Følg meg!

Søndag 7 mars kl 12.30 Domenica 7 marzo ore 12.30

På søndag blir det fersk pasta. Domenica ci prepariamo la pasta fresca.

Søndag 7 mars kl 12.30 Domenica 7 marzo ore 12.30

På søndag blir det fersk pasta som vi servere med min egen søndagsragú. En kjøttragú som fyller kjøkkenet ditt med de herligste pirrende italienske dufter som får enhver syvsover til å våkne med et stort smil.
Det blir et tospråklig kurs på norsk og italiensk.

Domenica preparo la pasta fresca e mio ragú della domenica. Un ragú che riempi la cucina con dei profumi che riesce a svegliare persino la “talpe” che dormono ancora.
Il corso sarà in italiano è norvegese.

 

Vi møtes på kjøkkenet mitt litt over tolv på zoom meeting og starter med kjøttragúen som skal stå å putre mens vi lager fersk pasta . Det er helt opp til deg selv om du vil la den stå å putre enda lenger hvis du foretrekker en litt senere søndagsmiddag. Mange ganger er det like greit å forberede alt på forhånd, akkurat som vi kommer til å gjøre.
Den ferske hjemmelagde pastaen kan også godt vente et par timer før du koker den. Vi lager selvsagt pastaen selv uten noe hokuspokus selv om det er veldig greit om du har en pastamaskin som gjør at tagliatellene blir jevne og like tykke. Om du ikke har pastamaskin tar du kjevla til hjelp siden man bruker det man har uten at det kommer til å ødlegge hverken smaken eller utseende.

Ci incontriamo nella mia cucina un po’ dopo mezzogiorno. E iniziamo subito con il ragù che mettiamo a sobbollire per un paio di ore. Il ragù non si offende se hai intenzione di mangiare più tardi, lasciandolo sobbollire ancora un po’.
L’importante è che ci prepariamo tutto in modo che hai tutto pronto quando decidete di sedervi a tavolo per godervi il pranzo o la cena.

Til dessert skal vi lage den berømte italienske mørdeigskaken som passer perfekt sammen med en kule vaniljeis, en kopp kaffe eller noe godt i glasset. Denne gangen skal vi lage søndagsvarianten som er en litt mere eksklusiv variant av den som man vanligvis pleier å lage til hverdags. Vi skal fylle den med hjemmelaget vaniljekrem og dekke den rikelig med hakkede nøtter på toppen.

Per il dolce ci prepariamo una crostata. Ma non la solita crostata, questa crostata e la crostata delle domenica con una crema pasticciera al limone con un sacco di noci sopra.

 

Om du fortrekker den enkle varianten med syltetøy er det bare å droppe kremen. Hver og en lager den akkurat som en selv vil men jeg kan love deg at søndagsvarienten kommer til å gjøre deg og resten av familien eller naboene mo i knærne.

Ovviamente puoi rinunciare alla crema e i noci se preferisci la classica crostata

Kurset koster kr. 380,00 og varer i ca 2- 2 1/2 time. Vi logger oss ut når alle er ferdige. Maks 8 deltagere for at alt skal gå rolig for seg og for at jeg skal kunne veilede, svare på spørmål og vente om det er noen som henger litt igjen.
Send meg en mail for å reservere plass eller bruk skjemaet som du finner under. Jeg vil sende deg all informasjon med handleliste, innloggingskoder og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Il corso costa €35,00 e dura ca 2- 2 1/2 ore. Chiudiamo il collegamento quando tutti hanno finito. Mandami un mail per iscriverti in modo che ti posso mandare la lista della spesa e tutte le informazioni che ti servono.
schoning.caroline@gmail.com

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

«Insalata di salmone» Laksesalat

Dette er en kjempeenkel måte å forbredre en kjempegod laksesalat. Det eneste du trenger er….

En norsk matkunstner som vant italienske hjerter

Det ligger en bitte liten bydel i Lavagna der en norsk dame serverer italiensk snadder. Det er vanskelig å svelge for italienerne. Men siden dette er en historie om folk som står sammen, har norske Caroline klart det likevel.

Hellig i Torino

Lykken er……når jeg får videreført til venner , uvenner, kjente og ukjente hvor fantastisk by Torino er. For en stund siden klikket det inn en beskjed til meg hvor det stod……

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen