Egentlig er jeg ikke så veldig begeistret for jordbærsauser, helt til jeg fant opp………
Denne, som smaker som om du akkurat har vært ute i jordbæråker’n å plukket en kurv jordbær som smaker av sommer og sol.
Det du trenger er :
- 400 gr. Jordbær
- 40 gr. Sukker
Trodde du kanskje at du trengte mye mere, eller kanskje du tror at det har klikket helt for meg der ute i jordbæråkeren ? Vask jordbærene og skjær halvparten av jordbærene mens du legger dem i en gryte sammen med sukkeret. Du skal ikke tilsette noe vann. Sett gryten over svak varme til alt sukkeret har smeltet og la det koke ca 10 min. Bitene skal ikke koke i stykker og de skal heller ikke bli for bløte. La jordbærene bli lunkne. I mellomtiden tar du de andre jordbærene og moser dem om med stavmikseren. Nå har du to forskjellige typer jordbærsauser. Hell de kokte jordbærene i jordbærmosen.
Rør lett med en skje og smak om du synes at du trenger å tilsette mere sukker. Jeg foretrekker at den ikke er for søt, det skal smake jordbær med en frisk smak. Noen tilsetter sitronsaft for å få jordbærsausen friskere i smake, på denne måten slipper du det.
Var den ikke god kanskje, sammtidig som at den er knallende rød ? Denne kan du bruke til Bløtekaken. Oppskriften på den finner du her : https://carolinesgourmet.wordpress.com/2015/07/10/la-torta-di-fragole-jordbaerkaken/Server den til panna cotta som jeg viste deg hvordan du skulle lage her. https://carolinesgourmet.wordpress.com/2015/05/16/panna-cotta-i-rodt-hvitt-og-blatt/
Eller hell den rett og slett over ostekaken din, akkurat som jeg gjorde med min.
Mens vi er midt i “jordbæråker’n skal jeg fortelle deg hva San Mauro Torinese er berømt for………Dette lille stedet som ligger 15-20 minutter fra sentrum i Torino er nemmelig berømt for sine jordbær ! Denne uken er det jordbærfestival, på søndag kunne du velge mellom mange forskjellige typer jordbær og markjordbær.
På konditoriet lager de til og med markjordbær…..iiiiis ! Deeeet har du vel aldri smakt før, og du aner ikke hvor mye annet du ikke har smakt før…..tror jeg iallefall.
Men nå skal jeg ta deg med en tur på bøndenes marked som stilte opp med det som sesongen byr på, og litt til. Selv om det var jordbærene som ble feiret var squash blomstene like i teten. Så til slutt ble det til at jeg kjøpte med meg en liten blomsterbukett.
I stedet for å sette blomsterbuketten i en vase da jeg kom hjem havnet de i wokpannen min som jeg bruker når jeg frityrsteker dem, på denne måten slipper jeg å helle litervis av olje i en gryte.
❤️