Restemiddag, Blomkålsuppe

Restemiddag etter gårsdagens spaghetti med blomkål, sitron og sort pepper.

Ble det noe igjen av blomkålkremen  fra i går etter spaghetti med blomkål? Da blir det blomkålsuppe til middag. Og siden den omtrent er ferdig kan du ta deg en tur i skogen, ved sjøen eller hvor enn du befinner deg.
Her i Piemonte er de nypløyde jordene et syn for øyet med alle sine nyanser som varsler om at vinteren står for døren.


Og er det noe som smaker bedre enn en varm suppe, gjerne med nybakt brød, når du kommer inn av døren i samme øyeblikk som at mørket begynner å trekke ned rullegardinen sin?

Tilsett et par desiliter med melk i blomkålkremen til det blir en tjukk suppe. Om du har litt ekstra purre så skjærer du den opp på langs sånn at det blir strimler, setter over en liten kjele med et par dl med vann som du salter og legger purren i når vannet koker.
Purren skal ikke koke mere enn et par minutter, ha den over i en sil. Kokevannet tilsetter du i suppen og lar det få et oppkok. Purren skal du bruke som en slags dekorasjon på suppen. Om det er for mye purre så koker du den til den blir myk og moser den opp i kokevannet for ekstra smak i suppen.

Tilsett litt cremè fraîsh og smak suppen til med salt og pepper. Når suppen er ferdig tar du gryten vekk fra varmen og rører inn en eggeplomme som du har blandet sammen med saften fra en halv sitron.
Eggeplommen gjør at suppen får en slags dybde og sitronen løfter dybden opp i en frisk sky.

Buon appetito e buona domenica.

Du finner mange andre oppskrifter med blomkål her i bloggen min. Bare skriv blomkål i søkefeltet så finner du Blomkålpai, blomkålrisotto og blomkålburgere bare for å nevne noen.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Berlinerkranser Biscotti natalizi norvegesi

Biscotti norvegesi

Kalender 2019

På årets kalender finner du 12 av mine oppskrifter.

Reisetips på flytur med Norwegian

Om du i disse tider skal på en flytur med Norwegian til varmere strøk for å få tæla ut av underbuksa!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top