Stekte risotto “kaker”

Restemiddag av risotto blir forvandlet til risottokaker.

Stekte risotto “kaker”

Restemiddagen som ble nesten enda bedre enn gårsdagens. Servert med en stor bolle bladsalat blir det bare smilende fjes å se rundt middagsbordet.

image

 Her det litt vannskelig å lage handlelisten til deg da det spørs hvor mye risotto som det ble igjen av gårsdagens middagen. Men prøv deg frem, selv om de ikke blir perfekte den første gangen bli de uansett kjempegode. Dette er det du trenger:

  • Revet parmasan
  • Egg ( begynn med eggeplommen og tilsett hvitten hvis det er nok ris)
  • Miriam ( maggiorana, tror det heter miriam på norsk!)
  • Bladpersille
  • Kavringstrø
  • Smør
  • Olivenolje

Rør inn eggeplommen, miriamen, og parmasanen og hakket bladpersille i den kalde risottoen.”Deigen”skal være litt klissete men ikke for mye, du skal kunne forme “golfkuler” med hendene av den. Ha strøkavring og revet parmasan sammen i en dyp tallerken ( 1/3 parmasan, 2/3 kavringstrø), og dypp riskakene i denne blandingen med du trykker dem litt sammen slik at de både blir litt flatere og at paneringen sitter godt fast.Smelt smør og olivenolje i en stekepanne På middels varme, når smøret har smeltet legger du i riskakene og steker dem til de blir gyldende brune. Strø på litt salt, men vær forsiktig i og med at du har parmasan i paneringen.

Nå kan jeg tenke meg at det lukter godt på kjøkkenet ditt.

Ta dem ut av stekepannen og legg dem på en halvmeter av tørkerullen, for å få bort det ekstra fettet.

Jeg bruker å male gamel loff og rundstykker i kjøkkenmaskinen, det blir den flotteste kavringstrøen og skal det være ekstra fint skjærer jeg bort skorpen.

Du kan godt tilsette alle ingredientene i risottoen etter middag, slik at du har den ferdigblandet neste dag.

Hvis risottoen din er alt for bløt dagen etter dropper du å dyppe dem i egg før du vender dem i kavringstø og parmasanost. Og skulle den fremdeles være for løs og bløt tilsetter du litt mere ost i risottoen og eventuelt en kokt potet som du moser godt opp før du blander den i risottoen.

Her kan du se en annen variant av det som du kan lage av risottoen  som blir til over.

«Brennesle…..risotto»

Jeg serverte dem med sprøstekt bacon som jeg “dandert” på noen trekk av tørkerullen, både for at de skal holde fasongen og for å få bort overflødig fett.

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Gratinert ris

Restemiddag med ris

"Spaghetti al tonno…..in bianco"

Den raskeste og enkleste oppskriften jeg noen sinne kan lære deg….tror jeg. Dette er en av mine favoritter, og det fantastiske er at det er……..

“Carpaccio og Riva Trigoso”

Nå som det er sommer og sol disker jeg opp med noen typiske italienske retter som jeg kan lage på et blunk. Uten at…..

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top