Tacorundstykker. Tacopanini

Tilsett tacokrydder og mais i brøddeigen. På fredag blir det Tacohamburgere.

Forandring fryder! Det er år og dag siden jeg spiste Taco, mens jeg ryddet i kjøkkenskapet mitt kom jeg over en pose med Tacokrydder. Gjett om jeg fikk lyst på akkurat det til middag a? I kjøleskapet mitt lå det en advokado som var moden ved siden av kjøttdeigen som jeg hadde tenkt å lage karbonader av. I skuffen fant jeg en liten boks med hakkete tomater og innerst inne var det til og med en boks med mais. I skapet under vasken var det fremdeles et par løk men det som manglet var Tacoskjellene. Hmmmm….etter å ha tenkt meg litt om fikk jeg en god ide og bestemte meg for å bake Tacorundstykker!!! Som tenkt som gjort.

Tacorundstykker med mais:
  • 3 dl fingervarmt vann
  • 6 dl hvetemel
  • 2 dl maismel
  • 25 g gjær
  • 1/4 dl olje
  • 1 tsk sukker
  • 300 g mais
  • 1 pose Tacokrydder

Bland gjæren ut i det fingervarmt vannet sammen med sukker. Tilsett olje, sikt 4 dl hvetemel og maismelet på toppen og rør rundt ( enten for hånd eller i kjøkkenmaskinen. Hell vekk væsken fra maisboksen og tilsett mais sammen med tacokrydderet mens du fortsetter å røre.

Tilsett resten av hvetemelet, rør godt eller la deigen gå på middels hastighet i kjøkkenmaskinen i 5 minutter. Sikt mel på toppen av deigen, dekk bollen med et kjøkkenhånkle og la deigen heve i ca 1 time på et sted hvor det ikke er trekk.

Strø godt med mel på bordet eller benken. Med hjelp av en slikkepott hvelver du deigen ut av bollen.

Deigen vil fortsatt være noe klissete og derfor knar du deigen lett i hvetemelet. Du skal ikke bruke krefter når du knar, bare dulle og vende litt på den i melet for at den ikke skal være så klissete. Men husk at jo mere mel du tilsetter i deigen jo tørrere blir baksten og jo mere du knar jo mere vil den reklamere etter mere mel. Derfor skal du være lett på hånden. Del deigen opp i 9 emner med hjelp av en kniv. Jeg veide mine for sikkerthetskyld for at de skulle bli like store. Hver deigklomp veide ca 105 g.

Dekk stekeplaten/e dine med bakepapir og trill ut runde boller som du legger på brettet med god avstand til hverandre.

Fukt hendene med vann og trykk bollene ganske flate. Når du fukter hendene dine enten med olje eller vann vil deigen ikke klistre seg fast til håndflaten.

Strø litt hvetemel eller maismel på toppen. Dekk rundstykkene med et kjøkkenhåndkle og la de heve i 30-45 min et sted hvor det ikke er trekk.

Sett stekeovnen på 200 grader med over og undervarme men uten varmluft.  Når rundstykkene er ferdighevet og stekeovnen din varm setter du brettet på nest nederste rille. Rundstykkene skal steke i ca 15 minutter til de er gyldne. Steketiden kommer litt ann på stekeovnen sin (det virker som om mange stekeovner har sin egen personlighet når det gjelder varme og steketid, derfor må du følge godt med)

La rundstykkene avkjøle seg før du deler de i to som om det skulle vært hamburgerbrød. Ja, for dette blir faktisk hamburgerTaco!

Jeg lagde vanlige karbonader som jeg la på et fat sammen med en bolle med salat.

Advokaten moste jeg opp sammen med 2 ss hakkete tomater ( på boks og 1 ss revet rå løk. Med resten av tomatene og løken lagde jeg en slags sterk tomatsalsa. Jeg stekte løken myk i litt olivenolje sammen med en stor bit chili før jeg tilsatte de finthakkede tomatene. Da det fikk oppkok tilsatte jeg et lar toppede spiseskjeer med sukker, en klype salt og en dl med eddik. Dette lot jeg koke inn til det var passelige og helte det over i en liten skål. I en annen skål hadde jeg rømme.

Så var det bare å komponere sin egen tacohamburger, akkurat sånn som du gjør når du komponerer vanlig taco.

 

Jeg var superfornøyd med mitt resultat og jeg tror faktisk at Maurizio var fornøyd også. Han så ihvertfall fornøyd ut mens han gomlet i vei selv på en onsdag. Jeg har fått nyss i at det omtrent er blitt en tradisjon å spise taco på fredagskvelden i mange norske hjem. Så hvorfor ikke med en ny vri med å servere hjemmebakte tacorundstykker for en fredagskveld med takohamburgere.

Disse rundstykkene er også kjempegode med gulost og noen skiver slangeagurk til matpakken.

Mens rundstykkene som ble til overs har jeg nå satt inn i stekeovnen på 120 grader for å lage tacokavringer. De blir perfekte til restene som ble til overs etter gårsdagens middag. Da har Maurizio lunsjen sin klapper og klar når han kommer hjem fra jobben.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

På “jakt” i Torino

Italienske sko er kanskje drømmen for alle……unntatt meg !

Fenikkel. Finocchio.

Insalata di finocchi, arance e gamberi.

"Plumcake di Arance"

God morgen med sol, God morgen med sanasol, God morgen med kaken som smaker av sol……hva smaker mere enn Godmorgensol enn…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “Tacorundstykker. Tacopanini”

  1. Wenche Melgård

    YES – det der tror jeg mine 5 barnebarn vil elske. For ikke snakke om de 4 voksne barna 🙂 Vi besteforeldre også <3
    Vet de elsker TACO, så det må bli neste gang hele bøtteballetten kommer. 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top