"Salsa di fragole" Jordbærsaus

Egentlig er jeg ikke så veldig begeistret for jordbærsauser, helt til jeg fant opp……… Denne, som smaker som om du akkurat har…

"Salsa di fragole" Jordbærsaus

Egentlig er jeg ikke så veldig begeistret for jordbærsauser, helt til jeg fant opp………

Denne, som smaker som om du akkurat har vært ute i jordbæråker’n å plukket en kurv jordbær som smaker av sommer og sol. image

Det du trenger er :

  • 400 gr. Jordbær
  • 40 gr. Sukker

Trodde du kanskje at du trengte mye mere, eller kanskje du tror at det har klikket helt for meg der ute i jordbæråkeren ? Vask jordbærene og skjær halvparten av jordbærene mens du legger dem i en gryte sammen med sukkeret. Du skal ikke tilsette noe vann. image Sett gryten over svak varme til alt sukkeret har smeltet og la det koke ca 10 min. Bitene skal ikke koke i stykker og de skal heller ikke bli for bløte. image La jordbærene bli lunkne. I mellomtiden tar du de andre jordbærene og moser dem om med stavmikseren. image Nå har du to forskjellige typer jordbærsauser. image Hell de kokte jordbærene i jordbærmosen.

Rør lett med en skje og smak om du synes at du trenger å tilsette mere sukker. Jeg foretrekker at den ikke er for søt, det skal smake jordbær med en frisk smak. Noen tilsetter sitronsaft for å få jordbærsausen friskere i smake, på denne måten slipper du det.

image Var den ikke god kanskje, sammtidig som at den er knallende rød ? Denne kan du bruke til Bløtekaken. Oppskriften på den finner du her :   https://carolinesgourmet.wordpress.com/2015/07/10/la-torta-di-fragole-jordbaerkaken/imageServer den til panna cotta som jeg viste deg hvordan du skulle lage her.    https://carolinesgourmet.wordpress.com/2015/05/16/panna-cotta-i-rodt-hvitt-og-blatt/

Eller hell den rett og slett over ostekaken din, akkurat som jeg gjorde med min.

Mens vi er midt i “jordbæråker’n skal jeg fortelle deg hva San Mauro Torinese er berømt for………Dette lille stedet som ligger 15-20 minutter fra sentrum i Torino er nemmelig berømt for sine jordbær ! Denne uken er det jordbærfestival, på søndag kunne du velge mellom mange forskjellige typer jordbær og markjordbær.

På konditoriet lager de til og med markjordbær…..iiiiis ! Deeeet har du vel aldri smakt før, og du aner ikke hvor mye annet du ikke har smakt før…..tror jeg iallefall.

Men nå skal jeg ta deg med en tur på bøndenes marked som stilte opp med det som sesongen byr på, og litt til. Selv om det var jordbærene som ble feiret var squash blomstene like i teten. Så til slutt ble det til at jeg kjøpte med meg en liten blomsterbukett.

image

I stedet for å sette blomsterbuketten i en vase da jeg kom hjem havnet de i wokpannen min som jeg bruker når jeg frityrsteker dem, på denne måten slipper jeg å helle litervis av olje i en gryte.

image

 

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Genova

Genova, en fantastisk flott by med sine trange gater og smug. Med vakre husfasader i de herskapelige palassene.

La Venaria Reale og Kongelig weinersnitzel

Husk å tilsette hakkete hasselnøtter neste gang du lager weinersnitzel, en kongelig weinersnitzel.

EM 2021 Italia- England

Et kraftig tak i ballene sine mens de blir ristet iherdig!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top