Følg meg!

Sankthans snurrer

En Italiensk vri på de norske kanelbollene, den ene er søt mens den andre er som et mykt rundstykke, fylt med ost…

Sankthans snurrer

En Italiensk vri på de norske kanelbollene, den ene er søt mens den andre er som et mykt rundstykke, fylt med ost og……

bacon. Egentlig er det ikke riktig å kalle disse snurrer for italienske. Du finner vannskelig noe som ligner på disse hos baker’n. Men siden jeg elsker å bake, baker jeg rett som det er til glede for hele nabolaget. Ja for man kan vel ikke bake lite når man først setter igang. Fryseren vår er liten og allerde ganske full…..så da blir det til at jeg fyker rundt med “smaksprøver”. Hvis de ikke allerde har ringt på hos meg. Server dem sammen med en salat og kanskje noen ferske norske reker eller noe fra grillen.

image

Handleliste :

  • 500 gr. Hvetemel
  • 25 gr. Fersk Gjær
  • 1 Egg
  • 3 dl Melk
  • 50 gr. Smør
  •  2 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker

Fyll :

  • Robiola eller Snøfrisk
  • Bacon

Sett smøret på kjøkkenbenken for at det skal bli mykt. Varm melken litt, den skal være lunken. Tilsett gjæren sammen med en teskje sukker. Visp lett inn egget før du heller i melet mens du setter deigen til elting i kjøkkenmaskinen . Begynn sakte og øk tempoet etterhvert i tilsammen ca 10 min. Tilett det myke smøret og fortsett med letingen i maskinen til all smøret har “forsvunnet” i deigen. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, la den stå til heving en times tid.

image

Strø litt mel på bordet og med hjelp av en slikkepott legger du deigen på bordet. Du skal IKKE kna den men kjevle den direkte ut til en firkant. Smør osten godt utover, husk å få med deg kantene også. Hvis du vil tilsette chili eller urter gjør du det nå.

image

Legg skivene med baconet over osten, jeg hadde ikke kjøpt nok bacon for å dekke den jevnt over det hele.

image

Rull den sammen og med en skarp kniv skjærer du den i skiver omtrent 4 cm. høye.

image

Legg dem på stekebrettet med bakepapir under.

image

Dekk stekebrettet med kjøkkenhåndkle og la de stå til heving en halvtimes tid, eller litt lenger. Du trenger ikke å sette dem over varmt vann etc. bare sett dem et sted hvor du vet at det ikke er for kaldt og laaaangt bort fra all trekk. Sett stekeovnen på 200 C  med over og undervarme, uten varmluft. Pensle dem med en sammenpisket eggeplomme som du blander med en skvett melk og strø over sesamfrø…..eller noe lignende.

image

Sett stekebrettet inn på nest nederste rille i den varme stekeovnen i ca 10 min til du ser at de er blitt gyldne.

image

Tips : du kan bruke vann og olivenolje eller raspolje hvis du vil ha dem uten meieriprodukter. Lag en blanding av olje, curry, sesamfrø og valmuefrø som du smører utover deigen før du ruller deigen sammen.

image

Hvis du vil ha futt i det tilsetter du litt chili eller Tabasco. Eller strø litt revet Parmasanost på toppen som jeg gjorde her i mine “grissini norvegesi”

image

» Grissini Torinesi » og ……

Noen ganger feiler man….Akkurat som jeg gjorde da jeg egentlig skulle bake kanelboller. Da deigen var ferdighevet kom jeg på at jeg hadde glemt å tilsette sukker i deigen. Etter at jeg var ferdig med å uffe meg og dra meg i håret klarte jeg å ro meg litt mens jeg stod å hang i kjøleskapsdøren for å se hva kjøleskapet hadde å by på……Og der inne satt en smilende smøreost og en pakke bacon og “ventet” på meg.

image

❤️

Kos dere på Sankthans mens dere gomler i vei.

Vet dere forresten at vi feirer her i Torino også i morgen ? Det blir ikke feiret med bål, men med et kjempefyrværkeri. Hele byen er allerde i feststemningen, mange butikker er stengt i morgen for å feire byens Helgen som er Giovanni. I morgen er det nemmelig Sant Giovanni. Det heter seg også at man etter denne datoen kan treffe på en liten mark i morellene.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Risotto ai formaggi" Osterisotto

Når katten er borte danser musene på bordet….. med denne osterisottoen danser vi alle sammen….til og med kuene svinger seg lystige i risåker’n

Piemonte

Ut på tur, på lørdagstur. På lørdagstur når vi er ute på tur går det ikke ann å være sur, denne gangen gikk ferden til

Puglia, Panzerotti

I dag går turen til Puglia for å smake på Panzerotti

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top