

    1. Unnskyld at jeg ikke så spørsmålet ditt først nå Ingvild. Da må du nesten koke glasset først i 30 min før du fyller det. Da holder det ut vinteren. Jeg pleier å lage et glass som jeg setter direkte i kjøleskapet, men det forsvinner etter en måned!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top