Hva gjør du, hvis det blir noe røkelaks igjen etter all feiringen? Jeg lager…….
Nye varianter med litt “lureri” for det er ikke det det ser ut som.
Det er ikke sushi må du tro…..skal jeg fortelle deg en hemmelighet ? Jeg er en av de få som ikke liker sushi !!!!
For et par år siden meldte jeg meg på et sushi kurs for å lære “hemmelighetene”, siden både Maurizio og Thomas elsker sushi. De mente at det hadde vært greit ( for dem) at jeg kunne lage sushi av og til.
Og siden jeg ikke er noe kjent med det kjøkkenet måtte dette kurset være helt i blinken…..mente de. Så det ble til at jeg meldte meg på, skuffelsen var stor da jeg kom til kursstedet hvor risen var ferdig kokt, fisken var allerde filetteren, grønnsakene var kuttet opp, rekene renset og “sausene” ferdig blandet. Vi lærte å pakke sammen alle de ferdige ingredientene mens man spiste opp alt det man hadde laget og drakk vin.
Sikkert en artig opplevelse for de som skulle ha en litt kreativ middagsopplevelse…..og som ikke skulle kjøre bil hjem etterpå ! Det var mange som lurte på hva i allverden jeg hadde der å gjøre siden jeg ikke spiste noen ting og ikke drakk vin!
Til og med “læreren” så rart på meg mens jeg la mine “ruller” i en eske som jeg tok med hjem til Maurizio. Vel, nok om det kurset.
Dette er mitt eget resultat av sushi som alle liker….selv for de som ikke liker sushi !
Ingredientene er :
Røkelaks, kokt ris, advokado, confit sitron, sitron, tabasco og majones.
Det første jeg gjorde var å koke risen, da den var kokt helte jeg den i et dørslag.
I mellomtiden skar jeg advokaden i terninger og la dem i en bolle hvor jeg hadde saften fra en halv sitron. Blandet godt for at den ikke skulle bli misfarget. Så skar jeg røkelaksen i tynne skiver. Mens risen ble avkjølt blandet jeg litt salt i advokadbitene og en tredjedel moste jeg opp sammen med en liten dasj majones, noen dråper tabasco og en liten “flis” av confitsitroner. Med “tryllestaven” min ble det noe som lignet på washabi….i fargen, ikke i smaken.
Jeg pakket inn noen biter med advokaden i risen og lagde firkanter hvor jeg la en bit røkelaks på toppen. Som “kronen på værket” en mandel som jeg hadde tørket i ovnen sammen med “Tamari”. Tamari er en konsentrert biologisk soyasaus som er litt “tjukkere” i konsistensen og kraftigere i smaken enn vanlig soiasaus.
De andre pakket jeg risen inn i røkelaks og la den dasj med min “washabi advokadkrem” på toppen. Med en dasj “Tamari” trodde Maurizio at jeg endelig hadde lært å lage sushi da han kom hjem…..han ante ikke at det var for å få “unna”røkelaksen, som han hadde spist med eggerøre i flere dager!
Lurer du på hvordan jeg lagde Tamarindomandlene? Det var suoerenkeltsmakefullt….ja nesten så godt at jeg tror jeg ikke kommer til å lage dem så alt for ofte……siden de forsvant på et blunk. For å bli sittende fast i bilringene mine !!! Server dem sammen med et glass vin til en aperitiff, når de er kalde.
Siden jeg hadde mye laks til overs ble det jaggu meg en rett til…..men hva kan jeg finne på nååååå?
Jo det ble stekt ris med brokkoli, egg og……røkelaks. Med en dasj washabiadvokadokremen ble det knæsj.
Du vet sikkert hvordan du lager stekt ris, men du kan godt se hvordan jeg lagde min. Jeg damper brokkolien først, stekte eggene i wokpannen mens jeg rørte……eggerøre! Stekte risen og helt på litt soiasaus, stekte røkelaksen og la alt i en bolle. Til slutt tok jeg wokpannen min hvor jeg blandet alt sammen et par minutter over sterk varme. På denne måten kan du forbredre den når du vil, varme den opp når du vil, for å spise den……når du vil !
Jeg saltet ikke denne retten siden røkelaksen og soiasausen tok seg av den jobben.
Tror du kanskje at dette var alt ?………siden vi ikke spiste opp all den stekte røkelalsrisen, laget jeg en grønnskakskraft dagen etter. Da den var klar tilsatte jeg røkelaksrisen, varmet opp 1 minutt. Ikke lenger ellers blir risen alt for vassen. Jeg satte det jeg hadde av “wasabiadvokadkremen”min på bordet sammen med “suppen”……Jeg ble like overrasket som du ser ut som nå….det var virkelig godt med en dasj av “kremen” i suppen.
Kanskje noe av dette kan være noen tips for deg til en rask forett?
❤
Veldig bra Caroline! å lære folk til å ta vare på matrester som, med litt kreativitet, blir til nydelige “nye” retter. Godt Nytt År til dere tre, med klem fra Birgitta
Godt Nytt År til deg også Birgitta. Det å gjøre restematen til et festmåltid er kanskje en av “hemmelighetene” som vi har glemt, eller ikke har tid til i dagens samfunn. Vi haster og stresser…etter hva ? En varm nyttårsklem fra oss tre. ❤️
Yummy, dette var inspirerende! Høres veldig godt ut – selv om jeg selv liker sushi 🙂
Så hyggelig å høre Morten, kanskje noe for å feire Pinsen? ??