Følg meg!

Stek brødene i stekepannen.

Tigelle, Batbout.

Stek brødene i stekepannen.

Aner du ikke hva du skal finne på, aner du ikke hva du skal lage? Har du hvetemel, olivenolje, en klype salt og bittelite gjær? Da kan du kose deg glugg i hjel i morgen kveld med brød fra Marokko.

Dette er en perfekt deig som du kan lage sammen med småtroll som kjeder seg! De vil synes at de er de reneste tryllekunstnere når de ser «lommen» som danner seg og som de kan fylle med pålegg.

De lager noe lignende i Modena som heter Tigelle men der tilsetter de smult og melk noe som jeg ikke hadde.

Men tilbake til brødet som du steker direkte i en varm stekepanne, du trenger heller ikke så mye gjær. Jeg vet at fersk gjær er blitt en mangelvare nå som de fleste har startet å hamstre. Har du bare tørrgjær så må du nesten bruke en brevvekt etter at du har regnet ut hvor mange gram tørrgjær tilsvarer 6 g fersk

Deig :

  • 500 g hvetemel
  • 3,5 dl fingervarmt vann
  • 6 g fersk gjær
  • 3 ss olivenolje
  • 1 tsk salt

Løs gjæren opp i en liten kopp med noe av vannet. Sikt hvetemel i en bakebolle og tilsett alle ingrediensene sammen med gjærblandingen. Arbeid deigen for hånd til den blir mere elastisk, ca 5-10 min ( til du orker!) uten å tilsette mere hvetemel. Legg deigen tilbake i bollen og la den heve i ca 2 timer. Jeg dekket bollen min med kjøkkenplast ( domopack )

Ha deigen ut på kjøkkenbordet eller benken og del den opp i små boller. Alt avhengig om hvor store eller små du vil ha de. Jeg stekte de i en liten stekepanne.

La de hvile tildekket i 10 minutter før du kjevler de ut ca 1/2 cm tykke.

Sett stekepannen din på ganske sterk varme og når den er varm begynner du å steke en etter en. Du vil se at den blåser seg opp med luftbobler. Snu den når den ser omtrent sånn ut på undersiden.

Hvis du er heldig vil den blåse seg opp sånn som et par av mine gjorde.

Det er vannskelig at de blir jevnt stekt på den siden hvor det  har dannet seg bobler. For å være på den sikre siden med at de var godt stekt snudde jeg de en gang tid på undersiden før jeg la de over på en tallerken.

Sånn fortsatte jeg en etter en. Her kan du se at det danner seg et hulrom automatisk når de blir stekt, perfekte for å bli fylt!

De er også gode ved at du heller litt noen dråper med en god jomfruolivenolje på toppen og litt salt, hvis du da ikke foretrekker smør som du smelter….akkurat sånn som det indiske naanbrødet.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Il pranzo di Natale " Julelunsjen.

Dette er den mest smakfulle Julen jeg har spist noen sinne sa….

Aperitiff med solnedgang i Sestri Levante

Dette er et av de vakreste stedene jeg kjenner. Skal du gå tur i 5 Terre så bo i Sestri Levante og ta toget dit. Etter flotte fantastiske turer til de vakreste steder kommer du sliten men lykkelig tilbake til Sestri Levante. Stikker ned på stranden, graver føttene i sanden mens du nyter aperitiffen din…

"Torta sabbiosa" Glutenfriformkake

«La torta sabbiosa» ( la tårta sabbiåsa ) oversatt betyr det «sandkaken» Dette er en typisk italiensk kake fra……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen