Tidlig en morgen i Torino

Torino har det største utendørs matmarkede i hele Europa. Her glemmer du nesten hvor du egentlig er, med en  blanding av Europa,…

Torino har det største utendørs matmarkede i hele Europa. Her glemmer du nesten hvor du egentlig er, med en  blanding av Europa, Afrika og Asia blir det nesten umulig at du ikke finner……….

Akkurat…..den……ingredienten Du er på jakt etter. Eller du finner noe du aldri har sett før! Som disse grønne “kulene” som er agurker.

Jeg hadde aldri sett disse agurkene før, de kommer fra Puglia. Den samme boden solgte også små og store snegler, asparges og mandler.

Mandlene er fremdeles i sitt grønne skall akkurat som kastanjer. Inni det grønne skallet ligger selve mandelen, men uten det harde brune skallet som du knekker med nøtteknekkeren til Jul.
Det er disse mandlene som blir brukt til mandelmelk.

Eller EGG!!! En hel bod med forskjellige egg i alle størrelser, farger, ekstra gul eggeplomme og tvillingeggeplommer. Er du i tvil så spør eggemannen eller kona, som er en skikkelig “hønemor”

Eller kanskje du var på utsikt etter mynte, peppermynte, koriander, bladpersille eller noen av de grønne urtene som får kjøkkenet ditt til å dufte som om du er i Marokko

Matmarkede i Torino er som et teater og jeg tar meg god tid for å få med meg alle «aktene» blant frukt, grønnsaker, krydder, kjente dufter og ukjente dufter sammen med resten av «publikumet»
Et virrvarr av husmødre, familier, kokker, pensjonister, turister og folk som meg som er på utsikt etter noe godt til middag.

Finner du det ikke her kan du kanskje finne det i en av butikkene som finnes rundt hjørnet.

Her finner du slags bønner, kikerter, linser, ris, mandler, nøtter, mel, krydder og ris pluss litt til!

Etter en tur på markede smaker det alltid godt med en kopp kaffe, og hvilken kaffe.
Her lages det hundrevis hver dag, jo varmere kaffemaskinen er og jo flere den lager…..jo bedre er kaffen. På kalde dager kan du nippe til en utsøk the med hjemmelagete kjeks.

Til lunsj servere de gode skikkelig gode smørbrød.
Det er få bord og stoler her så du må være i ute god tid hvis du vil sitte til lunsj.

Etter en sånn start på dagen drar jeg hjem med mine skatter som jeg har kjøpt inn for å starte på middagen.

I dag var skattekammeret fylt med små spanske paprika.

Som jeg vasket, renset og fylte før jeg stekte dem i ovnen. Kjøkkenet, stuen, trappeoppgangene og bakgården ble fylt av de herligste villeste luktene.

Benvenuti a Torino e nella mia cucina!

Velkommen til Torino og på kjøkkenet mitt!

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Påske Pasqua

Reis med fantasien med en italiensk påskemeny.

"Rødkål" Cavolo Rosso

Un contorno che non può  mancare per Natale e il cavolo rosso che viene stufato insieme a….

Schwarzwald kake, Torta della foresta nera.

Schwarzwald. Sjokolade, kirsebær og krem, bedre blir det ikke!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Tidlig en morgen i Torino”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top